R ASY PS Ů Kterého z nich si nakonec vezmete domů? Kterého z nich si nakonec vezmete domů?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

N ĚMECKÝ BOXER Alias,,rozplácnutý miláček“. S TAVBA TĚLA Velikost: psi-57-63cm feny-53-59cm Váha: psi-nad 30kg feny-nad 25kg Boxeři mají velmi silnou.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Jack russel teriér.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika III
Kristýna Mašková Ragdoll.
Velký münsterlandský ohař
Pica pica Straka obecná.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
American Staffordshire Terrier
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Německý ovčák LORD.
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
Slovenský kopov.
Pejsci.
Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou.
Srpkovitá anémie.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Delfín obecný.
Velké planety Plynní obři
Vytvo ř il:Filip Berka. AApollo je chrt. RRuský chrt, neboli barzoj pat ř í mezi psy. JJako nejstarší ruské psí plemeno je pova ž ován ve své p.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Labrador, labrador retriever
VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Je závislost na práci Workholismus je choroba typická p ř edevším pro yuppis.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
VÁŽKY Chrystyna Syňuková 2.B.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
ROTTWEILER.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Labradorský retrívr.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Kód vzd ě lávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0107 Název vzd ě lávacího materiálu: Ochranné.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM AUTORTereza.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR : Eva Vysoudilová NÁZEV : VY_32_INOVACE_14_Pes domácí.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
Michalíková Hor č íková 2. Ro č ník VSRR Bc. Aristoteles.
SLOVNÍ ÚLOHY ŘEŠENÉ ROVNICEMI.
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
P T Á C I HLAVNÍ ZNAKY.
SAVCI.
Učebnice s. 8 – 9 DÚ – Rodinný erb
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Autor: Mgr. Jana Burdzová
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_17 Realismus Anglie
Slovní úlohy o společné práci − 3
Transkript prezentace:

R ASY PS Ů Kterého z nich si nakonec vezmete domů? Kterého z nich si nakonec vezmete domů?

B ÍGL Výborně zastane roli domácího společníka a kamaráda pro děti, naopak jeho hlídací schopnosti končí vítáním nově příchozího, v lepším případě nedůvěřivým, nejčastěji však radostným štěkotem. Je to pes mimořádně nekonfliktní, což plyne z jeho smečkového původu; jinak tomu ani být nemohlo. Psi spolu byli 24 hodin denně a museli se výborně snášet s ostatními. Nesnášenliví nebo dokonce agresívní jedinci neměli ve smečce místo. Touto selekcí a následnou plemenitbou se tato žádoucí vlastnost u bígla upevnila a je dnes pro toto plemeno typická. Bígl bude vděčný za každou společnost, čím větší tím lepší. Bohužel z toho pramení i některé problémy, jimiž je bígl také známý. Jakmile je odsouzený k životu o samotě v kotci nebo na zahradě, začne upoutávat pozornost a krátí si dlouhou chvíli po svém. Hlasitým štěkáním, ničením, útěky. Většinou proto, že člověk nevzal v úvahu právě jeho smečkové založení a nechal ho o samotě. Lidé, kteří si to ale uvědomí a bíglovi vytvoří jeho "náhradní" smečku, s ním nemají nejmenší problém.

N ĚMECKÝ OVČÁK Toto plemeno vyniká zejména ve sportovní a praktické- služební kynologii. Kv ů li jeho všestrannosti a u č enlivosti se také ob č as používá p ř i psích sportech (aportování, atd.). N ě mecký ov č ák je pes vysoce u č enlivý a poslušný, odvážný, ned ů v ěř ivý, v ě rný, neúplatný, ochotný a neúnavný. V obecném pov ě domí panuje názor, že jsou n ě me č tí ov č áci agresivní, ale odborná literatura a zkušenosti tvrdí opak. P ř ípadná agresivita je zp ů sobena ve v ě tšin ě p ř ípad ů špatnou výchovou. Také si v ě tšinou oblíbí jednoho č lena rodiny. N ě mecký ov č ák velmi dob ř e snáší studené po č así, je vhodný i do m ě sta, je snadno cvi č itelný a je to dobrý hlída č. Celoro č n ě m ů že být venku, pot ř ebuje dostatek pohybu.

