Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na."— Transkript prezentace:

1 Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na základní desce vstup je možný buď z mikrofonu připojeného ke konektoru Microphone nebo z externího zdroje zvukového signálu (audio výstup z televize, rádia, hudební věže) prostřednictvím konektoru Line-In výstup zvukové karty může být buď: linkový (konektor Line-Out) pro připojení k hudební věži či zesilovači, výkonový pro připojení sluchátek či reproduktorů (konektor označený Phone-Out nebo Speakers) většinou obsahuje i tzv. Game Port pro připojení joysticku nebo kláves s rozhraním MIDI pro zájemce o tvorbu hudby

2 Reproduktory ke zvukové kartě
reproduktory (reprobedny) mohou být buď pasivní nebo aktivní pasivní reprobedny obsahují pouze samostatné reproduktory (bez zesilovače) a nevyžadují externí napájení aktivní reprobedny obsahují výkonový zesilovač společně s dalšími obvody (např. pro regulaci hloubek, výšek atd.), vyžadují externí napájení, jsou kvalitnější, po přepnutí se dají používat i jako pasivní

3 Síťová karta rozšiřující karta sloužící ke vzájemné komunikaci mezi počítači v provedení ISA nebo PCI typ síťové karty musí odpovídat typu počítačové sítě (Ethernet, Token Ring nebo Arcnet) důležitým parametrem je přenosová rychlost dat (obvykle 10Mb/s; 100 Mb/s; 1000 Mbús) může obsahovat tzv. konektor Wake-On-LAN (WOL), který slouží k “probuzení” počítače nacházejícího se v režimu SLEEP ve chvíli, kdy potřebujeme mít na tento počítač přístup z jiného počítače. Tento konektor se musí propojit se stejnojmenným konektorem na základní desce počítače.

4 Modem periferní zařízení umožňující komunikaci prostřednictvím běžné telefonní sítě (např. pro připojení k Internetu) název vznikl z angl. modulator/demodulator podle provedení se dělí na interní – v provedení ISA (starší) nebo PCI, nepotřebují napájecí zdroj, levnější; nejnovější modemy jsou pro slot AMR (Audio/Modem Riser) externí – snadné přemísťování k jiným počítačům; připojují se buď prostřednictvím sériového portu COM1, COM2 (vyžadují externí napájecí zdroj) nebo na sběrnici USB (nepotřebují napájecí zdroj) max. rychlost bps (bits per second) = 56 kbps obvykle doplněn faxem (tzv. faxmodem)

5 Další periferní zařízení
Scanner – snímač obrazové předlohy (důležitým parametrem je rozlišovací schopnost v DPI) Digitální fotoaparát Snímač čárového kódu Streamer – magnetopásková zálohovací jednotka Plotter – „souřadnicový zapisovač“ Datový projektor Prostředky virtuální reality – brýle, helma, rukavice, ...

6 Různá periferní zařízení
Grafická karta Stolní scanner Digitální fotoaparát Externí modem

7 Různá periferní zařízení
3D-obrazovka Kamera LCD monitor ISDN Router


Stáhnout ppt "Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na."

Podobné prezentace


Reklamy Google