Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
PŘEDSTAVENÍ VÝZVY Č. 03_16_043 Jakub Hajný ( ), Ostrava (Brno) seminář pro žadatele o podporu z OPZ.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Cíl a identifikace výzvy
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol II. Praha, 26. června 2017 Ing. Irena Havlová.
Regionální stálá konference Libereckého kraje Téma Spolupráce ASZ v oblasti vzdělávání Regionální stálá konference Libereckého kraje Petra Zahradníková,
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Informace o výzvě pro školy
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Výzva k předkládání žádostí
Výzva OP VVV 02_17_044 Šablony pro SVČ.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Integrovaný regionální operační program – IROP
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký

Základní informace k výzvě 2

Obsah semináře I.Základní informace k výzvě II.Metodický výklad výzvy III.Finanční řízení IV.MS V.Schvalovací proces + hodnoticí kritéria 3

Dokumentace k výzvě - Výzva - Příloha č. 1 – Indikátory - Příloha č. 2 – Hodnoticí kritéria - Pravidla pro žadatele a příjemce – obecná část - Pravidla pro žadatele a příjemce – specifická část - Vzor právního aktu o poskytnutí/převodu podpory 4

Základní informace k výzvě - Identifikace výzvy - Časové nastavení výzvy - Finanční alokace - Míra podpory a podmínky spolufinancování - Veřejná podpora - Oprávnění žadatelé a partneři - Příjem žádostí o podporu 5

Identifikace výzvy -číslo výzvy v informačním systému: 02_16_012 -Prioritní osa: 3 – Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání -Investiční priorita: 3 – Socioekonomická integrace marginalizovaných skupin jako jsou Romové -Specifický cíl: 1 - Sociální integrace dětí a žáků včetně začleňování romských dětí do vzdělávání 6

Druh výzvy: kolová - soutěžní typ výzvy, kde jsou projekty porovnávány mezi sebou; podporu obdrží projekty, které splní podmínky výzvy, a to v pořadí od nejlepšího podle výsledku věcného hodnocení Model hodnocení: jednokolový -veškeré údaje nutné pro hodnocení jsou žadatelem předloženy v jeden okamžik v rámci jedné žádosti o podporu; následně probíhá proces schvalování projektů Typ podporovaných projektů: individuální projekt 7

Časové nastavení výzvy -datum zveřejnění výzvy na webových stránkách: datum vyhlášení výzvy, tj. zpřístupnění žádosti o podporu v IS KP14+: datum zahájení příjmu žádostí o podporu:

-datum ukončení příjmu žádostí o podporu: do 14 hodin -nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu: minimální délka trvání projektu: 24 měsíců -maximální délka trvání projektu: 36 měsíců 9

Forma podpory -Alokace na výzvu: 380 mil. Kč -Min. výše celkových způsobilých výdajů: 5 mil. Kč -Max. výše celkových způsobilých výdajů: 60 mil. Kč. -Fond: Evropský sociální fond -Způsob financování: Ex - ante 10

Výše 1. zálohové platby: Maximálně 30% celkových způsobilých výdajů projektu, výše první zálohové platby bude uvedena v právním aktu o poskytnutí/převodu podpory. 11

Míra podpory a podmínky spolufinancování: Rozpady zdrojů financování jsou uvedeny v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část, kapitola V případě, že žadatelem je právnická osoba vykonávající činnost škol a školských zařízení zapsaná ve školském rejstříku a nezřízená organizačními složkami státu, je spolufinancování z vlastních zdrojů žadatele stanoveno na 0 % celkových způsobilých výdajů. 12

Specifikace míry rozpadu mezi méně a více rozvinutými regiony jsou uvedeny v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, kapitola Veřejná podpora: Poskytované prostředky nemají charakter veřejné podpory ve smyslu čl. 107 Smlouvy o fungování Evropské unie. Informace o podpoře v režimu de minimis: nerelevantní. 13

