Státní podpora rekonstrukcí, modernizací a zateplování bytových domů z prostředků Státního fondu rozvoje bydlení Program Nový PANEL JUDr. Jan Wagner.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program na podporu oprav a modernizací bytových domů NOVÝ PANEL Ing. Pavel Weiss, květen 2010.
Advertisements

Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Znojemská revitalizační společnost
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Zelená nebo červená úsporám? Čtyři důvody, proč je program „Zelená úsporám“ předvolební kampaní Strany zelených.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
BYTOVÁ DRUŽSTVA 2010 Ing. Tomáš Kopecký, Lišov
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Stavební spoření, úvěry, leasing
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Hypoteční úvěr Stavební spoření
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Využití municipálních úvěrů ČMZRB a.s. na financování projektů podporovaných z evropských prostředků Prezentace na XI.celostátní finanční.
1 Energetické posouzení současných staveb – projekt a realizace v kraji Ing. Petr Svítil, Tomáš Pavelka.
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Podpora výstavby nájemních bytů formou přímého úvěru z prostředků SFRB JUDr. Jan Wagner Státní fond rozvoje bydlení pro seminář při ForArchu
1 Bankovní úvěrové analýzy Banky, úvěrové produkty Průběžný test 1 OtázkyJméno:……………………………………….Skupina:……………………………………. Datum:
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Panel Program revitalizace bytového fondu Seminář k 16. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech“ 6. ledna 2016,
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ 26. června, Liberec Programy revitalizace bytového fondu pro řešení energetické náročnosti JUDr. Ing. Eva Helclová ředitelka.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
Energetický audit a Průkaz energetické náročnosti budovy – Opava – Bruntál – Karviná Frýdek-Místek
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_20 Název materiáluHypotéka.
 Regulace otopné soustavy (termoregulační ventily apod.)  Později zateplování budov (od roku 2000 doposud)  Aktuálně hledání alternativních.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Zkušenosti Macocha SBD s revitalizací Ing. Mária Martinková telefon: mobil
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ vedoucí odd. úvěrů PO Olomouc
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Mgr. Karolína Smetanová,
Příspěvek PGRLF k růstu českého zemědělství
odbor politiky bydlení
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Bankovní finanční produkty.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Bytová politika v ČR, současnost a budoucnost
Transkript prezentace:

Státní podpora rekonstrukcí, modernizací a zateplování bytových domů z prostředků Státního fondu rozvoje bydlení Program Nový PANEL JUDr. Jan Wagner

Tři části programu I.Úroková dotace na splácení úvěrů poskytnutých bankami na financování rekonstrukcí bytových domů II.Bankovní záruka za splácení takových úvěrů III.Odborná poradenská a informační pomoc při vlastníkům domů Hlavní cíl: Financování celkové rekonstrukce domu, zateplování je její součástí

Úroková dotace  Poskytována max. do výše 4 procentních bodů po dobu splácení úvěru, výše podpory je odstupňována podle šíře projektu a míry zateplení, maximálně však po dobu 15 let  Přístup k podpoře mají všichni vlastníci bytových domů bez rozdílu typu vlastníka  Podpora je od poskytována i vlastníkům domů postavených jinou než panelovou technologií  Podpora se vyplácí pololetně a pomáhá splácet úroky k úvěru  Žádosti o úrokovou dotaci se podávají u poboček Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s.

Bankovní záruka  Poskytována Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou, a.s. (ČMZRB)  Hlavní smysl: usnadnění přístupu vlastníků bytových domů k získání úvěru na financování rekonstrukce bytového domu u některé banky nebo stavební spořitelny  Příjem žádostí průběžně bez časového omezení

Poradenská a informační pomoc A.Poskytována poradenskými a informačními středisky B.Hlavní úkoly středisek:  Prověřování projektů rekonstrukcí a zateplování  Vydávání stanovisek pro ČMZRB  Poskytování informací o: technických otázkách rekonstrukcí, modernizací a zateplování u jednotlivých konstrukčních soustav panelových a ostatních bytových domůtechnických otázkách rekonstrukcí, modernizací a zateplování u jednotlivých konstrukčních soustav panelových a ostatních bytových domů otázkách financováníotázkách financování podmínkách státní podporypodmínkách státní podpory

Nařízení vlády č. 118/2009 Sb.  Rozšíření programu PANEL na „nepanelové“ bytové domy  Diferenciace výše státní podpory : úroková dotace ve výši 4, 3 a 2,5 procentního bodu  Motivace investorů k co nejdůkladnější rekonstrukci a nejvyšším úsporám energií  „Doporučená“ hodnota koeficientu Uem

Poslední novela  vláda přijala poslední novelu  Nařízení vlády č. 310/2009/Sb.  Odstranění bariéry v realizaci programu „Nový PANEL“  „Doporučená“ hodnota průměrného součinitele prostupnosti tepla Uem se mění na „požadovanou“

Souběh státních podpor  Od Zelená úsporám i na panelové domy  Jen tehdy, splňuje-li projekt požadavky Nového PANELu v hladině A  Oba programy se mohou sejít na jednom projektu, na jednom domě, ale nikoliv na jedné položce  Stejná činnost nesmí být podporována ze dvou programů  Položky podporované dotací ze Zelené úsporám nebudou podpořeny z programu Nový PANEL  Položky, které nebyly podpořeny Zelenou úsporám, mohou získat podporu z Nového PANELu

Kontakt Státní fond rozvoje bydlení Dlouhá Praha 1  tel.: ,  fax:  web : 