Práce nebo rodina? Obojí je možné! Kateřina Kaňoková GENDER Consulting 23.9. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třetí kariéra Věk jako příležitost – využijme potenciál zaměstnanců 50+ Diskusní seminář „Rovné šance na trhu práce“ Kateřina Kubešová, EXPERTIS PRAHA.
Advertisements

Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_13_02 Název materiálu Skloňování.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_17.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_26_ČJ4 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vzory podstatných jmen 6 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Zákon o sociálním podnikání
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Jak se mění podoba „dobrého zaměstnání“
PŘÍJMY – NEROVNOST, DISKRIMINACE, CHUDOBA
Název projektu: Moderní škola
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Techniky práce s mentálně postiženými
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_19_AJ4
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Zákon o sociálním podnikání
Vznik pracovního poměru
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název vzdělávacího materiálu
Pedagogická komunikace 4. lekce: Verbální komunikace: kladení otázek
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DRUHY_CAR Název materiálu: Druhy čar
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Liberecký kraj Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
RC Heřmánek, průvodce na cestě rodičovstvím
Synergie manažerského týmu
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Výběrové řízení z hlediska právního a psychologického
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_120_M6
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Centra kolegiální podpory
Výstupy z projektu PROGRESS
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Strategické řízení a plánování
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Předběžné datum nástupu:
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Práce nebo rodina? Obojí je možné! Kateřina Kaňoková GENDER Consulting

Kdo jsem? Kateřina Kaňoková Žena Podnikatelka - spoluzakladatelka GENDER Consulting, s.r.o. + AŽeny, o.p.s. Lektorka, mentorka, auditorka, konzultantka... Poradkyně v Otevřeném Informačním Centru (OIC) Osoba, angažující se silně ve svém regionu Matka dvou dcer

GENDER Consulting 3

OBSAH Slaďování práce a rodiny jako klíčové téma žen Zaměstnavatel a téma „Slaďování“ Zaměstnanci/kyně a téma „Slaďování“ 4

Při profesní (sebe)realizaci i při jakékoli pracovní výzvě a možnosti pracovního postupu si ženy vždy pokládají otázku: „Jak zvládnu při práci péči o rodinu a domácnost?“ 5

Slaďování práce a rodiny jako „téma“ pro zaměstnavatele Důležitost prorodinné politiky v organizaci Důležitost managementu mateřské/rodičovské dovolené Dobrá znalost zaměstnanců/kyň = velká výhoda: Pro tvorbu prorodinné politiky Pro správnou motivaci lidí v organizaci Pro správnou (efektivní) tvorbu benefitů Pro správnou komunikaci Pro zisk „ideálu vzájemné vstřícnosti“ Pro zisk větší loajality Pro otevřenou a přátelskou firemní kulturu 6

Bariéry pracovní kariéry Vnější, ze strany: Společnosti Institucí Zaměstnavatelů Rodiny Partnera Vnitřní – naše vlastní – POZOR – jsou pro nás mnohdy větším limitem než vnější překážky! Nedostatek sebeuvědomění, sebedůvěry Rezignace Skepse a odevzdanost Pasivita

Slaďování práce a rodiny jako „téma“ pro zaměstnance/kyně „Slaďování“ začíná uvnitř každé/ho z nás Důležitost komunikace (v rámci rodiny i se zaměstnavatelem) Důležitost proaktivity Důležitost vnímání mateřství jako benefitu, nikoli limitu Důležitost sebedůvěry Důležitost vlastních cílů Důležitost silné vůle a vytrvalosti Důležitost time – managementu - co vše chceme (nikoli jen musíme) stihnout? 8

Typy pro ženy Nebuďte na sebe náročné a netrpte syndromem superženy Nepodceňujte se Komunikujte otevřeně Naučte se delegovat Naučte se říkat ne Buďte pozitivní Nesrovnávejte se Odpovězte si sama sobě na otázku: „Kdy si budu připadat ve slaďování úspěšná?“ Když... 9

DĚKUJI ZA POZORNOST Kateřina Kaňoková