Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Představení komory, akce, projekty
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Celostátní síť pro venkov
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Informační zdroje české veřejné správy
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Kariérové poradenství a podnikavost
Komunitární program PROGRESS
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

Krajská hospodářská komora Střední Čechy

Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného členství v komoře  Členská základna je tvořena cca 900 subjekty  Nejvyšším orgánem je shromáždění delegátů, dalšími orgány jsou představenstvo a dozorčí rada. Jménem komory jedná předseda. představenstvo a dozorčí rada. Jménem komory jedná předseda.  Odborné zázemí krajské komory vytváří jednotlivé sekce

Organizační struktura  Centrála  4 oblastní kanceláře /informační místa/ OBK Beroun OBK Praha-východ OBK Poděbrady OBK Praha-západ  7 okresních hospodářských komor/informačních míst/ OHK Benešov OHK Kutná Hora OHK Kladno OHK Mladá Boleslav OHK Kolín OHK Příbram OHK Mělník  5 expozitur /informačních míst/ Rovnoměrné pokrytí celého kraje. Záměrem je vytvořit 26 kontaktních míst po celém kraji (pověřená obec = kontaktní místo)

Umístění kanceláří ve Středočeském kraji

Hlavní činnosti Krajské hospodářské komory Střední Čechy  činnosti vyplývající ze zákona č. 301/1992 Sb.  spolupráce s orgány veřejné správy Středočeského kraje a institucemi působícími na úrovni kraje, s orgány státní správy, profesními institucemi aj.  spolupráce s Hospodářskou komorou České republiky, ostatními krajskými hospodářskými komorami, živnostenskými společenstvy  spolupráce s komorami a organizacemi v zahraničí  participace při přípravách a zpracování strategie rozvoje regionu

Příklady činností dle zákona  podpora podnikatelských aktivit, prosazování a ochrana zájmů a zajišťování podnikatelských subjektů (členů),  reprezentace a koordinace společných zájmy členů vůči správním úřadům a orgánům územní samosprávy, možnost vyjadřovat se k jejich legislativním návrhům a jiným opatřením např. z hlediska komplexního posouzení ekonomických důsledků pro hospodářskou sféru,  poskytování poradenství a konzultačních služeb svým členům v otázkách spojených s podnikatelskou činností,  šíření znalostí a informací o hospodářství, ekonomických podmínkách a správních předpisech týkajících se podnikatelských aktivit a hospodářských styků se zahraničím,  organizace vzdělávací činnosti,  spolupráce s orgány státní správy v zajišťování informačního servisu a při řešení problému zaměstnanosti,  vystavování osvědčení o skutečnostech důležitých v právních vztazích, které vznikají v mezinárodním obchodě,  spolupráce s podnikatelskými svazy a sdruženími na základě uzavřených dohod,

Příklady činností komory zaměřené na pomoc podnikatelům  organizace seminářů, workshopů, konferencí,různých setkání s politickou a jinou reprezentací  evidence členů komory – informační systém  spolupráce především s orgány místní samosprávy, úřady a institucemi působícími v „jejich“ regionu  kontaktní a kooperační setkání, spolupráce s obchodními komorami v zahraničí, spolupracují při organizaci podnikatelských misí  poskytování služeb – bezplatná právní a účetní poradna, Informační servis – programy podpor, zahraniční servis, nabídka členských služeb se slevou, propagace

Zastoupení Krajské hospodářské komory Střední Čechy  výbor pro regionální rozvoj, krajská radě RLZ Středočeského kraje  poradní a pracovní skupiny, komise a další orgány zřízené při Krajském úřadě, např. pracovní skupina Phare, dopravní komise, RLZ  strukturální fondy - pracovní skupina MMR, výběrové a hodnotící komise Czech Invest, úřady práce  představenstvo a DR HK ČR, v statutární orgány Regionální rozvojové agentury Střední Čechy  odborné sekce a pracovní skupiny při HK ČR  prostřednictvím OHK v různých pracovních a poradních skupinách zřízených např. městských úřadech, VZP, atd.

Příklady projektů s účastí Krajské hospodářské komory a okresních komor  Informační místa pro podnikatele ve Středočeském kraji - celkem 17 kanceláří po celém kraji - řešeno přes dotazů - průzkum přínosu – přínos odhadnutý podnikateli cca 600 mil. Kč  HK hl. města Prahy Rating jako forma podpory podnikání  Czech Trade – vytvoření databáze exportérů - vytvořen adresář distribuovaný téměř po celém světě  AXIS4Info – informační systém HK ČR jehož součástí je firemní katalog

Možné aktivity jako partnera projektu  zpracování analýz podnikatelského sektoru,  spolupráce při zprostředkování informací o projektu do podnikatelské sféry,  realizace konferencí, seminářů a workshopů,  udržování kontaktu s cílovou skupinou (zajištění přenosu informací mezi cílovou skupinou a krajem),  spolupráce při zajišťování potřeb cílové skupiny,  spolupráce na zpracování návrhu akčního plánu na zvýšení absorpční kapacity kraje pro období 2007–2013,  spolupráce na zpracování akčního plánu na vytvoření rozvojového partnerství v kraji, podílení se na budování partnerství v kraji,  spolupráce na zpracování krajských strategických dokumentů na základě podnětů a připomínek z podnikatelského sektoru

Konkrétní příklady zapojení  Pořádání kulatých stolů: Mapování situace v regionu, zjišťování potřeb a jejich analýza, návrhy dalšího postupu, způsoby komunikace, propagace, nominace do pracovních týmu, mapování zájmu o partnerství a spolupráci,  Pořádání konferencí : Konference o významu partnerství a jeho budování, zkušeností partnerů, předávání informací z praxe včetně zapojování do soutěží o nejlepší projekty, prezentace nejlepších projektů,  Propagační a informační činnost: Využití rovnoměrně rozložené sítě po celém kraji, technické možnosti pro předávání informací a již existující komunikační kanály umožní poskytování a předávání potřebných informací cílovým skupinám.  Semináře, školení, workshopy

Kde nás najdete? Adresa úřadu: Krajská hospodářská komora Střední Čechy Freyova Praha 9 Předseda: Ing. Zbyněk Lukavec Ředitelka: Ing. Ivana Chottová

Za pozornost děkuje Ing. Zbyněk Lukavec předseda Krajská hospodářská komora Střední Čechy Úřad: Freyova 27, Praha 9 Tel: Tel./fax: