Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava projektů do zemí mimo EU Seminář Přístup na třetí trhy: Indie - nová šance MSV Brno
Advertisements

PPZRS a projekty vnější spolupráce EU
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Celostátní síť pro venkov
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
PROGRAM ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE MOLDAVSKO
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Rozvojová politika EU a podpora podnikání Věra Venclíková EUROPEUM 30. listopadu 2011.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Komunální dimenze rozvojové spolupráce České republiky v Bosně a Hercegovině.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
1 FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci Seminář Rozvojová spolupráce měst a obcí, Marie Zázvorková.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Ochrana duševního vlastnictví v rozvojových projektech Seminář Věra Venclíková - PPZRS.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Transkript prezentace:

Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví

Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci 2 Platforma podnikatelů pro ZRS Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Svaz strojírenské technologie (SST) Asociace podniků českého železničního průmyslu (ACRI) 2 asociace, 20 členů a jeden oborový klastr představují komunikační a lobbistickou platformu více jak 1600 subjektů.

3 Hlavní cíle a aktivity PPZRS Podpora účasti českých firem v rozvojových projektech Implementace zahraničních zkušeností do českého systému ZRS program PPP rozvojových projektů ZRS ČR Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Konzultace Informace Expertizy Vzdělávání

Svaz průmyslu a dopravy ČR Svaz strojírenské technologie ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu Ircon s.r.o. ENVIROS, s.r.o.Dekonta, a.s.AQUATEST a.s.Geomin družstvo CREA Hydro&Energy, o.s. Pöyry Environment a.s. Euro-Trend, s.r.o.VHS Brno, a.s. ELTODO a.s.KPM CONSUL T, a.s.ARCADIS CZ a.s. Bohemia Müller s.r.o. Grandera, a.s.GEOTEST a.s.ČEB a.s. JIGARISEN a.s. Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků BADGERS – Development Professionals, s.r.o.

EFEKTIVNOST ZRS Oboustranný užitek Zkvalitňování vztahů ZRS není POMOC ale PARTNERSTVÍ Zahraniční rozvojová spolupráce

Změna paternalistického přístupu „Chceme jen vaše dobro" Podnikatelské partnerství mezi MSP Zřetelný majitel, jasná expanzní strategie Oboustranný respekt

Budování kapacit PPZRS – co jsme zjistili Význam existence PPZRS Sdružení firem, obchodní komory, představují skrytou sílu v rozvojové agendě. Jejich charakter je předurčuje pro zlepšování podnikatelského prostředí Spolupráce pro udržitelný rozvoj světa Potřeba komunikace a sdílení informací – veřejná správa, neziskový a soukromý sektor Spoluvytvářet podnikatelské prostředí Pozice soukromého sektoru (ne)ochota neziskového sektoru a odborů přiznat soukromému sektoru místo rozvojové agendě Veřejná správa potřebuje všechny aktéry

Spolupráce v místě projektů ZRS Partneři v rozvojové zemi Komunikace, vyjednávání, transparentnost Transformační zkušenosti a dobré podnikatelské prostředí Zkušená města podnikatelé Místní správa Místní podnikatelé Občanská společnost

Příklad I. Kosovo – projekt ČRA Zavedením technologie není řešení skončeno Školení obsluhyOsvětová kampaň v komunitách Před Po dokončení Nečištěné odpadní vody z přilehlých obcí vypouštěny do jezera. levný provoz čističky a vyčištění odpadní vody na nejpřísnější standardy EU pitná voda pro Prištinu a čisté jezero Badovac Nová kanalizační síť financována Kosovem Navazuje biologická čistírna odpadních vod Dodavatelé z ČR: Ircon a TopolWater

Příklad II. – Bosna a Hercegovina rekonstrukce čistírny odpadních vod v Gradačaci Celkové řešení nakládání s pitnou a odpadní vodou Následuje výstavba a modernizace vodovodní sítě Grant od ČRA, od švédské agentury SIDA a půjčka EBRD Půjčka pro municipalitu znamená ekonomické řešení s návratností