Číslo projektuOP VK 1.5 25549863 Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co nám škodí na internetu
Advertisements

Sociální sítě Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Sociální sítě Ondřej Herman.
Webové nástroje, komunikace
Sociální sítě.
VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Název: Co nám hrozí na internetu
Regionální knihovna Karviná na Facebooku Praha listopad 2010.
Jan Horna HorMart s.r.o. web2-0.cz web2-0.cz Sociální sítě aneb jak je využít pro vaši značku.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Internet.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
WWW – hypertextový informační systém
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Sociální sítě.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
Zálohování fotografií
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Libimseti.cz Kamila Nezvalová Učo Co je to libimseti.cz? Internetový zábavný portál Zaměřen zejména na službu seznamky s ostatními uživateli Nabízí.
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
-umožňuje sílení fotografií a videí. -volně dostupná aplikace pro platformu: iOS (Apple), Android a Windows Phone 8 - Vytvořili ho Kevin Systrom a Mike.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
FACEBOOK. CO JE FACEBOOK? - společenský webový systém - komunikace mezi uživateli - přeložen do 68 jazyků -V roce 2010 vznikl americký film The Social.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_235 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Elektronická komunikace
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Sociální sítě a jejich rizika
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Absolventská síť Cíle Cesta Situace a problémy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Reklama na sociálních sítích
Transkript prezentace:

Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová aktivita III/2) TémaSociální sítě Ročník4. Jméno autoraBc. Lenka Přichystalová Anotace Prezentace seznámí studenty s různými typy sociálních sítí, jejich historií a riziky Datum tvorby

 propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují.  služba na Internetu, která registrovaným členům umožňuje : Vytvářet osobní/ firemní profil komunikovat spolu sdílet informace, fotografie, videa provozovat chat

 První náznaky vzniku se objevovaly v polovině 90. let  jednalo se o programy studentů, které měly sloužit pro komunikaci na univerzitě a rodinou  Geniální nápady přišly v nesprávnou dobu, neboť na konci devadesátých let byl počet uživatelů internetu nízký  prvotní sociální sítě byly např. sixdegrees.com nebo theGlobe.com 

co o sobě zveřejníte na Internetu, už obvykle nejde vzít zpět Např. příspěvek o odjezdu na dovolenou může zajímat také potenciální zloděje Poskytování informací Především tzv. hoax (poplašná zpráva, obvykle vymyšlená tak, aby působila dojmem, že se něco takového mohlo stát) Např. namířený proti menšinám, který tvrdil, že zástupci menšin mají v lékárnách léky zdarma. Nepravdivé informace Forma šikany, využívající moderní elektronické prostředky vytváření falešných účtů, zasílání urážejících a obtěžujících ů či SMS. Kyberšikana

CELOSVĚTOVÉ ČESKÉ  Facebook  Twitter  Instagram  Skype  Google+  Myspace  LinkedIn  Lidé.cz  Spolužáci.cz  Líbímseti.cz  ČSFD.cz  SCUK.cz

 Zakladatel: Mark Zuckerberg  Původně byl založen pro studenty Harvardovy univerzity  Vznik: 2004  Jeho posláním je zajištění kontaktu mezi lidmi a usnadnění komunikace.  Je zde možné sdílet informace, fotky, videa, hrát hry nebo plánovat akce  Interakce probíhá především s lidmi, které si přidáte do přátel.  Hodnota: 104 miliard dolarů  Počet uživatelů: přes 1 miliardu

 Založení: 2006, Jack Dorsey  Umožňuje uživatelům posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli, známé jako tweety  Hashtag je slovo anebo fráze, která začíná #. Twitter hashtag promění v odkaz, přes který je možné najít další stejné hashtagy  Aplikace pro platformu iOS (Apple), Android a Win dows Phone 8, která svým uživatelům umožňuje sdílení fotografií.  Nesnaží se konkurovat jiným sociálním službám, ale umožňuje snadné sdílení fotografií na další sociální sítě jako je Facebook, Twitter,…

Program, umožňující provozovat internetovou t elefonii (VoIP) a videohovory, jakož i přenos souborů autoři: Niklas Zennström Janus Friis  Vznik: 2011 Rozdíl oproti Facebooku 1) Absence nesmyslů jako jsou aplikace nebo otázky. 2) Rozdělování kontaktů do takzvaných kruhů.  +1 je tlačítko určené k doporučování obsahu. Má vliv i na výsledky vyhledávání Google.

Každý uživatel má prostor ke své prezentaci Pomocí editoru si vytvoří profilovou stránku, kde může mít informacemi o sobě, fotky, videa i vlastní html kód Sociální síť, na které se setkávají profesionálové a diskutují o svých pracovních zájmech. Vznik: 2003 V profilu uživatele se nachází jeho životopis + položky kariéra, pracovní místa a vzdělání.

Vznik 2003 Nabízi profily uživatelů, vyhledávání např. podle pohlaví, věk hodnocení fotografií, seznamka, chat Lide.cz Česko-Slovenská filmová databáze Profily filmů, herců, televizní program, přehled Kino premiér, filmové diskuze ČSFD.cz slouží jako sociální síť pro přátele a fanoušky dobrého jídla přehled nejlépe hodnocených českých restaurací a možností koupě čerstvých potravin SCUK.cz

Spolužáci.cz Líbímseti.cz  Sdružuje současné a bývalé spolužáky ze škol v rámci celé ČR.  Funkce: spolužáci, učitelé, nástěnka, fotogalerie, dokumenty, diskuse třídy nebo diskuse školy  Školy jsou tříděny podle měst  Další možností je vyhledávání podle jmen spolužáků.  zejména seznamka  Další služby: hodnocení fotografií, diskuzní fóra, chat, blogy, horoskopy a vlastní magazín  Vznik: 2002  Server nabízí i vlastní internetové rádio

1) Kterých sociálních sítí jste uživateli? 2) Kdo je zakladatelem facebooku? 3) Jaké výhody a nevýhody mohou mít sociální sítě? 4) Vysvětli pojem kyberšikana. 5) Co je to hashtag?

 DVOŘÁK, Jan, a kol. Odmaturuj ze společenských věd. 1. vyd. Brno: Didaktis, 2008, 256 s. ISBN  AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=s%C3%ADt%C4%9B&ex=1#ai:MC |  AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:  AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: svg  AUTOR NEUVEDEN. commons.wikimedia.org/wiki [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:  AUTOR NEUVEDEN. commons.wikimedia.org/wiki [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _logo.png