ZAL – 5. cvičení Martin Tomášek 2015. Pole - opakování Základní datový typ. V poli držíme více elementů (jednoho typu) S elementy v poli můžeme manipulovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Nalezení nejkratší vzdálenosti mezi uzly dopravní sítě Předmět: Teorie dopravy - cvičení.
Advertisements

Tvorba panorámat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Slouží ke grafickému znázorn ě ní množin, vztah ů mezi množinami a operací s množinami. Vennovy diagramy Projekt OP VK - CZ.1.07/1.1.26/ „Matematika.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Hromadná korespondence 1 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 2.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 5. Stříhání plechů, rovnání a ohýbání, pájení (krabička) Název sady: Tematické.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
2.3 ROZKLAD VÝRAZŮ NA SOUČIN Mgr. Petra Toboříková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Obdélník Pro kreslení obdélníku používáme nástroj obdélník. Lze také použít příkazový řádek a příkaz obdélník:
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Software počítače – opakování
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
ŠKOLA: Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna,
6. Kinematika – druhy pohybů, skládání pohybů
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Názvosloví binárních sloučenin
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU 1 – Množiny – teorie
Lineární rovnice a nerovnice I.
Excel – tabulkový procesor
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZAL – 9. cvičení 2016.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Algoritmizace a programování
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
Poměr v základním tvaru.
4.1 – 4.3 Lineární nerovnice i jednoduchý podílový tvar
Informační a komunikační technologie
MATEMATIKA Poměr, úměra.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZAL – 8. cvičení 2016.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Digitální učební materiál
NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_01_M6_Hanak TÉMA: Dělitelnost
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Informační a komunikační technologie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
VY_32_INOVACE_VJ36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
* Funkce Matematika – 9. ročník *.
Poměr v základním tvaru.
MATEMATIKA – ARITMETIKA 6
Matematika + opakování a upevňování učiva
Lineární funkce a její vlastnosti
NEJMENŠÍ SPOLEČNÝ NÁSOBEK
Informatika – Základní operace s buňkami
Příklady - opakování Auto se pohybovalo 3 hodiny stálou rychlostí 80 km/h, poté 2 hodiny rychlostí 100 km/h, pak 30 minut stálo a nakonec 2,5 hodiny rychlostí.
Dělitelnost přirozených čísel
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tečné a normálové zrychlení
Transkript prezentace:

ZAL – 5. cvičení Martin Tomášek 2015

Pole - opakování Základní datový typ. V poli držíme více elementů (jednoho typu) S elementy v poli můžeme manipulovat (přidávat, odstraňovat) Můžeme přistupovat na určité indexy v poli a tím získáme element, který je v poli uložený.

Pole – Python - neduhy V Pythonu je pole vlastně list. Pokud chceme pracovat přímo s poli musíme použít modul array. Rozdíl mezi array a list je v manipulaci. V naší výuce budeme používat list, neboť se jedná o built-in řešení pro Python

Array & list syntaxe Všichni byli na přednášce, takže ví jak vypadá pole

Průchod polem Vytvořte si pole (list) s těmito elementy: Ford, Audi, Alfa Romeo, Skoda, Toyota. Napište funkci, která na vstupu přijme toto pole a postupně vytiskne všechny jeho elementy a před každým elementem přidá slovo Znacka. Např: Znacka Skoda, Znacka Toyota

Podporované značky Uvažujte zadání z předchozího kroku. Napište funkci, která zjistí zdali je určitá značka v našem poli. Funkce přijme objekt pole a hodnotu, kterou hledáme a vrátí True, pokud je hodnota v poli a False pokud ne.

Podporované značky - rozšíření Uvažujte zadání z předchozího kroku. Napište funkci, která přijme na vstupu pole a značku. Pokud značka v poli není tak ji přidá. Napište funkci, která přijme na vstupu pole a značku. Pokud značka v poli je tak ji odstraní. Napište funkci, která přijme na vstupu pole a značku. Pokud značka v poli je tak ji nahradí hodnotou odstraněno.

Fibonacciho číslo Vytvořte algoritmus, který vytvoří pole, v kterém budou všechna fibonacciho čísla od 1 do x. X je vstupní parametr pro vaší funkci Upravte algoritmus, tak aby vrátit fibonacciho číslo. Otázka k zamyšlení: Je úloha splnitelná i bez cyklů a polí?

Podporované značky - rozšíření Napište funkci, která přijme na vstupu pole a značku. Pokud značka v poli je tak ji z pole odstraní. Napište funkci, která v poli značek najde všechny výskyty textu odstraneno a indexy, na kterých tento text je vloží do pole a to poté vrátí Napište funkci, která obrátí pořadí hodnot v poli značek.

Náhodná čísla K vytvoření náhodných čísel používáme modul random. Použijte modul random konkrétně funkci randint, pomocí které vytvoříte pole náhodných čísel v rozmezí od 1 do V poli bude 10 prvků. Následně vytvořte algoritmus, který v poli najde největší číslo.

Zadání pátého domácího úkolu Celé detailní zadání je zde: /5_ukol /5_ukol Body: 5 Termín do dalšího cvičení – po termínu -2b za každý započatý týden.