Československo, Česko a Slovensko Autoři: Veronika Hlávková Jana Kamenická Nikola Košařová Natálie Pokorná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 13
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Prezentace Praha.
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
Praha.
Připravila Jarmila Havelková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SLOVENSKO Typy na výlet
Památky Spišská Nová ves
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
hlavní město České republiky
SLOVENSKÁ REPUBLIKA.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
PILSNER ENERGY AUTOŘI: Doubravová Monika Pavelka Martin Seďová Erika
SLOVENSKO Martin Schwarz.
SLOVENSKO.
PAMÁTKY PRAHA.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Vojtěch Hynais.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_ 561_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Prezentace Autor : Šimon Ondráček
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Nigérie je krásná a velká zem. Nigérie leží v západní Africe.
Kultura a sporty v Kanadě.
Česká republika Hlavní město Praha
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Slovenská republika 5. ročník
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Prvouka 3. ročník ZŠ „Slovenská republika“
Np České švýcarsko.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
Nápoje a pokrmy Národní slovenské jídlo jsou halušky s brynzou.
Vsetín Město ve kterém žiji
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_14_Hlavní město Praha,
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis SLOVENSKO Bratislava hokej fotbal Tatry Košice Ľudovít Štúr Dunaj M. R. Štefánik Jánošík euro horská.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_6.ročník 20_Znojmo Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace města.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Československo, Česko a Slovensko a.... Česko a Slovensko Česko a Slovensko Slováci jsou druhou nejpočetnější menšinou v ČR. Podle nejrůznějších odhadů.
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana
Život v Československu mezi dvěma válkami
SLOVENSKO.
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Obrázky z fotogalerie Hrady, zámky a vodní plochy.
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Název: Národní symboly Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Transkript prezentace:

Československo, Česko a Slovensko Autoři: Veronika Hlávková Jana Kamenická Nikola Košařová Natálie Pokorná

Kultura České a Slovenské republiky

ČR ● V ČR se nejvíce slaví : Vánoce, Velikonoce, Čarodějnice, Mikuláš, Hody, Poutě... ● Nejvíce oblíbeným nápojem je pivo, slivovice a becherovka. ● Nejoblíbenější jídlo je knedlo- vepřo-zelo. Velice oblíbené jsou knedlíky. ● V Česku jsou velmi oblíbená divadla, kina, zábavy, hudební festivaly atd. ● Velice oblíbenými sporty jsou fotbal a hokej.

SR ● je země, kde se lidé hlásí ve většině ke katolické církvi. ● Na Slovensku se nalézá mnoho hradů, zámků, kostelů a dalších kulturních památek. ● Významný vliv na slovenskou kulturu mají kultury sousedních států. ● Mezi populární sporty na Slovensku patří: fotbal, lední hokej, tenis, házená, basketbal, vodní slalom, lyžování, cyklistika a další. ● VeliceSlovensko oblíbené jídlo na Slovensku jsou halušky s brynzou. ● Nejoblíbenějšími nápoji jsou pivo a borovička.

Nejznámější české památky ● Na obrázku, který je nejvýš se nachází hrad Karlštejn. ● Pod ním se nachází panoráma Pražského hradu. ● Pod Pražským hradem je Pravčická brána, symbol NP České Švýcarsko. ● Úplně dole se nachází budova Národního divadla v Praze.

Nejznámější slovenské památky ● Úplně nahoře se nachází Spišský hrad. ● Pod ním se nachází zámek Bojnice. ● Pod zámkem se nachází Bratislavský hrad, dominanta Bratislavy. ● Dole se nachází jeskyně Driny.

Galerie osobností ● Dědeček Jany Kamenické, žákyně 9.A, spoluautorky projektu. ● Jmenuje se Peter Kamenický. ● Je mu šedesát let. ● Jeho minulé bydliště bylo na Slovensku v Nových Zámcích. ● Do Československa se přistěhoval kvůli práci v roce ● Dostal práci v plynostavu a lidé ho přijali velice dobře. ● Po dlouhém pobytu v Česku mluví plynule česky. ● Rozpad ČSR jej mrzel, na Slovensku má stále početnou rodinu.

Zdroje ● ● ● ●