1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika Tvorby prezentací pro žáky 1. stupně ZŠ
Advertisements

Náročné komunikační situace v práci s lidmi s duševním onemocněním
6 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_04.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Branislav Šturmankin GPJP
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Tvorba snímků v PowerPointu
Zásady a doporučení pro tvorbu elektronických prezentací
Prezentační dovednosti Jiřincová M.. Dobrá prezentace závisí na:  Kvalitním obsahu  Dobrém přednesu  Dobře sestavené prezentaci (v Power Pointu, v.
Obrázky poskytla firma Complex,
Didaktické prostředky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
Principy, zásady a chyby
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008
Obhajoba maturitní práce
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Úvod do managementu 1. seminář
Organizační chování Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje.
1 Průběh řešení: Postupuje úkol podle časového plánu? Jaké je konečné datum úkolu? Jaké jsou konečné odhady nákladů? Porovnání stavu s jinými způsoby řešení.
Hodnocení ve vzdělávání dospělých Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
5. Prezentace výsledků experimentální práce
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Absolventská práce.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Zásady tvorby prezentace
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
1 Cvičení č. 3 1.Uplatnění „zdravého rozumu“ v OM.
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Kurz pro studenty oboru Informační studia a knihovnictví Úvodní hodina Tereza Balabánová Martin Krčál Brno, FF MU,
VYTVÁŘENÍ POWERPOINTOVÝCH PREZENTACÍ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Název maturitní práce Jméno autora práce, ročník Jméno vedoucího a oponenta Logo školy.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE Technologie tvorby a provádění prezentací Ivana Nekvapilová Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.18_manipulace Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE KOMUNIKAČNÍ SITUACE V PRÁCI MANAŽERA IVANA NEKVAPILOVÁ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
Didaktické prostředky
Ústní a písemné prezentace
Inf Prezentace informací
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-19
Management Tvorba prezentací ppt.
ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_3,4_77
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
Prezentace obchodního plánu
Jak si připravit prezentaci
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Název školicí prezentace
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Transkript prezentace:

1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ ) 1

2 Zápočtové cvičení 1. Prezentace - obhajoba řešení projektu 2. Vystupování a forma zvládání obtíží a obhajoba 3. Diskuze dosažených výsledků případové studie 4. Udělení zápočtu

3 Cíle cvičení 1.Objasnit studentům základní přístupy. 2.Upozornit na možné problémy od stanovení cílů projektu až po vlastní přednes. 3.Vysvětlit praktické přístupy při zvládání obtíží.

4 VLASTNÍ OBHAJOBA - příprava prezentace - V realizačním týmu předem připravit prezentaci na 10 minut (+ diskuse 5 minut) → stačí slide včetně úvodní obrazovky s názvem práce a jmény řešitelů V prezentaci budou teze vašeho PROJEKTU: Představení realizačního týmu a firmy… jaké jsou cíle + jaké budou konkrétní výstupy/výsledky, jaká byla použita data/zdroje, výsledky, jaký je současný stav řešené problematiky (měli byste mít jasno)…

5 VLASTNÍ OBHAJOBA - prezentace Shrnutí předchozích požadavků Již vytvořené vizuální pomůcky mohou být záludné: Nejdříve si rozmyslete, co chcete vizualizovat, než vytvořený materiál použijete. Jaká je zásadní informace, sdělení daného informačního bloku? Je to zároveň nadpis/titulek snímku... Shrňte myšlenku ve formě seznamu s odrážkami – sdělení uveďte jako nadpis…

6 VLASTNÍ OBHAJOBA - prezentace Shrnutí předchozích požadavků Již vytvořené vizuální pomůcky mohou být záludné: Pokud chcete více zobrazit, položte si otázku, který „obrázek“ nejlépe podpoří vaše sdělení… Používejte obrázky uváženě – méně může být i více… Stejně jako animace, ty mohou více přitahovat pozornost, než vlastní obsah sdělení…

7 VLASTNÍ OBHAJOBA - průběh OBHAJOBY Průběh realizace prezentace: 1. Předem se dohodnete jak povedete strategii obhajoby = které časti obhajoby kdo si z týmu připraví a přednese… 2. Celý průběh si odzkoušíte = jde o dodržení časového scénáře… 3. Nahrajete prezentaci (včetně průvodních materiálu na které se bude v průběhu obhajoby odkazovat) do předem připravených adresářů…

8 VLASTNÍ OBHAJOBA - průběh OBHAJOBY Průběh realizace prezentace: 1. Budete vystupovat dostatečně přesvědčivě, v klidu, bez zbytečných pauz… 2. Můžete použít písemný materiál pro oporu výkladu, ale piště stručně, čitelně, v odrážkách a na menší tvrdé kartičky… NAHLAS 3. Mluvte srozumitelně, pomalu, zřetelně vyslovujte a hlavně mluvte NAHLAS…

9 VLASTNÍ OBHAJOBA - průběh OBHAJOBY Průběh odpovědí na kladené otázky: Hlavně buďte při odpovědích dostatečně asertivní : Během výkladu i při odpovědích na dotazy z pléna by jste měli kolem sebe šířit pohodovou atmosféru, ale buďte si ve svém jednání jistí, pokud bude kritika konstruktivní, neobviňuje za chyby druhé, ale přiznejte neúspěch a jeho důvody…

10 VLASTNÍ OBHAJOBA - průběh OBHAJOBY Průběh odpovědí na kladené otázky: na kladené otázky: Hlavně buďte při odpovědích dostatečně asertivní člověk, co umí rozpoznat a dokáže věcně čelit a ubránit se: manipulaci, manipulaci, neoprávněné kritice, neoprávněné kritice, afektovaným a agresivním výpadům, které jsou namířeny vůči němu. afektovaným a agresivním výpadům, které jsou namířeny vůči němu.

11 Použitelné zdroje: AV MEDIA, a. s. Úspěšná prezentace [online]. © 2007, [cit ]. URL:. NÖLKE, Claudia. Umění prezentace: jak přesvědčivě, srozumitelně a působivě prezentovat. 1. vyd. Praha: Grada, s ŠPAČKOVÁ, Alena. Moderní rétorika: Jak mluvit k druhým lidem, aby nám naslouchali a rozuměli. Praha: Grada Publishing a.s., s

12 Úkoly do samostudia 1.Uvědomte si základní přístupy. 2.Soustřeďte se na zkladní problémy od stanovení cílů až po vlastní přednes. 3.Připravte si praktické příklady pro diskusi.