Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/01.0010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Inovativní projekty v oblasti moderních technologií.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
CLIL Casting na středních školách Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
Program CZ07 – Spolupráce škol
Společenská odpovědnost a školy
Implementační projekt KAP
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
CLIL Název operačního programu: OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
SEMINÁŘ Mgr. Karolina BOSTLOVÁ
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/

Kdo je zapojen do projektu Žadatel: Vysočina Education Partner: British Council

Stručně o projektu Projekt je zaměřen na zvyšování a podporu metodických kompetencí učitelů anglického jazyka a učitelů nejazykových předmětů. Klíčové aktivity /On-line kurzy pro vyučující anglického jazyka, Nové technologie pro anglický jazyk, CLIL casting na středních školách/ umožní aprobovaným i neaprobovaným učitelům zdokonalení se v metodických dovednostech. On-line kurzy jsou zaměřeny na metodiku AJ, aktivita 2 je zaměřena na využití ICT ve výuce a zvýšení počítačové kompetence samotných učitelů. Účastníci třetí aktivity získají také nové počítačové kompetence a připraví metodické materiály pro metodu CLIL.

Základní informace Zahájení únor klíčové aktivity OOn-line metodické kurzy anglického jazyka pro vyučující anglického jazyka NNové technologie pro anglický jazyk CCLIL casting na středních školách

On-line metodické kurzy anglického jazyka pro vyučující anglického jazyka Aktivita nabídne dva různé on-line metodické kurzy: 11. pro učitele aj /aprobované i neaprobované/ na ZŠ - učitelé 1. stupně 22. pro učitele aj /aprobov. i neaprob./ na ZŠ a SŠ - učitelé 2.stupně a učitelé SŠ

Jak a kdy zahájíme? 26. dubna 2012 – ukázkou obou kurzů, účastníci se závazně přihlásí Konec srpna, začátek září 2012 – 1,5 denní face to face seminář pro dobrý „start“, potom už každý sám, podle možností Cca 12 týdnů

Nové technologie pro anglický jazyk Jde o kurzy zaměřené na využití moderních ICT komponent v jazycích, informace pro učitele o nových fenoménech /např. facebook/, které žáci používají. Kurzy vyvinuli metodici partnera, jsou to 4 čtyřhodinové moduly prezenční - budou ověřovány během dvoudenního kurzu. Moduly budou ověřovány v rámci projektu, každý modul navštíví 10 učitelů jazyků - a tito učitelé vytvoří metodickou skupinu, která bude spolupracovat s VEDU. Tato metodická skupina bude proškolena také pro vytváření metodických materiálů

Jak a kdy zahájíme? Dnes 25. dubna 2012 – setkání metodiků 4x4 hodiny semináře - ??

CLIL casting na středních školách Žadatel naváže na probíhající projekt CLIL a využije poradenskou základnu, která vznikla v probíhajícím projektu. V rámci projektu Anglický jazyk budou proškoleny týmy z 10 škol. V první fázi 5 škol a v druhé fázi dalších 5 SŠ - pilotování a ověřování.

Více o aktivitě CLIL Casting Bylo vybráno 5 škol Proběhly instruktáže pro celý sbor na zapojených školách Vytvořily se pracovní týmy na školách Dvoudenní zahajovací seminář o metodě CLIL Odborné semináře na natáčení a zpracování videa Práce na tvorbě videí na školách Výměna zkušeností – 3x na školách Závěrečný CLIL show room

Podmínky práce pro účastníky ,- Kč za jeden CLIL balíček Obsah balíčku: –P–Popis hodiny včetně cíle a metodického vyhodnocení hodiny Forma zpracování: Video – 5 – 8 (maximálně 10) minut Doplňující materiál v MS Word, Excel, prezentace, fotografie ( přípravy na hodinu, pracovní listy, dotazníky pro žáky, učitele…)

Více informací o projektu Vedoucí projektu: Mgr. Roman Křivánek Manažer projektu: Ing. Markéta Metelková Manažeři aktivit: Ing. Markéta Metelková Mgr. Ivo Kuttelwascher Ing. Milena Dolejská