Fond malých projektů Vysočina – Dolní Rakousko Administrátor - RRA Vysočina Správce – Sdružení obcí Vysočiny Fond malých projektů Vysočina – Dolní Rakousko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
OP přeshraniční spolupráce Rakousko – ČR
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Právní základ 4 nařízení –Všeobecné (1083/2006) –ERDF (1080/2006) –ESÚS (1082/2006) –Prováděcí nařízení(1828/2006)
Setkání regionalistů z obcí z rozšířenou působností Dispoziční fond Vysočiny (Fond malých projektů)
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
1 Regionální rozvojová agentura jižní Moravy OP přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika Vladimír Gašpar, ředitel RRA.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Evropská územní spolupráce. Základní charakterisitka Iniciativa Evropského společenství Interreg III z období dala základ novému cíli politiky.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
1 Fond malých projektů Jihočeský kraj – Horní a Dolní Rakousko Valné shromáždění SMOJK Vodňany
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Fond malých projektů Vysočina – Dolní Rakousko Administrátor - RRA Vysočina Správce – Sdružení obcí Vysočiny Fond malých projektů Vysočina – Dolní Rakousko Telč, Administrátor - RRA Vysočina Správce – Sdružení obcí Vysočiny

Fond malých projektů  navazuje na program Dispoziční fond v rámci Iniciativy společenství Interreg IIIA (program. období 2004–2006)  je součástí Programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika “  je určen pro česko-rakouský příhraniční region  je využitelný pro subjekty, které mají sídlo v kraji Vysočina a mají rakouského partnera (vymezeno ve směrnici pro žadatele)  cílem je zmírnit okrajový charakter příhraničních oblastí, zlepšení kvality života v těchto oblastech a vytvoření spolupracujících systémů na obou stranách hranice

Přeshraniční dopad projektu  Přínos z realizace musí mít prokazatelně obě strany hranice  Projekt musí zahrnovat příjemce z obou zemí, kteří spolupracují nejméně dvěma z těchto způsobů: - společná příprava - společná realizace - společné využívání pracovníků - společné financování

Podporované území  Rozdělení na 3 samostatné příhraniční regiony, z nichž každý má příslušného Správce a Administrátora.  Jižní Čechy – Horní Rakousko – Dolní Rakousko (regiony Jihočeský kraj, Mühlviertel, Waldviertel, Mostviertel- Eisenwurzen, Innviertel, Linz-Wels, Steyr-Kirchdorf).  Jižní Morava – Dolní Rakousko (regiony Jihomoravský kraj, Weinviertel, Wiener Umland Nordteil, Vídeň, St. Pölten)  Vysočina – Dolní Rakousko (regiony kraj Vysočina, Waldviertel, Mostviertel-Eisenwurzen)

Výše podpory, délka realizace  Celková částka pro kraj Vysočina, která je v letech 2007 – 2013 k dispozici, činí Eur  Maximální výše podpory je 85 % z celkových uznatelných nákladů projektu (min max EUR)  Celkové náklady projektu mohou činit max EUR  Program neumožňuje zálohové platby, žadatel garantuje předfinancování celého projektu z vlastních zdrojů. Slíbenou dotaci obdrží po jeho realizaci na základě předložení dokladů k vyúčtování  Maximální délka realizace projektu je 18 měsíců od data registrace projektové žádosti v sídle administrátora

Podporované typy projektů v kraji Vysočina - malé neinvestiční projekty typu „people-to-people“  Kulturní výměny (mládeže, uměleckých a sportovních činností, folklorní slavnosti, atd.)  Místní demokracie (školící kurzy s výměnnými návštěvami, příprava dlouhodobějších projektů)  Lidské zdroje (vzdělávání, odborný výcvik, propagace přeshraničních pracovních příležitostí, školení, kurzy)  Plánovací a rozvojové studie (analýzy příhraničí, příprava rozvojových projektů)  Hospodářský rozvoj (plánování přeshraničních průmyslových zón, marketingových iniciativ, trhů, výstav, propagačních akcí, rozvoj podnikání)  Životní prostředí (vypracování studií, vyhodnocování problémů, ekologické školení, akce zaměřené na zvyšování ekologického povědomí)  Cestovní ruch (studie, posílení institucí, rozvoj přírodě neškodící turistiky, návrhy na zavedení nových turistických produktů)  Marketing a komunikace (prostředky pro zlepšení toku informací a spojení mezi příhraničními regiony)  Spolupráce institucí (složek veřejné správy, neziskových organizací, záchranné služby, mládežnických organizací, pořádání školení, exkurzí, výměnných pobytů apod.)

