Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučené postupy při zadávání veřejných zakázek a veřejno- soukromých partnerstvích Jan Pavel.
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Nastavení hodnoticích kritérií při zadávání veřejných zakázek v OPTP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Metody výběru variant Používají se pro výběr v případě více variant řešení stejného problému Lze vybírat dle jednoho nebo více kritérií V případě více.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Výběr dodavatelů - příklad
Studijní blok č. 4 Jana Soukopová
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – Výzva č. 51 Veřejné zakázky v oblasti ICT.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Magdaléna Navrátilová Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Přednáška č. 3 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část Ladislav Kavřík
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Mgr. Vlasta Buřinská Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Hodnocení ve veřejných zakázkách
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Tradiční metodiky vývoje softwaru
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík

Realizace projektu  Okamžik hodnocení Výběr projektu – veřejná volba Hodnocení způsobu řešení – veřejná zakázka Proč existuje legislativní úprava veřejných zakázek?

Vývoj právní úpravy veřejných zakázek  Legislativní proces zákon č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, účinný 14 měsíců směrnice 2004/18/ES a 2004/17/ES, které nabyly účinnosti 1. února zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách – účinný od hlavní změny – upřesnění x nové instituty

Dělení veřejných zakázek  Veřejná zakázka: Na stavební práce Na dodávky Na služby

Technická x alokační efektivnost Veřejná volba – alokační efektivnost Veřejné zakázky – technická efektivnost Definice: Technicky efektivní řešení je při dosažení požadovaného výstupu s co nejnižšími náklady Další definice efektivity

Způsoby hodnocení  Hodnocení formální Kontrola úplnosti Kontrola náležitostí nabídky Kontrola splnění podmínek  Hodnocení věcné Hodnocení samotné nabídky  Cena  Další hodnotící kritéria

Hodnocení nabídek dle ceny  Cena Dle § 78 odst. 1 písm. b) zákona o veřejných zakázkách Základní způsob hodnocení

Kritérium hodnocení Kde Cje nabízená cena za realizaci veřejné zakázky

Výhody hodnocení pouze podle ceny  Výhody Jednoduchost Přehlednost Transparentnost Rychlost Objektivní !!!!

Nevýhody hodnocení pouze podle ceny  Nevýhody Zohlednění pouze jednoho kritéria při realizaci Omezená použitelnost u služeb Cena jako taková má vypovídající hodnotu o nabízeném plnění – je nosičem informací Obecný odpor k používání – objektivní

Podmínky použití  Přesná specifikace předmětu plnění Podmínka hospodářské soutěže Problém u služeb Zákaz odkazu na konkrétní značky  Ochota používat Prostředí veřejných zakázek

Hodnocení nabídek dle ekonomické výhodnosti  Ekonomická výhodnost nabídky Dle § 78 odst. 1 písm. a) zákona o veřejných zakázkách Výrazně častěji používaný způsob hodnocení

Kritérium hodnocení  Vícekriteriální hodnocení Vždy je součástí cena Jakákoliv další kritéria vztahující se k nabídce (viz. např. Rozhodnutí ÚOHS S117/05) Naproti tomu hodnocení kvalifikace a § 50 odst. 4 zákona o veřejných zakázkách

Kritérium hodnocení  Variantní dle vyjádření zadavatele - bodové Maximalizace bodového ohodnocení Minimalizace záporných bodů  Požadavek pouze popsat způsob hodnocení  Dříve vyhláška 240/2004 Sb. – dnes stále nejvíce využívaný systém

Dílčí hodnotící kritéria  Objektivní x subjektivní Výčet je demonstrativní – není konečný Není stanoven poměr Není stanoveno, která se mohou kdy použít Snadný způsob manipulace s výsledkem Obtížně vyjádřitelná

Objektivní hodnotící kritéria  Jsou vyčíslitelná v nabídce Cena Záruční doba Termín plnění Smluvní pokuta Provozní náklady Návratnost nákladů Apod.

Subjektivní hodnotící kritéria  Hodnotí zadavatel Technická úroveň nabízeného plnění Kvalita Estetické a funkční vlastnosti Zabezpečení dodávek Vlastnosti plnění z hlediska vlivu na životní prostředí Apod.

Základní způsob hodnocení  Vychází ze zrušené vyhlášky 240/2004 Sb.  Pro hodnocení nabídek použije hodnotící komise bodovací stupnici v rozsahu 0 až 100. Každé jednotlivé nabídce je dle dílčího kritéria přidělena bodová hodnota, která odráží úspěšnost předmětné nabídky v rámci dílčího kritéria.

Způsob hodnocení  Pro číselně vyjádřitelná kritéria, pro která má nejvhodnější nabídka maximální hodnotu kritéria, například doba záruky, výše smluvní pokuty, získá hodnocená nabídka bodovou hodnotu, která vznikne násobkem 100 a poměru hodnoty nabídky k hodnotě nejvhodnější nabídky.  Maximalizační kritérium

Způsob hodnocení  Pro číselně vyjádřitelná kritéria, pro která má nejvhodnější nabídka minimální hodnotu kritéria, například cena nabídky, doba provádění, získá hodnocená nabídka bodovou hodnotu, která vznikne násobkem 100 a poměru hodnoty nejvhodnější nabídky k hodnocené nabídce.  Minimalizační kritérium

Výhody x nevýhody  Výhody Proporcionální hodnocení nabídek proti sobě Jednoduchý na vyhodnocení Při správném nastavení je „neprůstřelný“  Nevýhody Obtížné objektivní nastavení hodnotících kritérií obecně Zneužitelný přes subjektivní kritéria Bodová hodnota záleží na tom, co nabídnou ostatní uchazeči

Příklady nesprávného použití  Velký důraz na subjektivní kritéria  Použití nerelevantního kritéria  Velká váha na nedůležitém dílčím kritériu

Příklady správného použití  Omezená váha subjektivního kritéria  Kritéria vztahující se k nabídce  Intervalové omezení některých kritérií (záruka, smluvní pokuta, apod.)  Zvážení přílišného dělení kritérií

Závěr …… a to je zatím všechno, pokračování příště