Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

P ARNÍ STROJ Daniel Glosík 8.B. Parní stroj je pístový tepelný stroj, přeměňující tepelnou energii vodní páry na energii mechanickou. Schéma práce stroje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "P ARNÍ STROJ Daniel Glosík 8.B. Parní stroj je pístový tepelný stroj, přeměňující tepelnou energii vodní páry na energii mechanickou. Schéma práce stroje."— Transkript prezentace:

1 P ARNÍ STROJ Daniel Glosík 8.B

2 Parní stroj je pístový tepelný stroj, přeměňující tepelnou energii vodní páry na energii mechanickou. Schéma práce stroje

3 H ISTORIE První mechanický stroj poháněný parou sestrojil Hérón Alexandrijský (1.století) K praktickému využití nedošlo.

4 Dnes je vynález parního stroje obvykle připisován Jamesi Wattovi, který ho vynalezl v roce 1765. Skutečnost je, že Watt „pouze“ zdokonalil stroje Thomase Saveryho a Thomase Newcomena. Zjednodušený stroj s trojitou expanzí

5 V 19. století se parní stroj stal nejvýznamnějším zdrojem energie(století páry). V této době vznikalo plno různých parních strojů.

6 Ve 20. století význam parního stroje postupně upadá. Postupně vytlačen spalovacím motorem a elektrickými stroji. Spalovací motor

7 Z DROJE encyklopedie Wikipedie Google (obrázky)


Stáhnout ppt "P ARNÍ STROJ Daniel Glosík 8.B. Parní stroj je pístový tepelný stroj, přeměňující tepelnou energii vodní páry na energii mechanickou. Schéma práce stroje."

Podobné prezentace


Reklamy Google