L ABRADOR Labradorský retrívr má velmi milou a p ř átelskou povahu, je bystrý a oddaný svému pánovi. Velice dob ř e se cvi č í, rád pracuje a plní povely s velkou radostí. Jeho další p ř edností je výborný č ich a skv ě lé plavecké schopnosti. Je to vyložen ě vodní pes, milovník všech kaluží, rybník ů a pot ůč k ů. Má blány mezi prsty. Je to také vynikající aportér. Tato rasa byla p ů vodn ě vyšlecht ě na k p ř inášení zast ř elených kachen č i zajíc ů p ř i lovu. V sou č asnosti se využívá spíše jako pes spole č enský, canisterapeutický č i slepecký. Je to práv ě díky snadnosti jeho výcviku. Slepc ů m slouží labradorští retrív ř i jako velmi dob ř í asistenti (pomáhají p ř echázet ulici, dokážou cokoliv podat, atd.). Postiženým lidem jsou schopni pomáhat sundat jednotlivé kusy oble č ení, otvírat dve ř e a jiné v ě ci, které by tito lidé sami nedokázali. Labrado ř i jsou vhodní i k d ě tem, protože ve v ě tšin ě p ř ípad ů postrádají agresivitu a jsou velmi milí. Naopak se labrado ř i p ř íliš nehodí na ostrahu a hlídání objekt ů. Pot ř ebují lidskou pozornost a laskavou pé č i, nejsou rádi sami.

L EONBERGER Leonberger je v ě rný, inteligentní, p ř ítulný a dobrý hlídací pes. Jsou to zábavu milující psi, zcela oddaní a chránící svou lidskou rodinu, p ř edevším její mladší č leny. Pot ř ebují být nedílnou sou č ástí rodiny. Plemeno je chováno p ř evážn ě jako rodinný spole č ník a hlídací pes. P ř estože je dobrý hlída č, je k lidem p ř átelský. Zasahuje jen p ř i ohrožení majitele nebo majetku. U leonbergera je velmi d ů ležitá vyrovnaná, spíš p ř átelská, povaha. Nesmí být ani bázlivý a ani k lidem i ps ů m agresivní.

H USKY Postava je soum ě rná, pes má vodorovná záda, spáditá linie je nežádoucí. Pom ě r délky č enichu (od nosu ke stopu) je stejný jako od stopu k týlnímu hrbolu. Uši mají tvar trojúhelník ů, stojí rovnob ě žn ě a musí být dob ř e osrst ě né. Husky má na nohách velmi silné kosti a svaly. Tlapky jsou hust ě osrst ě né i mezi polštá ř ky, aby mohly odolávat velmi nízkým teplotám a nevznikaly omrzliny. Ocas je hu ň atý a má být dlouhý k hlezn ů m, aby si jím pes mohl v p ř ípad ě pot ř eby p ř ekrýt č enich. Barva o č í má být co nejtmavší, modrá barva oka je povolena. Taktéž je povolené r ů znobarevné oko (modrý klín v hn ě dé) nebo každé oko jiné barvy. Hn ě dí jedinci mívají o č i zesv ě tlené do tzv. barvy amber (sv ě tle hn ě dá se zelenou). Prom ě nný nos (sv ě tlý pruh na nosní houb ě ) je povolen. Barva srsti je povolena jakákoliv. Žádoucí jsou bílé znaky na hlav ě, b ř iše, špi č ce ocasu a nohou.

Z DROJE :   %BD_ov%C4%8D%C3%A1k %BD_ov%C4%8D%C3%A1k  _retr%C3%ADvr _retr%C3%ADvr   BD_husky BD_husky