PETR BEZRUČ SELFIE ZPRACOVALY: RENÁTA FIALOVÁ A VERONIKA DAMKOVÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Petr Bezruč Název sady: Český jazyk 9.ročník Číslo projektu:
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Miroslava Šerá DATUM VYTVOŘENÍ: září 2011 NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Fyzika_6.ročníku.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ Michaela Brázdilová Šárka Šustová Tisková konference,
Školní život Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 39.
Příběh Jiřího Pitína obrazem a textem zpracovali žáci ZŠ Brigádníků z Prahy 10: Petra Tůmová, Aglaja Logosová, Simona Baranová, Jan Vrána, Martin Šesták.
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
Téma: STAROVEKÉ ŘECKO 1 Předmět: Dějepis Ročník: 6 Klíčová slova: Helada a Helénové Škola: ZŠ Náklo Autor: Mgr. Barbora Volmanová Datum: 3/2012 Anotace:
NÁZEV ŠKOLYěh BRÁNA, základní škola a mateřská škola Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTURozvoj čtení a.
EXKURZE DO KUTNÉ HORY ANEŽKA PROCHÁZKOVÁ. CO JSME VŠECHNO VIDĚLI CHRÁM SVATÉ BARBORY MOROVÝ SLOUP PANNY MARIE NEPOSKVRNĚNÉ KAMENNÝ DŮM KAMENNÁ KAŠNA VLAŠSKÝ.
Shoda přísudku s podmětem OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_188_Charakterové vlastnosti osobnosti Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovesa 4 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Lidé a čas PRO ROČNÍK:
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Náhradní rodinná péče TÉMA SADY: Občanská výchova.
P OVRCH Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s povrchem ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Aleš Ondráček NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČÍSLOVKY TÉMA: Číslovky – shrnutí,
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 3 – podstatná jména Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_5_Procvičování pravopisu vlastních jmen.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
MINIPODNIK SMAJLÍK.
Ráda hraje míčové hry Je pro holky ve třídě skvělá kamarádka
Knihovna VY_32_INOVACE_ února 2014
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Ještěd.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Moje velikonoční prázdniny
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Rukopisy Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 35 Autor:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Základní škola Staré Město u UH
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Ukázky lidových pohádek, práce s texty pohádek.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Český jazyk 3 Souvětí a věta.
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Výlet na kolech Valentýna Blažečková.
Fyzika Účinek síly na těleso otáčené kolem pevné osy. Páka.
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_09
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_39_ČJ4
Anglický tábor v Milevsku
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Píšeme súkromný list.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY
Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
Petr Bezruč a jeho památky ve Frýdku- Místku.
Pár střípků od Haliny Pawlowské
Příroda kolem nás. V únoru 2018 prvňáčci navštívili se školní družinou Východočeské muzeum. Čekala tam na ně milá paní průvodkyně, která je provedla.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VZTAH ČLOVĚKA K.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
OBZORY V této prezentaci bych vám chtěla představit naši hru v projektu EnviGame: „NAŠE OBEC - MOST“
Třetí návštěva „Domečku“
Chtěl jsem pro Vás hledat krámek za lesní tůní, koupit tam pro Vás dárek s vánoční vůní. Bohužel, jenom na tiché volání, otevřete prezentaci a podívejte.
Školní časopis PUZZLÍK
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Transkript prezentace:

PETR BEZRUČ SELFIE ZPRACOVALY: RENÁTA FIALOVÁ A VERONIKA DAMKOVÁ

NA ZAČÁTKU NAŠÍ VÝPRAVY NEJEN ZA ZÁBAVOU, ALE TAKÉ ZA POZNÁNÍM JSME ZAMÍŘILY: na ulici Maryčky Magdonové Frýdecký zámek – kde měla být souzena Maryčka Magdonová

CESTA DO MÍSTKU po těchto dvou památkách jsme zamířily do Místku cestou jsme potkaly další upomínku na PB předem se omlouváme za to, že je tam jen Verčina ruka

ŘEKA OSTRAVICE, KAM SKOČILA MARYČKA MAGDONOVÁ

NYNÍ UŽ SE NACHÁZÍME V MÍSTKU: U Staré pošty,kde máme víc než jednu fotku

A TADY JE JEŠTĚ JEDNA FOTEČKA U STARÉ POŠTY

NYNÍ SE NACHÁZÍME U KINA BEZRUČE, TROŠKU ŠPATNĚ NASVÍCENO

KAMENY U KINA PETRA BEZRUČE

PRIOR (JEŠTĚR) Bohužel čas běží a stahovaly jsme se už k našim domovům. Jelikož jsme měly hlad, tak jsme se stavily na jídlo Cestou domů jsme přeci jenom ještě něco viděly, a to Prior (Ještěr)

A NAKONEC SOCHA MARYČKY MAGDONOVÉ U NÁMĚSTÍ VE FRÝDKU

A NYNÍ NAŠE EXKURZE DO OPAVY

INFORMACE Z PAMÁTNÍKU O PETRU BEZRUČOVI (narozen – umrtí ) Jeho pravé jméno Vladimír Vašek I když měl rád přírodu a rád chodil na hory a vždy věděl, co je to za rostlinu nebo zvíře, na gymnáziu měl na vysvědčení za 4 Podle toho, že se oběsil jeho kamarád (Ondřej Boleslav Petr) vznikla báseň Kantor Halfar Učil se – česky, řecky, latinsky, německy, francouzsky Byl kuřák Když mu bylo zle, bral vitamín C Hrával rád karty Časopis ČAS rok vydání 1988

KONEC