Celostátní setkání pacientů 21. 10. 2011 LYMFOM HELP, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Advertisements

sdružení onkologických pacientů Ostrava
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
VÍTEJTE NA ZUBNÍ PLANETĚ
Finanční možností svépomocných skupin
Darja Hrabánková Navrátilová
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
U MÍME ŽÍT NAPLNO ! Kampaň pro ženy s rakovinou prsu 2008.
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
MUDr. Stanislav Kos. CSc. Předseda ČOPN
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
IPS a rodičovská veřejnost
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Očkovací centra Avenier (nejsou jen pro cestovatele) Mirka Kohoutková Obchodní a marketingová manažerka Praha Avenier, a.s., Bidláky 20, 639.
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Kvalita v českém zdravotnictví
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Problematika informační kriminality
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Celostátní setkání pacientů 18. října 2013 LYMFOM HELP, o.s.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Celostátní setkání pacientů 23. října 2015 LYMFOM HELP, o.s.
Celostátní setkání pacientů LYMFOM HELP, o.s.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Kampaň Žít déle doma Informační osvětová kampaň o. s. Život 90 pro rodiny seniorů a seniory Kdy: říjen 2013 Kde: celá ČR Hlavní partner: MPSV Jak: billboardy,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
MUDr. František Schneiberg
Celostátní setkání pacientů 4. listopadu 2016
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Setkání starostů měst a obcí Zlínského kraje 6. dubna 2017
Společné setkání „minitýmů“
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Onkologie v ČR v roce 2017 a dále?
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Celostátní setkání pacientů 13. listopadu 2017
Přehled o esperantu v českých médiích
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Nutricca HAN – certifikovaný kurz
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
5. SEMINÁŘ SLM ČR Algesia o.s. Michala Filipová Hodonín,
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
Transkript prezentace:

Celostátní setkání pacientů LYMFOM HELP, o.s.

OBSAH 1. O sdružení 2. Hlavní oblasti činnosti 3. Významné projekty a aktivity v roce Výhled do roku 2012

1. O sdružení (důvody vzniku a cíle) -Sdružení vzniklo v září 2005 z iniciativy pacientů -Poskytujeme pomoc a podporu lidem s diagnózou maligní lymfom, ale i jejich příbuzným a blízkým -Zlepšujeme dostupnosti informací o onemocnění, možnostech léčby a následné péči -Usilujeme o osvětu veřejného mínění (diagnóza jako taková, problematika onkologických onemocnění) -Hájíme práva pacientů (léčba, diagnostika)

2. Hlavní oblasti činnosti sdružení -Podpora a pomoc při sdělování diagnózy, během léčby i po ukončení léčby -Zdroje informací (bulletiny, letáčky, infobrožury, infopostery, webová stránka) -Poradenství (telefonní linka, internetová anonymní poradna, zprostředkování další pomoci) -Umožnění komunikace s pacienty se stejnou diagnózou (setkávání) -Spolupráce s lékaři a zdravotnickými pracovníky -Spolupráce s pacientskými organizacemi -Osvěta veřejnosti (osvětové akce, mediální aktivity)

3. Významné projekty a aktivity A. Oblast informací – Provozování webové stránky Nová podoba webu včetně obsahové struktury (2011/2012) – Poradna a telefonní poradenská linka Více dotazů z oblasti sociálně právní – Informační bulletin (léto, zima), newsletter (jaro, podzim) Uvítáme vaše tipy na témata příspěvků

3. Významné projekty a aktivity A. Oblast informací (Informační brožury) » Jak dál po léčbě lymfomu (brožura pro pacienty po léčbě): distribuce do nemocnic, k dispozici v našich prostorách, na kongresech, kterých se účastníme » Autoři: část medicínská - lékaři FN Hradec Králové (MUDr. David Belada, MUDr. Pavla Štěpánková), odborná konzultace (MUDr. Heidi Móciková – FN Královské Vinohrady), psychologická (PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D.), sociálně-právní (JUDr. Pavel Musil)

3. Významné projekty a aktivity A. Oblast informací (Informační brožury) Co je to MabThera (informace pro pacienty): korektura textů, grafika, tisk – kompletace do konce roku Autor: MUDr. David Šálek (FN Brno)

