Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0497.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika.
Advertisements

Výroba vína.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vinařství ČR Anežka Loukotová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Složitá a slavnostní menu
VY_32_INOVACE_10_GAS_544_Sob
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Téma hodiny: Západní Evropa
Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Základní škola Rosice, okres Chrudim
KUPÁŽ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_476 Ročník: 3.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Modré odrůdy.
Ročník:2. Vzdělávací obor:Hotelnictví M/01, Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Bílé odrůdy.
Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.
Ovoce Andy Poláková.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
malebný kraj na jihovýchodě Moravy
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Main region of south Moravia Michal Šoukal, Michal Matocha, Lenka Pokorná Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKLADOVANI_A_KONZERVOVANI_OVOCE _PREZENTACE_03 Název školyStřední škola.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_65_PRV1
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Eva Procházková
Kamila Jurčeková a Nela Balcárková
Pole - kulturní rostliny
Schwarzmann Synonymum (zkratka): Schw
Šumivá vína 245,00Kč Bohemia sekt brut 245,00Kč
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Můj táta je vinař.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Transkript prezentace:

Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/

NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_Víno_6 TÉMA: Odrůdy vinné révy (11 stran) OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/

Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.

Odrůdy vinné révy Povolené odrůdy NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

 je nauka zabývající se druhovými znaky a odrůdami révy vinné.  Popisuje vlastnosti, znaky, barvu, tvar, velikost ap. listu, květu, hroznu, bobule, semínka..  Dále charakteristikou odrůdy, odolností proti chorobám, výnosností a dalšími vlastnostmi. VIALA ET VERMOREL. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Ampelografie

Bobule RUIZ VILLARREAL, Mariana. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Bílé x modré v ČR Bílé odrůdy – 75% Modré odrůdy – 25% HILDEGARD FUCHS, WEINGUT FUCHS. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BERNDH. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Bílé odrůdy nejvíce pěstované v ČR Veltlínské zelené Müller Thurgau Ryzlink vlašský Rulanské bílé Ryzlink rýnský Chardonnay Muškát moravský Neuburské Rulandské šedé Sauvignon Tramín červený Večerka VOLNÉ DÍLO. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

AGNE27. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Modré o drůdy nejvíce pěstované v ČR Svatovavřinecké Frankovka Rulandské modré André Modrý Portugal Zweigeltrebe Cabernet Sauvignon

Skladba odrůd

Další využívané odrůdy NMASTI, Volné Dílo. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

MUFFET,.. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

1. Čím se zabývá Ampelografie?Ampelografie 2. Kterých odrůd se v Česku pěstuje více, modrých nebo bílých?pěstuje více 3. Jmenuj nejrozšířenější bílé odrůdybílé odrůdy 4. Jmenuj nejrozšířenější modré odrůdymodré odrůdy