SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nicola Tesla století.
Advertisements

Odtud vznikl název kalkulačka.
Škoda auto Mladá Boleslav
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
TEPELNÉ MOTORY.
Vytvořil: Stanovský Michal, 9. A Zdroj: Wikipedie
Jak se žilo na konci 18. století obyčejným lidem?
Zbraně 1.světové války.
VY_32_INOVACE_16_Parní stroj a továrny
Parní lokomotiva A její konstruktéři.
Tepelné stroje -motory
Svět techniky a já.
(čtyřdobý zážehový motor)
DRUHY DOPRAVY Lodní doprava Železniční doprava Letecká doprava
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vytvořila Eliška Horáková
Protipancerove granaty
Vývoj železnic Koňské dráhy Parostrojní železnice
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Historie počítačů.
AUTOMOBIL SNŮ Závěrečný projekt z designu průmyslových výrobků Ing. Eliška A. Kubičková Fakulta strojní ZČU.
Věda a technika konce 19.st.
Historie automobilů OB21-OP-EL-AUM-JEŘ-U Ondřej Jeřábek
Jak to všechno začalo Za všechno může Studená válka, kdy mezi sebou soupeřily Spojené státy a SSSR. Když Svaz sovětských socialistických republik vypustil.
James Watt Fyzik Matematik vynálezce.
Bitva u Verdunu Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Technika 1. světové války
Tepelné motory Autor: Mgr. Marcela Vonderčíková Fyzika: 8. ročník
Společnost na počátku 19. století
Veronika Zvoníčková 9.B. Životopis Vynálezy
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
Průmyslová revoluce Klasicismus / Historismus
Vytvořil: Matěj Kubáník Vojta Obdržálek
Lyžařské sjezdové boty
Thomas Alva Edison Nikola Tesla
Parní stroj Parní stroj je nejstarší tepelný motor.
Čím byly první samohybné stroje poháněny? Jak se nazývaly vozy, poháněné párou? pára + + vůz = = parovůz James Watt.
Historie vývoje automobilu
● Téma:Průmyslová revoluce v Anglii, Evropě a českých zemích ● Vypracovala: Mgr. Monika Vlková, SPŠ Uh. Brod ● OB21-VVP-HUM-DEJ-MVLK-M
Filip Leden. Historie využití vodní páry v parním stroji Základem parního stroje byl pohyb pístu v uzavřeném válci způsobený přiváděnou párou z parního¨kotle.Vylepšení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Spalovací Motory Benzínové
Téma: Průmyslová revoluce v Anglii Vypracovala: Mgr. Monika Vlková, SPŠ Uh. Brod OB21-VVP-HUM-DEJ-MVLK-L
Doprava a spoje Autor: Matěj Nováček, 8tř. Suezský průplav zkráceně Suetz, otevřen roku 1869 je 163 km dlouhý průplav v Egyptě spojující Středozemní a.
P ARNÍ STROJ Daniel Glosík 8.B. Parní stroj je pístový tepelný stroj, přeměňující tepelnou energii vodní páry na energii mechanickou. Schéma práce stroje.
PARNÍ STROJ Jan Lameš 5.B. CO JE TO PARNÍ STROJ Je to mechanický stroj poháněný parou.
Jana Máčková, 8.B. - - Pístový tepelný stroj - - Přeměna tepelné energie na energii mechanickou - - První mechanický stroj – Hérón Alexandrijský (1.století)
SPALOVACÍ MOTORY (HISTORIE) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_09 TÉMA: VYNÁLEZY.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
MANUFAKTURY A PRVNÍ STROJE
Doprava a spoje Miloš Bečka a Dominik Bařina, 8. A.
TEPELNÉ MOTORY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_02_32.
Šablona III/2 VYNÁLEZY A OBJEVY 18. – 20. STOLETÍ Mgr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tanky 2. světové války Dominik Kolář.
Tepelné motory VY_32_INOVACE_29_Tepelné motory
Sada : Člověk a jeho společnost
HISTORIE POČÍTAČŮ I. VY_32_INOVACE_A3-01 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Manufaktury Začínají vznikat v polovině 18. století
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Průmyslová revoluce 10 Technická revoluce.
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Zbraně 1. světové války.
Společnost na počátku 19. století
POČÁTKY AUTOMOBILISMU
Počátky letectví Jakub Janík.
Panzerkampfwagen V Panther
Manufaktury a první stroje polovina 18. století
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
Transkript prezentace:

SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke

LOGO

ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně

AUTA  Nejvýznamnější část historie automobilů se začala psát koncem 18. století, kdy byly realizovány první úspěšné pokusy s vozidly poháněnými parním strojem. K jejich prvním konstruktérům patřili Skot James Watt a nebo Francouz Nicolas Joseph Cugnot. Jeho parní stroj uvezl v roce 1769 čtyři pasažéry a dokázal vyvinout rychlost až 9 km za hodinu.  Počátek 19. století byl stále doménou parních strojů, které se postupně zlepšovaly a zrychlovaly. Nic to ovšem neměnilo na jejich provozní náročnosti a těžkopádnosti. Zvrat nastal ve druhé polovině 19. století, kdy se konstruktérům podařilo zprovoznit první spalovací motory. V letech 1862 až 1866 vyvinul Nicolaus Otto první čtyřdobý spalovací motor.  Vlastní vývoj dnešních automobilů začal v roce 1885 německém Mannheimu u Karla Benze, který si nechal patentovat svoji motorovou tříkolku. První dálkovou jízdu s automobilem podnikla Bertha Benzová 5. srpna 1888, a to cestu z Mannheimu do Pforzheimu.

POČÍTAČE První zařízení, která se později vyvinula v dnešní počítače, byla velmi jednoduchá a byla založena na mechanických principech. Vývoj probíhal až do poloviny 20. století ve dvou větvích: analogové počítače a číslicové počítače. Analogové počítače modelovaly problém převedením do jeho mechanické nebo elektrické analogie, číslicové pak jeho převedením na číselné hodnoty a jejich numerickým zpracováním. S vývojem číslicové techniky během 2. poloviny 20. století ale analogové počítače prakticky zanikly. První osobní počítač vytvořila firma Apple.

ZBRANĚ Zbraně prošly velkým vývojem za tu řadu let. První zbraní byl ořezaný klacík a za tu řadu let se zbraně hodně zlepšily

VÁLEČNÁ TECHNIKA Když se řekne slovo válečná technika hodně z vás si asi představí tank. Ale není to jen tank. Jsou to i válečná vozidla. Tanky vozidla

TANKY Tank, co je to vlastně tank? Tank je obrněné vozidlo s dělem, lehce řečeno. S prvním návrhem tanku přišel vynálezce Leonardo Da Vinci. Tanky byly poprvé použity v první světové válce. Samotné slovo tank (anglicky nádrž) byl krycí název projektu. Slovo tank se zvolilo a vžilo pro technologickou podobnost výroby s nádržemi (angl. tanky). Původní tanky byly vyvinuty pro rozhodující změnu patové situace vzniklé po hromadném zavedení kulometů, ostnatého drátu a hlavně zákopové války. Za těch necelých 100 let prošel řádkem vylepšení a změn.

VOZIDLA Válečné vozidla jsou obrněné auta např. Hummer H1 s kulometem. Používají se např. k pyrotechnickým účelům. Jsou více pohyblivá než tanky a mají větší rychlost. Používají se v Afgánistánu proti Tálibánu. Jde je zničit např. IED to je výbušnina domácí výroby.

ZDROJE

PODĚKOVÁNÍ Doufám že se vám moje prezentace líbila.