Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/77.00132 realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Projekt partnerských MAS MAS Rozkvět zahrady jižních Čech MAS Blanský les – Netolicko MAS Vodňanská ryba.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Setkání politické reprezentace města Ostrov se zástupci firem působících na území města Ostrov „Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Jak dále s duálním vzděláváním v MSK?
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Čeho chceme docílit? Realizace projektu přispěje ke zlepšování kvality života v rámci regionu a zlepšení úrovně komunikace, a to ve vazbě na místní a regionální trh práce. Současně projekt podpoří osvětou a informační kampaní vytváření podmínek pro skloubení rodinného a pracovního života obyvatel regionu a odbourávání stereotypů, především díky příkladům dobré praxe ze zahraničí, ale také vzájemnou komunikací.

Partneři spolupráce MAS Rozkvět zahrady jižních Čech LAG Deggendorf (DE) LAG Chance in nature MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s. Mikroregion Chelčicko-Lhenický Svazek obcí Blata Chelčický domov sv. Linharta, o.p.s.

Regionální působnost projektu (mapa Jihočeského kraje) region spolupráce širší zóna spolupráce LAG Deggendorf

ZÁJMOVÉ OKRUHY - TÉMATA spolupráce měnící se požadavky trhu práce a možnosti adaptace jednotlivců na trhu práce (především 50+, dlouhodobě nezaměstnané ženy a další) – vzdělávání, přímá podpora změny profese, zavádění flexibilních forem práce (sdílené úvazky) apod. možnosti změn ve firmách – ? lze změnit nepružné metody práce a stereotypy využívané v rámci personálního řízení organizací (pracovní doba, organizace práce, místo výkonu práce atd.), skutečné bariery vs. stereotypy flexibilní formy zaměstnání (sdílené úvazky, částečné úvazky, zkrácený pracovní týden, práce z domova a po internetu a podobně) prorodinné nástroje (firemní školky, centra pro děti, služby péče o děti formou „buněk“ apod.) na podporu slaďování rodinného a pracovního života

ZÁJMOVÉ OKRUHY - TÉMATA spolupráce podpora technického vzdělávání na úrovni základního i středního školství, motivace a podněty k další profesní orientaci mladých lidí reflexe změn ve struktuře obyvatelstva (stárnutí populace, nižší porodnost, národností menšiny a další) zkušenosti bavorských partnerů s řešením problémů CS (dlouhodobě nezaměstnané osoby (muži i ženy), ženy s nízkým vzděláním nebo bez praxe, osoby pečující, 50+, rodiče v obtížné životní situaci, a další) - podpora jednotlivkyň/ců motivací k vyššímu zájmu o vstup/návrat na trh práce (skupinové poradenství a Job Cluby, individuální a kariérní poradenství), vzdělávání s cílem získat kompetence nutné k úspěšnému získání/udržení zaměstnání, … a motivací zaměstnavatelů k zavádění prorodinných politik

Klíčová témata projektu MÍSTNÍ PARTNERSTVÍ MOTIVACE JEDNOTLIVCŮ NA TRHU PRÁCE MOTIVACE ZAMĚSTNAVATELŮ

MÍSTNÍ PARTNERSTVÍ navázání širších kontaktů mezi organizacemi v jižních Čechách, a také s organizacemi v bavorském regionu LAG Deggendorf vzdělání místních aktérů v tématech důležitých pro rozvoj místního partnerství seznámení se s dobrými příklady z praxe LAG Deggendorf v oblasti rozvoje lidských zdrojů, trhu práce a místního a regionálního managementu

MÍSTNÍ PARTNERSTVÍ Bude realizováno:  vytvoření specializovaného kurzu pro lídry mezisektorové spolupráce  opakovanými návštěvami skupin z jižních Čech a exkurzí v místních organizacích v regionu LAG Deggendorf  účastí bavorských expertů i lidí z praxe na seminářích a konferencích v jižních Čechách

PODPORA A MOTIVACE JEDNOTLIVCŮ NA TRHU PRÁCE Realizováno (pouze v ČR) prostřednictvím:  odborného a osobního vzdělávání jednotlivců  skupinové poradenství v otázkách zaměstnanosti  kurz péče o malé skupiny dětí („Tagesmutter“)  www portálu pracovních příležitostí, …job- burza, car-pool, nabídky škol, vzdělávání  motivačních videospotů

PODPORA A MOTIVACE JEDNOTLIVCŮ NA TRHU PRÁCE Dále:  exkurze pracovníků v sociálních službách v organizacích v Bavorsku - osobní seznámení se s praxí udržení osob s postižením na trhu práce a systémem péče o tyto osoby

MOTIVACE ZAMĚSTNAVATELŮ Realizováno (pouze v ČR) prostřednictvím:  regionálními semináři pro zaměstnavatele na téma uplatňování principu rovných příležitostí, flexibilních forem práce a prorodinných politik  vytvoření funkční databáze místních nabídek zaměstnání a praxí ve firmách prostřednictvím webového portálu (inspirace CZ Bavorsko při tvorbě databází a „profilů firem“, účast na výstavách pro studenty…)

MOTIVACE ZAMĚSTNAVATELŮ Dále:  exkurze zaměstnavatelů v organizacích v Bavorsku, seznámení se s praxí ve firmách, vzájemná inspirace

MAS Rozkvět zahrady jižních Čech LAG Chance in nature MAS Blanský les - Netolicko

Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ Děkuji za pozornost!