Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ. Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)
Advertisements

Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Ptakopysk podivný Moučková Anna : autor: Mou.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jaguár americký.
Medvědi.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Anakonda Velká.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Domácí zvířata – druhy, chov
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Naše zvířata Skrčci.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Ještěři Listík František.
Plazi Plazi patří mezi obratlovce
Pavouci Josef Šťastný.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Podřád: Hadi (serpentes)
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
PLOŠTICE Jana Koucká.

Chov hlodavců Michaela Kizurová
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
Psovité šelmy.
NAŠI OBOJŽIVELNÍCI Obr.1.
Tajga Jehličnatý les.
Hmyz domácí Karolína Černá.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: říjen 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_23.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_domacimazlicci Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: listopad 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Zoo Praha - Hadi
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Řády plazů Přírodopis 7. třída.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Ekosystém pole Ptáci Přírodověda 4. ročník
Živočichové u vody 3. ročník.
Prezentace – David Schröpfer
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_03
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Kos Černý Michaela Špačková.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
CIZOKRAJNÍ JEŠTĚŘI /po výkladu zapiš do sešitu/
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Ještěři a hadi.
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ

Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?

Nejobvyklejší domácí zvířata  Pes domácí  Kočka domácí  Morče domácí  Křeček  Králík domácí  Andulka vlnkovaná

Pes domácí Pes domácí je vyvinut z vlka obecného. Nejstarší archeologické památky pocházejí z Turecka a Skotska. Pes je člověkem využíván k řadě činností a hrál velkou roli v lidských dějinách i kultuře.

Kočka domácí Je potomkem kočky divoké. Má pružné tělo, uzpůsobené k lovu a dokonalé všechny smysly. Kočky se uplatňují jako lovci hlodavců, v součastnosti je ale především společník člověka. V některých částech Číny je kočičí maso konzumováno.

Morče domácí Morče domácí je vyvinuto z morčete divokého. To žije v Jižní Americe, odkud morčata pocházejí. Dnes již morčata nejsou využívána na maso a kožešinu, ale pouze jako domácí mazlíčci.

Křeček Křečci se řadí do čeledi myšovití. Křeček je volně žijící zvíře, v ČR je znám volně žijící křeček polní.

Králík domácí Je potomkem králíka divokého. V minulosti se choval na maso, kožešinu. Dodnes je chován na maso, i když výrazně méně. Existuje 65 základních druhů králíků.

Andulka vlnkovaná Je to malý papoušek původem z Austrálie. Díky pestrému zbarvení je velmi oblíbený. Průměrná výška je 18cm a váha do 30g. Andulky se dožívají až 10 let.

Cizokrajná domácí zvířata -jejich chov není podobný jako u typicky domácích zvířat -obvyklými představiteli těchto zvířat jsou například hadi, ještěři a pavouci

Hadi -jejich nevýhodou je, že se nedají tak snadno ochočit, takže nejsou dobrým mazlíčkem pro ty, kteří si rádi se svým zvířátkem mazlí -dožívají se až 15 a více let -k jejich chovu je potřeba speciální terárium -jejich potravou jsou převážně různí hlodavci -výhodou je, že hada není potřeba krmit každý den, a také nepotřebuje vaší každodenní pozornost

Zástupci hadů Krajta královská Vhodná pro začínající chovatele, protože není příliš náročná na chov. Její velikost se pohybuje do 2 m. Má převážně hnědo- žlutou barvu. Volně se vyskytuje v Africe.

Užovka červená Její délka se pohybuje do 2m, bývá zpravidla oranžová-červená, některé její druhy ale bývají i šedé, či černé, název ale přesto zůstává. Vyskytuje se v Mexiku, ale především v USA, kde se jejím chovem zabývá mnoho lidí.

Ještěři Chovem ještěrů u nás se zabývá mnoho chovatelů. Ti chovají různé druhy od mloků a žebrovníků po leguány a chameleony. Ještěři jsou skupina, která přežívá již z dob dinosaurů a to konkrétně z období jury.

Leguán zelený Leguáni jsou zeleně nebo šedě zbarvení ještěži, kteří mají na hřbetě zubatý hřeben. Pod hrdlem mají leguáni masitý lalok. Samice menší než samci. Leguáni mohou mít až 2m (nevýhoda chovu). Vyskytují se převážně ve střední a Jižní Americe. Skvěle šplhají a plavou.

Chameleon obecný Jediný druh, který se vyskytuje v Evropě. Dokážou změnit barvu a splynout tak s prostředím během několika sekund. Samičky měří okolo 40 cm, samci okolo 30 cm. Díky lepkavému a dlouhému jazyku dokážou chytit potravu, aniž by museli pohnout tělem.

Pavouci O jejich jedu se mluví jako o velice nebezpečném, přestože nebezpečný je v málo případech. Je to způsobené tím, že velká většina lidí má z pavouků panickou hrůzu. Smrtelné kousnutí u pavouků je totiž velice vzácné. Na světě žije asi druhů pavouků. Nejvíce se jich vyskytuje v Jižní Americe. Otrava po kousnutí pavoukem se nazývá arachnidismus nebo araneismus. Samice jsou vždy mnohem agresivnější než samci.

Sklípkani Patří mezi nejčastěji chované pavouky. Mají 6 párů nohou. Jedová žláza je umístěna v prvním párů. Sklípkani se dělí podle způsobu života na stromové, zemní a podzemní. Menší druhy se živí hmyzem. Za to ty vědší mají za potravu malé hady, hlodavce, stromové druhy a také ptačí mláďata.

 Představte si, že byste žili v Africe a měli za domácí zvířata:  1) mravenečníka  2) hroší mládě  3) malé lvíče Jak byste se o ně starali? Čím byste je krmili?

Jaká zvířata lidé chovali dříve? Za jakým účelem byla zvířata chována?

Chtěli byste mít svůj ranč, na kterém byste chovali slepice, králíky,koně, kozy, krávy, prasata atd.? Myslíte si, že byste se o ně dokázali postarat? I za předpokladu, že se ke slepicím vstává před pátou ráno?