Podporované typy projektů v kraji Vysočina - malé investiční projekty  Značení a vybavení turistických stezek (pěší, cyklistické, lyžařské, koňské, naučné, vodní a jiné stezky a mostky a jejich vybavení mapami, odpočinkovými místy, přístřešky apod. Nejedná se o rekonstrukci a výstavbu turistických stezek)  Informační zařízení (nové i obnovené informační systémy měst a obcí, dopravní značky a ukazatele směru do sousedního příhraničního regionu, označení kulturních a historických objektů apod.)  Malé projekty v oblasti životního prostředí (budování naučných stezek, ochrana chráněných rostlin a živočichů, výsadba stromků, drobná protipovoďňová opatření, systémy včasného varování apod.)  Obnova a výstavba malých památníků (boží muka, křížky, vojenská opevnění, dobové památníky, příp. výstavba nových podobně zaměřených objektů cca do 20 km od hranice)

Vhodní žadatelé - Organizace s právní subjektivitou a sídlem na území kraje Vysočina:  stát, územní samospráva  příspěvková organizace, komora  školská právnická osoba, veřejná a státní vysoká škola, veřejná soukromá škola  veřejná výzkumná instituce, veřejné neziskové ústavní zdravotnické zařízení  zájmové sdružení, občanské sdružení, obecně prospěšná organizace  církve, státní podnik  akciová společnost, společnost s ručením omezeným (min 80% podíl veřejnosprávních osob na základním kapitálu a hlasovacích právech)

Výzva, způsobilé náklady  Výzva je průběžná, vznik způsobilých nákladů od registrace v sídle administrátora  Zasedání Regionálního monitorovacího výboru se koná ve čtyřměsíčních intervalech  Nejbližší zasedání RMV: (žádosti předložené do )

Projektový cyklus  Konzultace – před odevzdáním žádosti máte možnost zkonzultovat projektový návrh, efektivitu rozpočtu apod.  Předložení a registrace žádosti – ve dvou vyhotoveních včetně příloh a v elektronické podobě – formuláře na  Kontrola žádosti – kontrola formálních náležitostí, kontrola přijatelnosti, hodnocení projektu  Rozhodování o přijetí projektu k financování – rozhoduje Regionální monitorovací výbor složený ze zástupců Vysočiny a Dolního Rakouska, následuje podpis smlouvy

Projektový cyklus  Realizace projektu – vedení odděleného účetnictví, řádné dokladování výdajů, dodržování pravidel povinné publicity  Ukončení projektu, vyúčtování – povinnost do 60 dnů předložit závěrečnou zprávu, vyúčtování a žádost o platbu  Kontrola udržitelnosti projektů – pokud jsou výstupy dlouhodobého charakteru, měly by být jeho efekty udrženy po dobu nejméně pěti let

Žádost a povinné přílohy Žádost:  předkládá se ve 2 vyhotoveních na standardizovaném formuláři  vyhotovuje se v mateřském jazyce žadatele a dále se přiloží projektový list v jazyce partnera Povinné přílohy: (doložit ve 2 vyhotoveních, podepsané oprávněným zástupcem):  Příloha č. 1: Rozpočet projektu v EUR  Příloha č. 2: Čestné prohlášení  Příloha č. 3: Projektový list v českém jazyce  Příloha č. 4: Projektový list v německém jazyce  Příloha č. 5: Doklad o právní subjektivitě žadatele  Příloha č. 6: Doklad o přidělení IČ  Příloha č. 7: Speciální přílohy v případě stavebních prací

Příklady podpořených projektů Festival vzdělávání a řemesel – OHK Třebíč x WIFI Gmünd – Eur

Příklady podpořených projektů Hudební setkání „Děti pro děti“ – Rotary club Třebíč x Musikschule Lilienfeld – Eur

Příklady podpořených projektů Místo, kde žijeme – ZŠ T.G.M. Moravské Budějovice x Medien und Kreativ Hauptschule Pulkau – Eur

Příklady podpořených projektů První pomoc – záchrana života a zdraví nezná hranic - SZŠ a VOŠZ Jihlava x Rotes Kreuz NÖ – Eur

Příklady podpořených projektů MUSICA SACRA bez hranic – Pěvecko-hudební spolek Smetana Telč x Musica sacra über die Grenzen – Eur

Příklady podpořených projektů Setkání dechových hudeb v Telči – Město Telč x Blasorchester Waidhofen an der Thaya– Eur

Příklady podpořených projektů Mezinárodní Novákova klavírní soutěž 2010 – Město Kamenice nad Lipou x Musikschule Tulln – Eur

Příklady podpořených projektů Přeshraniční setkání výtvarníků v Náměšti nad Oslavou – NPÚ x Verein Schmiedezentrum Ybbsitz– Eur

Další informace   Ing. Tomáš Dvořák ,