Krajská konference EVVO 13.11.2014 Projekt Lísky-„Poctivě vyrobené“ a žákovská soutěž o fiktivní regionální firmu Barbora Hnátková Hana Ollerová ZŠ Vsetín,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Marketing. nástroje marketingu mix 5P product – produkt product – produkt price – cena (prodej) price – cena (prodej) place – distribuce (pozice) place.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Ing. Veronika Dostálková MBA TRH PRÁCE Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Sortiment a označování zboží Zbožíznalství 1. ročník.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Ing. Veronika Dostálková MBA POTŘEBY – ZÁKLAD CELÉ EKONOMIKY Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
REKLAMA a její klady a zápory. Co je to REKLAMA ? Placená nebo neplacená propagace výrobku, služby, obchodní značky nebo myšlenky. Slovo reklama vzniklo.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Pot Luck Podnik vedený dětmi. Po zvolení vedení přišel čas na vymýšlení toho co budeme prodávat, jméno firmy a loga.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
 Pocházíme z Moravskoslezského kraje, z Města Albrechtic v okrese Bruntál.  Jsme žáci sedmých a osmých tříd základní školy.  Vznikli jsme v rámci projektu.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
MÁTE VE SVÝCH DATECH NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ. Stávající datový sklad Pasivní homologace adresy Identifikátory subjektu IČ, jméno, příjmení, domácnost (první.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
2 Marketingové koncepce
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
Obchod, trh Základy hospodaření.
Setkání zástupců 1. ročníků
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Zaměřeno na malé a střední podnikání aneb společenská odpovědnost firem v olomouckém kraji Martin Fink Brno,
Tisková konference Informovaný spotřebitel
Co jsme si odnesli z Evropy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Spolupráce s obcí a dalšími partnery při transformaci sociální služby
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Ekonomika– národní hospodářství
Ekonomická rovnováha Pokud může a dovede národní ekonomika vyrobit tolik, kolik sama spotřebuje, je v ekonomické rovnováze. Je zákonité, že ekonomika se.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Marketing VY_32_INOVACE_41_822
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Rešerše.
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Digitální učební materiál
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Technologické inovační centrum
Agroturistika a podnikání na venkově
Cestovní kancelář Margarita
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Účetní doklady - spotřební materiál nákup v hotovosti Implementace Krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje B (IKAP B) CZ /0.0/0.0/16_034/
Plzeňský Prazdroj a CSR
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Praktické přínosy WEP pro české podniky
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Krajská konference EVVO Projekt Lísky-„Poctivě vyrobené“ a žákovská soutěž o fiktivní regionální firmu Barbora Hnátková Hana Ollerová ZŠ Vsetín, Sychrov 97, 9.A

. Žáky ZŠ Vsetín, Sychrov zaujal projekt Lísky - Poctivě vyrobené - který je zaměřen na podporu udržitelné místní ekonomiky ve Zlínském kraji. V rámci projektu byli osloveni místní podnikatelé a lidé se seznámili s jejich příběhy i nabídkou.

. Naši spolužáci 7. a 9. ročníku ze Sychrova se příběhy místních podnikatelů nechali inspirovat a pustili se do zpracování podnikatelských záměrů svých fiktivních firem, cíleně zaměřených na regionální výrobu a zpracování místních produktů.

. - provedli jsme průzkum trhu - našli jsme si místní regionální komoditu či službu, se kterou bychom byli schopni podnikat - připravili si podklady pro podnikání v daném oboru, a to i propagační materiály své regionální firmy

. Našim heslem bylo: Kdo poctivě vyrobí - každého z nás potěší! Když je něco poctivě a s láskou vyrobené, přináší to několikanásobnou radost výrobcům, farmářům i obchodníkovi, ke kterému se za kvalitním zbožím rádi vracíme a nakonec to přinese radost i nám, spotřebitelům.

. Při své práci jsme se zamysleli nad zodpovědným konzumem, to znamená, že bychom měli nakupovat opravdu jen to, co potřebujeme, a nad aktivním přístupem k propagaci místních výrobků a výrobců. Protože „Jídlo domácí - se nám vyplácí!“

. Vytvářeli jsme také slogany na podporu regionálních produktů a vytvářeli loga k propagaci. -Jezme jídlo z našich polí – břicho po něm nezabolí! -Domácí med? Dám si ho hned! -Najdu svého farmáře-koupím od něj vše! -Kdo pěstuje bez chemie, ať tu s námi věčně žije! -Ratibořský chléb - každý rád ho sněd!

. Jak se nám při vymýšlení fiktivních regionálních firem dařilo, se můžete přesvědčit sami. Nápadů jsme měli dost a dost… a kdyby některý podnikatel chtěl využít naše know-how, rádi mu své nápady předvedeme!

. Ukázky prezentace fiktivních regionálních firem:

.

. Cestovní kancelář z Valašska Na Valašsku - tam je hej! Hned se tam vydej!

. Ukázky prezentace fiktivních regionálních firem:

. Členové řídícího výboru Lísky vybrali z devatenácti fiktivních regionálních firem tři nejlepší, Jsou to: 1.místo – 10 bodů: VAJVA firma VAJVA Elišky Trčálkové a Evy Kaňátové z 8.A, 2.místo: - 9 bodů: VAMO Valašské mošty Davida Hrni, Karla Ritnošíka a Jakuba Šnyrycha z 9.A 3.místo: - 5 bodů 4V Vsetínská výroba valašských valašek s majitelem Alexem Markem z 8.A

.. 1.místo

.. 2.místo

.. 3.místo

. Děkujeme Lísce, o.s. za inspiraci a podporu. Děkujeme za pozornost.