Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Soutěž o „Nejlepší realizované společné zařízení roku 2009“
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Příklady realizace společných zařízení v Moravskoslezském kraji
Komplexní pozemková úprava
Projektový portál Ing. Čestmír Kantor EKOTOXA s.r.o.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Šance pro krajinné plánování a jeho alarmující absence v ÚPD Nadějkov Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Účetní reforma v druhém roce
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Ing. Jana Pivcová vedoucí odd. kontroly a rozpočtu Sekce Ústřední pozemkový úřad, Ministerstvo zemědělství, Realizovaná společná zařízení.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora)
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Portál územního plánování v praxi
Realizace společných zařízení Krajský pozemkový úřad pro Královéhradecký kraj.
Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.
Ing. František Pavlík, Ph.D. Státní pozemkový úřad ČINNOST SPÚ V OCHRANĚ PŮDY.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
AUTOMATIZACE PROCESU KoPÚ Ing. Jan Vorlíček konzultant HSI, spol. s r. o. Ing. et Ing. Luděk Drápal konzultant Státní pozemkový Úřad.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Společná realizovaná zařízení KPÚ pro Plzeňský kraj 1.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Ústřední pozemkový úřad Ing. Jaroslav Vítek, MBA 2.května 2012, Praha 1.
Vodohospodářské aktuality
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Územně analytické podklady
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
DTM Kraje Vysočina.
Požadavky na digitální data pro GIS SPÚ
Transkript prezentace:

Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových úprav pro geoportál SPÚ

OBSAH 1.POZEMKOVÉ ÚPRAVY 2.GEOPORTÁL 3.DATA PRO GEOPORTÁL

ZAMĚŘENO NA GEOINFORMATIKU Multifunkční nástroj pro dlouhodobý a trvale udržitelný rozvoj území 1. POZEMKOVÉ ÚPRAVY Proces, který uspořádává vlastnické vztahy a vytváří novou DKM. Nástroj, který jako jediný v ČR komplexně řeší venkovský prostor včetně realizací veřejně prospěšných staveb

22,4 % 15,2 % 0,2 % 1. SOUČASNÝ STAV

1. PLÁN SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ Protierozní opatření organizační – ochranné zatravnění, protierozní rozmístění plodin agrotechnická – výsev do ochranné plodiny, strniště, zatravnění meziřadí, technická – průlehy, meze, sedimentační nádrže Vodohospodářská opatření vodní nádrže suché/se stálým nadržením, revitalizace vodních toků Opatření ke zpřístupnění pozemků polní cesty (hlavní, vedlejší, doplňkové) Opatření k ochraně a tvorbě ŽP ÚSES (biocentra, biokoridory), rozptýlená zeleň

2. GEOPORTÁL SPÚ CÍLE: prezentace výsledků pozemkových úprav veřejnosti poskytování dat projektantům, obcím, MZe… sumarizace a statistiky pracovníkům SPÚ import VFP

3. STANDARDIZACE DAT Technický standard PSZ, 2010 o standardizace kartografické reprezentace Výměnný formát pozemkových úprav (VFP), 2013 o přenos dat mezi zpracovatelem a úřadem o standardizace obsahu a formy (datových formátů) o pozemkovych-uprav/ pozemkovych-uprav/

3. PŘÍNOSY STANDARDIZACE přenos digitálních dat mezi zpracovatelem pozemkových úprav a SPÚ bez závislosti na software, ze kterého data pocházejí jednotná forma a kvalita předávaných digitálních dat automatická kontrola vybraných údajů a jejich vzájemných souvislostí (významné snížení počtu hrubých chyb) sjednocení postupu zpracování pozemkových úprav možnost budoucího hromadného použití kvalitních ověřených dat – statistiky, prezentace grafických dat

3. PILOTNÍ PROJEKT Jihomoravský, Plzeňský kraj

2. PILOTNÍ PROJEKT A. Konsolidace dat PSZ o vektorové podklady převedeny do struktury výstupní databáze, vektorizace ostatních podkladů, georeference, doplnění atributových prvků, kontrola topologie B. Převod digitálních nároků a návrhů do GIS formátu o Úpravy a opravy zdrojových dat pro převod do geodatabáze C. Zpracování papírových nároků a návrhů o Zajištění papírových podkladů na pobočkách KPÚ, jejich velkoformátové skenování o Převod rastrových dat do požadovaných formátů o Úprava pozadí rastrových dat pomocí barevných filtrů o Georeferencování rastrových podkladů KategoriePrvekAtributy Zpřístupněnípolní cestaoznačení, typ, multifunkce, popis, povrch, šířka Protierozní opatřeníorganizační, technická, agrotechnická… označení, typ, multifunkce, popis, případně šířka Vodohospodářská opatřenívodní nádrž příkop/průleh odvodnění/závlaha označení, typ, multifunkce, popis, případně šířka nebo objem Opatření k ochraně životního prostředí interakční prvek biokoridor biocentrum revitalizace/rekultivace označení, typ, multifunkce, popis

3. VÝSTUPY PILOTNÍHO PROJEKTU

Permanent grassland Polní cesta s výsadbou Ochranná nádrž Svodný průleh Záchytný průleh 3. VÝHLED Kategorizace na zrealizované a plánované prvky

3. VÝHLED Standardizace dat ve zbytku republiky Spuštění geoportálu (plán 2018) Kategorizace na zrealizované a plánované prvky

DĚKUJI ZA POZORNOST !