Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Advertisements

Rovnice s absolutními hodnotami
Popis budovy / místnosti
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_35_ PÉČE O ZDRAVÍ TÉMA:
Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením a s pohybovým Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením.
VY_32_INOVACE_06 - Popis místnosti
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Zobrazení síly.
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
Žákovská prezentace Školní dílo
Základní pojmy v informatice –II.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 9. ročník (19. – 24. úloha) IV. označení digitálního učebního materiálu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Čj8-číslovky.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Pravděpodobnost Žákyně č. 2 ZL 3 / Pozor, „možná“ je ve výpočtu chyba, takže neopisuj bezhlavě ! Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.05 Téma: PowerPoint Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_05_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Povrch.
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POPIS ? ? ČELIST ? ? LOKET ?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
VY__III/2__INOVACE__210 FYZIKA SPEKTRUM BAREV.
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Prezentace informací.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_09_VARNSDORF Téma: Orientace.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_07_PRVOUKA
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rastrová grafika Základní termíny – prezentace barev, barevné modely.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Osnova a pracovní texty k procvičení učiva o slohovém postupu popisném
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_20_chodíme do školy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_INFORMATIKA_OKNA.
Název : VY_32_INOVACE_01_13B_09_Sopečná činnost
Matematika Variace.
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_11 Poměr II
Vypracovala: Mgr. Hana Krčová
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Hra na barevná auta III. Jaroslava Růžičková.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
TÉMA: Notová osnova a klíče ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Popis místnosti.
SPECIFICKÉ KATEGORIE NEVERBÁLNÍ KOMUNIKACE
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Lidé kolem nás TÉMA: Zásady.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_20 Síly.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Transkript prezentace:

Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 7.třídu, slouží k procvičení probrané látky

Český jazyk-komunikační a slohová výchova. POPIS. Co je to popis? POPIS = si dává za cíl popsat nějaký jev, děj, předmět, místo, vzhled osoby nebo určitou činnost.. : Například vzhled osoby -)-) určitý děj-pedagogická rada - Místo -b udova hasičské zbrojnice

Český jazyk-komunikační a slohová výchova. POPIS.  Náležitosti popisu : Důležité je pořadí při popisu jednotlivých částí (začínáme nejdůležitějšími prvky, postupujeme k jednotlivostem). Podle toho, k jakému účelu a komu je popis určen. Rozlišujeme popis prostý a popis odborný. Popis prostý usiluje o co největší názornost, představivost. P opis odborný pak o co největší přesnost, obsahuje odborné výrazy.

Český jazyk-komunikační a slohová výchova. POPIS.  Zkouška- popis obrázku: -jedná se o popis prostý  Na bílém rámečku s černými ozdobami je obrázek  červeného draka, který je zelenočerném pozadí ve tvaru  čtverce. Drak má čtyři nohy, křídla, ocas a vystrčený jazyk.

Český jazyk-komunikační a slohová výchova. POPIS. Důležité:-při popisu si musíme zvolit OSNOVU, (jednotlivé body) podle které budeme ; popisovat určitý děj, skutečnost. Osnova má mít 4-5 jednotlivých bodů

Český jazyk-komunikační a slohová výchova. POPIS.  Ukázka Popisu. Popiš naší třídu.  OSNOVA  -Umístění třídy ve školní budově  -Velikost třídy  -Zařízení třídy  -Výzdoba třídy  -nezapomeň na svůj podpis

Český jazyk-komunikační a slohová výchova. POPIS.  Naše třída se nachází v budově školy na ul.T.G.Masaryka ve Varnsdorfu v 1.patře. Do třídy se vstupuje velkými dveřmi. Je vymalována žlutou barvou, takže se zdá být prostornější. Má dvě velká okna a v místnosti je dobře vidět.Na bílém stropě je mnoho zářivek. Ve třídě je dvanáct lavic a stejný počet židlí. V zadní části třídy jsou nové skříně, z toho dvě malé a jedna větší, kam si dáváme knížky a sešity.V předu je tabule a napravo od ní má pan učitel svůj stůl a modrou židli.Za ním je stolek s televizí a přehravačem DVD. V levé části místnosti je umyvadlo a věšák s ručníky. Stěny jsou pokryty různými obrazy,které používáme ve výuce. Máme zde také svoji nástěnku, kterou si zdobíme sami. Úplně vzadu jsou další dveře a za nimi police, kam si uskladňujeme různé pracovní pomůcky, barvy,štětce, lepidla, plakáty a jiné potřeby. Naše třída se mi líbí z celé školy nejvíce.  Julius Holub

Použité zdroje :  ČMOLÍKOVÁ,S. REMUTOVÁ,P. SLAPNIČKOVÁ,H.Český jazyk pro 7.ročník zvláštní školy. Praha: Septima, ISBN  Snímek č.2 : [cit ] obrázek šipky použit z galerie Office [cit ] obrázek chlapce dostupné pod licencí Creative Commons na www. [cit ] obrázek úředníků dostupné pod licencí Creative Commons na www. [cit ] obrázek hasičské budovy dostupné pod licencí Creative Commons na www.  Snímek č.3 : [cit ] obrázek šipky použit z galerie Office [cit ] obrázek dívky dostupné pod licencí Creative Commons na www.  Snímek č.4 : [cit ] obrázek rámečku dostupné pod licencí Creative Commons na www. [cit ] obrázek draka dostupné pod licencí Creative Commons na www.  Snímek č.5 : [cit ] obrázek počítače dostupné pod licencí Creative Commons na www.  Snímek č.6 : [cit ] obrázek školy dostupné pod licencí Creative Commons na www. clker.com/clipart-1767.htmlhttp://www.  Citováno dne