PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Půda – složka životního prostředí
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE České republiky, ve znění Aktualizace č. 1 Schválena vládou ČR usn.č. 276/2015 dne , závazná od
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Návrh 2. úplné aktualizace Pořizovatel a zhotovitel : Městský úřad Moravské Budějovice, oddělení výstavby a územního plánování Prezentace - Krajský úřad.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY VE MĚSTECH MOST A LITVÍNOV.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Lhůta pro pořízení územní studie
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Cvičení 10: SÍDELNÍ SYSTÉMY V PRAXI
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
ÚSK zadání – specifikum SO ORP Veselí nad Moravou
Quo vadis, územní studie krajiny?
Rozdíly v zadáních územní studie krajiny z pohledu zpracovatele
územního plánování na obcích v roce 2007
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Územně analytické podklady
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory

Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí (půda, voda, ovzduší) v důsledku vlivů průmyslové a energetické výroby Dokončit obnovu lesních porostů Odstranit sociální a ekonomické následky strukturálního postižení hospodářství řídce osídleného a málo zalidněného území Zlepšit dopravní dostupnost území jak z okolí – zejména přeshraničních dopravních vazeb, tak i uvnitř oblasti Územně regulovat výstavbu větrných elektráren

Specifická oblast SOB6 – Krušné hory v ZÚR ÚK (2011)

Úkoly pro územní plánování Posilovat hospodářský rozvoj, sociální soudržnost obyvatel a životní prostředí Vytvářet podmínky pro rozvoj rekreační funkce Krušných hor Zkvalitnění dopravní a technické infrastruktury, bydlení a občanského vybavení V příhraničí podporovat vzájemnou kooperaci a provázanost sídel, rekreačních areálů, dopravní, technické a občanské infrastruktury Regulovat výstavbu větrných elektráren a souvisejících zařízení Obnovení lesních porostů Revitalizovat opuštěné plochy a areály zemědělského, průmyslového či jiného původu – brownfield

Územní studie Krušné hory

Cíl územní studie Rozpracování úkolů z platné PÚR, ZÚR Stanovení zónace území – podmínky využití se zaměřením na umísťování velkých výškových, plošných a prostorových rozměrů Prověření témat urbanistického využití: - Sídelní struktura, rekreační využití, zeměď. a lesní hospodářství, ochrana přírody a krajiny, vodní hospodářství, širší vztahy k vnitrozemí a rámcově k území Saska

Účel územní studie Podpora kooperace a provázanosti sídelních soustav, rekreačních areálů, dopravní, technické i občanské infrastruktury, propojení sítě cyklostezek, (provázanost dokumentů sousedního Karlovarského kraje a Saska) Vytvoření podmínek pro místní pracovní příležitosti, snížení vysoké nezaměstnanosti a omezení odchodu obyvatel z oblasti Ochrana krajinářsky a přírodně hodnotného horského území

Zpracování ÚS Analýza území -přípravné práce, doplňkové průzkumy a rozbory, získání dalších potřebných aktuálních údajů o území nad rámec ÚAP ORP a kraje (součinnost zadavatele) - Výběrové řízení na zpracovatele Zadání ÚS Návrhová část Podklady – PÚR, ZÚR, ÚAP, CROSS-DATA, Studie rozvoje Česko-Saského příhraničí,….

Obsah Analýzy (12/2015) ÚVOD DO ANALÝZY PODKLADŮ PRO POŘÍZENÍ ÚS VYMEZENÍ SLEDOVANÉHO ÚZEMÍ KH LEGISLATIVA VÝZNAMNÁ PRO POŘÍZENÍ ÚS VYBRANÉ REPUBLIKOVÉ A KRAJSKÉ STRATEGIE A KONCEPCE Z HLEDISKA VZTAHU KE SLEDOVANÉMU ÚZEMÍ KH INFORMAČNÍ ZDROJE SOCIODEMOGRAFICKÉHO ROZBORU PRO ÚS PÚR ČR, VE ZNĚNÍ AKTUALIZACE Č.1 VE VZTAHU K POŘÍZENÍ ÚS ZÚR ÚK - VÝBĚR PASÁŽÍ SE VZTAHEM K POŘÍZENÍ ÚS ÚAP ÚK, 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE – VZTAH K POŘÍZENÍ ÚS CH. REŠERŠE ÚAP DOTČENÝCH ORP NA SLEDOVANÉM ÚZEMÍ KH REŠERŠE ÚP VYBRANÝCH OBCÍ NA SLEDOVANÉM ÚZEMÍ V KH REŠERŠE VYBRANÝCH PODKLADŮ TÝKAJÍCÍ SE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ SLEDOVANÉHO ÚZEMÍ KH ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ

sledované území v rámci Analýzy Obce v ORP Kadaň Loučná, Vejprty, Kovářská, Kryštofovy Hamry, Měděnec, Domašín, Perštejn. Obce v ORP Chomutov Výsluní, Místo, Křimov, Hora Sv. Šebestiána, Blatno, Kalek, Boleboř. Obce v ORP Litvínov Brandov, Hora Sv. Kateřiny, Nová Ves v Horách, Klíny, Meziboří, Český Jiřetín, Lom (část území leží v KH). Obce v ORP Teplice Moldava, Mikulov, Osek (část území), Háj u Duchcova (část území), Hrob (část území), Košťany (část území), Újezdeček (část území), Novosedlice (část území), Proboštov (část území leží v KH), Dubí (část území leží v KH), Krupka (část území leží v KH). Obce v ORP Ústí nad Labem Petrovice, Telnice, Chlumec (část území leží v KH), Přestanov (část území leží v KH), Tisá, Libouchec.