Oprávnění žadatelé -Veřejné vysoké školy, uskutečňující akreditované studijní programy zaměřené na přípravu k výkonu regulovaného povolání pedagogického pracovníka -Soukromé vysoké školy, uskutečňující akreditované studijní programy zaměřené na přípravu k výkonu regulovaného povolání pedagogického pracovníka (o.p.s., s.r.o., a.s.) 14

- Soukromoprávní subjekty, jejichž hlavním účelem není vytváření zisku a které současně vykonávají veřejně prospěšnou činnost v oblasti práce s dětmi a mládeží nebo školství, nebo vzdělávání, školení a osvěty (soukromoprávní neziskové organizace): spolek, ústav, obecně prospěšná společnost, nadace nebo nadační fond, registrovaná církev nebo náboženská společnost nebo jimi zřízená tzv. církevní právnická osoba. 15

16 -Školy zřizované organizačními složkami státu (právnická osoba vykonávající činnost školy zapsaná ve školském rejstříku) kromě mateřských škol. -Školy a školská zařízení, které nejsou zřízené organizačními složkami státu (tj. právnická osoba vykonávající činnost školského zařízení zapsaného ve školském rejstříku) kromě mateřských škol. -Příspěvkové organizace, které nejsou zřízené organizačními složkami státu (kromě všech právnických osob vykonávající činnost škol a školských zařízení zapsaných ve školském rejstříku).

Vymezení partnerství: Partnerství není povinné. Partnerství je dovoleno vytvářet s následujícími subjekty: -Veřejné vysoké školy, uskutečňující akreditované studijní programy zaměřené na přípravu k výkonu regulovaného povolání pedagogického pracovníka -Soukromé vysoké školy, uskutečňující akreditované studijní programy zaměřené na přípravu k výkonu regulovaného povolání pedagogického pracovníka (o.p.s., s.r.o., a.s.) 17

18 Soukromoprávní subjekty, jejichž hlavním účelem není vytváření zisku a které současně vykonávají veřejně prospěšnou činnost v oblasti práce s dětmi a mládeží nebo školství, nebo vzdělávání, školení a osvěty (soukromoprávní neziskové organizace): spolek, ústav, obecně prospěšná společnost, nadace nebo nadační fond, registrovaná církev nebo náboženská společnost nebo jimi zřízená tzv. církevní právnická osoba.

19 -Školy zřizované organizačními složkami státu dle školského zákona (právnická osoba vykonávající činnost školy zapsaná ve školském rejstříku) kromě mateřských škol. -Školy a školská zařízení, která nejsou zřízená organizačními složkami státu (tj. právnická osoba vykonávající činnost školského zařízení zapsaného ve školském rejstříku) kromě mateřských škol.

20 -Příspěvkové organizace, které nejsou zřízené organizačními složkami státu (kromě všech právnických osob vykonávající činnost škol a školských zařízení zapsaných ve školském rejstříku). -Organizace realizující programy v oblasti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (s osvědčením o způsobilosti – akreditací MŠMT).

S jinými subjekty není možné uzavírat v této výzvě partnerství. Podmínky oprávněnosti žadatele a partnera jsou uvedeny v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, kapitola

Územní zaměření: Přípustné místo dopadu realizace operace, typ území dle Národního dokumentu pro územní dimenzi: Místo dopadu realizace - území méně rozvinutých regionů. Přípustné místo realizace: Projekt musí být realizován na území České republiky. Udržitelnost: nerelevantní. 22

Žádost o podporu a její přílohy Žádost o podporu – vyplňuje se elektronicky v IS KP14+ (další část semináře MS 2014+) Povinné přílohy – uvedeny v kapitole Pravidel pro žadatele a příjemce, specifická část - Způsob doložení příloh k žádosti o podporu Nepovinné přílohy 23

Příjem žádostí o podporu Žádost o podporu je přijata ŘO OP VVV prostřednictvím IS KP14+ po její finalizaci žadatelem. Finalizaci je nutné provést do termínu uvedeného ve výzvě – do 14 hodin. Žádosti o podporu finalizované/registrované po termínu uvedeném ve výzvě nebudou přijaty do schvalovacího procesu. Rozhodujícím datem přijetí je datum finalizace žádosti v IS KP