3. Významné projekty a aktivity A. Oblast informací (Informační brožury) » Porozumět onemocnění lymfom (brožura pro nově diagnostikované): nově rozšířené diagnostické metody, příběhy vyléčených pacientů, psychologické pojednání, seznam specializovaných lékařských pracovišť, ilustrační fotografie z našich fotografických projektů. » Autoři: lékaři VFN Praha (MUDr. Robert Pytlík, MUDr. Kateřina Benešová), MUDr. Ingrid Vášová, psycholog (Jeroným Klimeš), Petra Štětková.

3. Významné projekty a aktivity A. Oblast informací (Infopostery) Distribuce v I. fázi na lékařská pracoviště fakultních nemocnic (Praha, Brno, Plzeň, Hradec Králové Olomouc). Dále do regionálních nemocnic, které s námi spolupracují. Celkem umístěno již více než 80 ks.

3. Významné projekty a aktivity A. Oblast informací – Dostupnost léčby (reforma zdravotnictví) spolupráce s právními specialisty (Platforma zdravotních pojištěnců) sledování vývoje, aktuálních změn komunikace s politickou veřejností odborné diskuze, semináře

3. Významné projekty a aktivity B. Setkávání a vzájemná pomoc pacientům – Setkávání pacientů: Pražské Regionální (Plzeň – květen + listopad, Olomouc – květen, Hradec Králové – listopad) Celostátní (říjen) Víkendové (Jeseníky – červen)

3. Významné projekty a aktivity C. OSVĚTA VEŘEJNOSTI Fotografický projekt „Život na druhou“ OCENĚNÍ KALENDÁŘ ROKU VÝSTAVY FOTOGRAFIÍ: Realizované: OHD Olomouc, Hlavní pošta Praha, NC Plaza Liberec, Obecní dům Praha, NC Olympia Plzeň, NC Vaňkovka Brno, EBMT Paříž, sídlo Magistrátu hl. m. Prahy, Arkády Pankrác, Hradec Králové, Ústí nad Labem Plánované:Tachov (prosinec)

3. Významné projekty a aktivity C. OSVĚTA VEŘEJNOSTI Fotografický projekt „Život na druhou“ VIDEOKLIP BENEFIČNÍ GOLFOVÁ TOUR (květen-září): 5 turnajů (Beroun, Darovanský dvůr, Karlštejn, Kunětická hora, Dýšina) zakončení dražbou vybraných fotografií (10. listopadu)

3. Významné projekty a aktivity C. Osvěta veřejnosti Benefiční koncert „Krásné je žít“ Organizátorka: Katka Umlaufová 14.listopadu (Kladno) Road show Ligy proti rakovině Mediální aktivity Téma: příběhy z projektu Život na druhou, výstavy plánované s listopadovou dražbou fotografií

Další projekty a aktivity – Účast na Českém dni proti rakovině – „Kytičkový den“ (Liga proti rakovině, 15. ročník): zapojení 26 dobrovolníků, za sdružení celkem vybráno : 73 tisíc Kč, sdružení připadá 30 % – Facebookové profily (Lymfom Help, Život na druhou) – Spolupráce se zdravotními sestrami (kontaktní osoby ve fakultních nemocnicích, kongresy: EDIPO, OHD Olomouc) – Prezentace na lékařských kongresech a zasedáních (KLS, OHD Olomouc) – Spolupráce s dalšími pacientskými organizacemi (Liga proti rakovině, Koalice pro zdraví, Mamma Help, Amelie, Gaudia proti rakovině, atd.)

4. Plánované projekty v roce Dokončení informační brožury pro nově diagnostikované pacienty -Nové webové stránky (plný funkční provoz) -2. ročník benefičního golfu (podpora náboru do registru dárců kostní dřeně) -Vlastní benefiční koncert -Bazar v Mokré čtvrti (Peter Serge Butko, Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová)

VELMI DĚKUJEME VŠEM, kteří jakýmkoliv způsobem sdružení podpořili.

DĚKUJI ZA POZORNOST