Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY VE MĚSTECH MOST A LITVÍNOV.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY VE MĚSTECH MOST A LITVÍNOV."— Transkript prezentace:

1 PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY VE MĚSTECH MOST A LITVÍNOV

2 DRUH DOKUMENTACE, DŮVODY POŘÍZENÍ  Potřeba analyzovat stav a navrhnout odpovídající rozvoj dopravních systémů měst v adekvátní podrobnosti.  Cílem je za pomoci občanů, místních, regionálních a státních orgánů hledat a najít možnosti udržitelné městské dopravní obsluhy území.  Lepší kvalita života – atraktivnější veřejné plochy, zlepšení bezpečnosti na silnicích.  Přínos pro životní prostředí – zlepšení kvality ovzduší a snížení hladiny hluku.  Zlepšení mobility a dostupnosti městských oblastí a jejich služeb.  Zlepšení image města jako města inovativního s vizí do budoucna.  Potenciál lépe reagovat na potřeby různých skupin obyvatel měst Mostu a Litvínova.  Zahrnuje všechny způsoby a formy dopravy v celém území, včetně dopravy veřejné a soukromé, osobní a nákladní, motorizované i nemotorizované, pohybu a parkování.

3 VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ Pro území obou aglomerací – obcí, tj. obce Most a obce Litvínov a dále jejich spádových obcí, kterými jsou obce Osek, Meziboří, Lom, Horní Jiřetín, Litvínov – Záluží, Louka u Litvínova, Obrnice, Patokryje, Skršín, Braňany a Havraň.

4 CÍLE POŘIZOVANÉ DOKUMENTACE  Most (usnesení č. RmM/1265/23/2015) 1)Vytvoření podmínek pro udržení vysokého podílu MHD na dělbě přepravní práce, 2)vytvoření podmínek pro zvýšení podílu cyklistické a pěší dopravy na dělbě přepravní práce, 3)snižování podílu individuální dopravy ve městě, 4)jasné určení komunikačních tahů ve městě, 5)zlepšit bezpečnost a plynulost silniční dopravy, 6)snížit znečištění ovzduší, emise skleníkových plynů, spotřebu energie a znečištění hlukem, 7)zlepšit vývoj parkovací politiky, atraktivnost a kvalitu městského prostředí.  Litvínov (usnesení č. Z/298/08) 1)kvalitní dopravní infrastruktura - rekonstrukce a modernizace stávající dopravní sítě, 2)zvýšení bezpečnosti dopravy ve městě, 3)zkapacitnění I/27, 4)zvýšení počtu parkovacích míst a ploch, 5)podpora dálkové dopravy, 6)spolupráce při modernizaci železniční dopravy (úpravy dopravního terminálu), 7)zkvalitnění MHD.

5 ČLENĚNÍ PROJEKTU Analytická část  Shromáždění a analýza dostupných informací o stavu a možnostech rozvoje všech dopravních subsystémů a tendenci vývoje přepravních vztahů.  Dopravní infrastruktura bude členěna na tyto části: charakteristika poptávky po mobilitě, individuální automobilová doprava, pozemní komunikace, včetně analýzy silniční sítě, doprava v klidu (statická doprava), veřejná osobní doprava (včetně železnice) a vazeb na IDS Ústeckého kraje, cyklistická doprava, pěší doprava, nákladní silniční a železniční doprava, organizace a řízení provozu, informační a dopravně telematické systémy, analýza konkrétních problémů a příležitostí s vazbou na sledované indikátory.

6 ČLENĚNÍ PROJEKTU Návrhová část  Návrh pro návrhový časový horizont kompletní systém obsluhy území všemi subsystémy s kapacitním posouzením a vyhodnocením kritických míst.  Návrh optimalizace tras jednotlivých systémů, uzlových bodů a vzájemné spolupůsobení jednotlivých druhů dopravy.  Návrh rozmístění a nutnou výstavbu nebo úpravy technického zázemí dopravních systémů, parkovací kapacity, logistická distribuční centra, dohledová centra s telematickým řízením, včetně jejich územních a technologických nároků.  Akční plán bude zpracován pro období: Krátkodobý horizont – bude odpovídat délce právě začínající etapy možnosti využití strukturální fondů EU, tj. do roku 2022. Střednědobý horizont – vize do roku 2030. Dlouhodobý horizont – vize do roku 2050. ve dvou scénářích (nulovém a návrhovém).

7 ČLENĚNÍ PROJEKTU Komunikační strategie Komunikace, PR aktivity a zapojováni občanů, odborné veřejnosti a institucí při přípravě Plánu udržitelné městské mobility ve městech Most a Litvínov.  Vytvoření Strategie komunikace a propagace SUMP měst Mostu a Litvínova  Naplňování navržené Strategie komunikace a propagace SUMP měst Mostu a Litvínova – realizace činností

8 PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PRAKTICKÉ UKÁZKY A ZAJÍMAVOSTI

9 9

10 POCITOVÁ MAPA mobilita-most-litvinov.cz/vyplnte-pocitovou-mapu

11 Místa, kde se necítím bezpečně z hlediska dopravy MOST LITVÍNOV

12 Místa, kde něco chybí/překáží MOST LITVÍNOV

13 Místa, kde je špatný technický stav komunikace/chodníku MOST LITVÍNOV

14 Místa, kde jsou jiné nedostatky/problémy v dopravě MOST LITVÍNOV

15 PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA MOŽNOSTI ZAPOJENÍ VEŘEJNOSTI A PROPAGACE ČISTÉ MOBILITY

16 KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE  Internet www.mobilita-most-litvinov.cz (cca 700 návštěv za měsíc září)www.mobilita-most-litvinov.cz  Průzkum dopravního chování domácností – 1 000 domácností domacnosti.mobilita-most-litvinov.cz  Informační letáky, plakáty  Články a tiskové zprávy  Workshopy, veřejná projednání  Kampaň „Do práce na kole“  Cyklojízdy  Dopravní vzdělávání – projekt „Bezpečné cesty do škol“


Stáhnout ppt "PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY VE MĚSTECH MOST A LITVÍNOV."

Podobné prezentace


Reklamy Google