Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci proti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečné zacházení s elektrickými zařízeními
Advertisements

Vzácné plyny Adéla Benešová 1.A.
DOMY Otázky a odpovědi.
Ochrana obyvatel před ozářením z přírodních zdrojů záření ve stavbách Státní úřad pro jadernou bezpečnost Eva Pravdová Regionální centrum Hradec Králové.
Řešení problémů s vlhkostí a radonem s naším systémem IGLŮ
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Vzácné plyny.
Vzácné plyny.
Natálka, Anička a Štěpánka
Stavebnictví Pozemní stavby HYDROIZOLACE (STA35) Ing. Libor Dubčák.
1 Role české energetiky (doma a) na evropském trhu Petr Karas, ředitel Ústavu pro energetiku při Vysoké škole finanční a správní v Praze.
GEOTECHNICKÝ MONITORING Eva Hrubešová, katedra geotechniky a podzemního stavitelství FAST VŠB TU Ostrava.
Krajina a životní prostředí
Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_ PROVIZORNÍ ZAJIŠTĚNÍ BUDOV_S4
Bezpečné použití elektrických zařízení
Měření radonu v Bozkovských jeskyních
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
Radon - charakteristika
Český stavební trh rozložení jednotlivých segmentů součastný stav a výhled.
Protiradonová opatření
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: RADEK KLAPUCH Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_ZDROJE.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad pěnových plastů a jejich použití.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
POŽÁRNÍ HLÁSIČE CHRÁNÍ ŽIVOT Ing.Petr Ošlejšek, HZS Olomouckého kraje.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_334_Vlivy prostředí na zdraví člověka Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
Radonové riziko ve Znojmě JAN STANISLAV, KAROLÍNA PIROŽKOVÁ, PETRA MERCINERI.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad lešení pro zdění a vnitřní omítky.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_31_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Škodlivé účinky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav obkladů a dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů plastů a jejich použití.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.19 Ročník1. ročník.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.2 Obvyklé závady elektrických.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad druhů mazanin, jejich úpravy, lité podlahy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zdrojů a veřejného rozvodu elektrické energie.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých materiálů pro izolace proti.
Předmět:chemie Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o kyslíku. Klíčová slova: kyslík, výskyt,
Předmět:chemie Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vodíku. Klíčová slova: vodík, výskyt,
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Výměna stropních částí
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_18_ Vzácné plyny
Betonování plošných základů – pracovní postup
Speciální izolace BJ13.
Měřítko a orientace výkresů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Výskyt, příprava, vlastnosti, užití
Podpora trhu s nemovitostmi. Česká společnost certifikovaných odhadců majetku 25.listopad 2004 Zbyněk Smejkal.
Vzácné plyny, prvky VIII.A skupiny, 18. skupina
Řešení cihelných vazeb porotherm
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VZÁCNÉ PLYNY, PRVKY VIII.A SKUPINY, 18.SKUPINA
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - staveb
Ateliérová tvorba Aneta Šrubařová - VB /2006.
Radonový program ČR Národní akční plán pro regulaci ozáření obyvatel z radonu Marcela Berčíková vedoucí oddělení radonového programu
Izolace na stavbě RADON.
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci proti radonu.

Radon - je radioaktivní, bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu. Zvýšený výskyt radonu v určité lokalitě s sebou přináší nárůst nebezpečí výskytu rakoviny plic. Radon díky své vysoké ionizační schopnosti může způsobit porušení DNA. Špatné DNA pak může zapříčinit nekontrolovatelné množení buněk – rakovinu. Při špatně provedeném základu domu (špatná izolace základů, popraskaná podlaha, prkenná podlaha bez izolace, špatně utěsněné prostupy inženýrských sítí), může docházet k nasávání radonu do vnitřního prostředí objektu. Dalším zdrojem radonu je stavební materiál (rynholecká škvára). V současnosti jsou všechny stavební materiály na českém trhu pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Česká republika se díky geologické stavbě řadí k zemím s vyšší průměrnou koncentrací radonu v bytech. Radon - je radioaktivní, bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu. Zvýšený výskyt radonu v určité lokalitě s sebou přináší nárůst nebezpečí výskytu rakoviny plic. Radon díky své vysoké ionizační schopnosti může způsobit porušení DNA. Špatné DNA pak může zapříčinit nekontrolovatelné množení buněk – rakovinu. Při špatně provedeném základu domu (špatná izolace základů, popraskaná podlaha, prkenná podlaha bez izolace, špatně utěsněné prostupy inženýrských sítí), může docházet k nasávání radonu do vnitřního prostředí objektu. Dalším zdrojem radonu je stavební materiál (rynholecká škvára). V současnosti jsou všechny stavební materiály na českém trhu pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Česká republika se díky geologické stavbě řadí k zemím s vyšší průměrnou koncentrací radonu v bytech.

Radon je radioaktivní

1.otázka: Jsou všechny stavební materiály i v dnešní době pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost? 2. otázka: Vyskytuje se radon v dnešní době v České republice? 1.otázka: Jsou všechny stavební materiály i v dnešní době pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost? 2. otázka: Vyskytuje se radon v dnešní době v České republice? Použité zdroje: vlastní zdroje ANO