1.7 Zdroje. zdroje  základní funkce převod vstupního střídavého napětí na stejnosměrné  +3.3 V  +- 5V  +- 12 V generovat signály  Power Good – povoluje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektrické stroje - transformátory
Advertisements

Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Hardware- počítačové komponenty
Identifikátor materiálu: EU
Stavba počítačů.
Zjednodušené blokové schéma napájecího zdroje
Základní jednotka PC Obr. 1.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Tato prezentace byla vytvořena
PCI Express pro grafické karty. Jde o propustnost současné čipsety mají šířku pásma ca 5,96 GB/s AGP 8x dosahuje 1,99 GB/s PCIe x16 má dosahovat až 8.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
ZÁKLADNÍ DESKA.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Konektory napájecího zdroje
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
Sběrnice = soustava vodičů, která umožňuje přenos signálů mezi jednotlivými částmi počítače. Přenáší data a zajišťuje komunikaci.
Technické prostředky informačních systémů
Napájecí zdroj má za úkol napájet veškeré komponenty počítače
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – základní deska Autor:
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Základní části počítače
Hardware Vypracoval: Patrik Bejček.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Identifikátor materiálu: EU
ASUS MAXIMUS V EXTREME Autor: Petr Schönfeld. Popis základní desky  Deska se může chlubit krom prvotřídního zpracování a fázového napájení (CPU+iGPU+RAM)
Výrok „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
MainBoard.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
ZÁKLADNÍ DESKA POČÍTAČE
PCI Express PCI Express, PCIe ale také 3GIO (3rd Generation I/O) Interní lokální sběrnice založena na standardu starší PCI, komunikující na vetší přenosové.
Třífázová soustava střídavého proudu
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
uninterruptible power system
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní deska Matherboard.
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
PROCESORY.
Skříně počítačů, zdroje Bc. Jan Kotlařík. Druhy PC skříní  Desktop – unese monitor, snadná manipulace  Tower – největší věžové provedení, velký prostor.
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zdroj napájení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/09 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
PC sestava. Základní deska (MB) Chipset Je skupina integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány.
Uninterruptible Power Supply
SKLADBA PC 2 OP VK VYT 2.2 Zdroj PC
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní desky Anna Daňková
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

1.7 Zdroje

zdroje  základní funkce převod vstupního střídavého napětí na stejnosměrné  +3.3 V  +- 5V  V generovat signály  Power Good – povoluje spuštění počítače, je-li k dispozici dostatečný výkon  PS_On – umožňuje SW vypnutí počítače  5V_Standby – pro dálkové spuštění počítače

1.7.1 konektory zdroje - základní deska  AT P8 a P9  zastaralé – nemá 3.3 V  černé vodiče u sebe  2*6 vodičů

 ATX ATX  má 3.3 V i další signály  konektor je vybaven zámkem  20 vodičů

 ATX 2.0 viz ATX  má navíc konektory  pro procesor(4)  grafickou kartu(6)  24 vodičů – 4 většinou odnímatelné existují i redukce

1.7.2 konektory zdroje – další zařízení  ATX12V určen pro procesor  poskytuje 12 V  má 4 vodiče doplněn o další 2 páry

 Klasické molexy určeny pro napájení mechanik

 Serial ATA napájení HD a mechanik připojených k SATA rozhraní

 PCI Express napájení grafických karet

1.7.3 parametry zdroje  poskytovaný výkon volím dle počtu mechanik a grafické karty 450 W – 650 W  počet konektorů  účinnost %  stabilita napětí  schopnost odfiltrovat rušení a proudové špičky

1.7.4 náhradní zdroje  záložní zdroj spustí se až po výpadku sítě neustále testují funkčnost sítě přepnutí musí být dostatečně rychlé  UPS je mezi počítačem a sítí počítač je napájen z UPS stále UPS se průběžně dobíjí ze sítě  záložní generátory nemocnice a pod