Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Významná Chráněná území v čr
Advertisements

Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Rozloha chráněných území na ploše ČR
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Co se ti vybaví pod pojmem krajina?. Krajina o Krajina je to, co vidíme kolem sebe… o Krajina je část zemského povrchu, který se liší od svého okolí…
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Ochrana přírody a krajiny v ČR
CHKO Křivoklátsko Darin Jandová Klára Bergmannová.
Národní park Šumava.
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Chráněná území České republiky
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Česká republika: CHKO Hospodářský zeměpis
Ochrana přírody ČR.
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Ing. Jolana Juřicová Modernizace výuky odborných předmětů Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.08/
Ochrana přírody v ČR. Historie první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV. první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV Hojná voda v Nov.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Moravskoslezské Beskydy
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
ČESKO a jeho krajina.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
CHKO BROUMOVSKO Smírčí kříž Radek DRLIČKA, V. Zk, Brno 2004.
Zalesňování zemědělské půdy problém struktury lesů
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kácení lesů Těžba surovin Člověk a krajina Kulturní krajina.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
- měly by být vyhlašovány primárně pro ochranu menších území, v nichž jde o ochranu vzácného a regionálně významného stanoviště (např. rašeliniště), případně.
Chráněná krajinná oblast POODŘÍ. Poslání chráněné krajinné oblasti uchování a obnova krajiny vhodným využíváním. zachování přirozených druhů rostlin,
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
  Autor: Mgr. Pavla Jeníková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_45_Šumava
PŘÍRODNÍ REZERVACE NA ÚZEMÍ SLOVÁCKA
Autor: Mgr.Lenka Preisová
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Krajina České republiky
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Ochrana krajiny a přírody ČR
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Chránění živočichové na Slovácku
Transkript prezentace:

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka Preisová Název : VY_32_INOVACE_13_Vo_CHKO Beskydy Téma: CHKO Beskydy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

Anotace a metodický pokyn Materiál určen pro žáky 7.třídy praktické školy Využitelný při práci s interaktivní tabulí Práce s textem Druh realizace: prezentace

CHKO BESKYDY

CHKO Beskydy CHKO Beskydy je svou rozlohou největší chráněnou krajinou oblastí v České republice Důvodem vyhlášení CHKO Beskydy byly její výjimečné přírodní hodnoty, zejména původní horské pralesovité porosty s výskytem vzácných živočichů a rostlin

ochrana všech hodnot krajiny ochrana chráněných rostlin ochrana volně žijících živočichů ochrana přírodních zdrojů posláním CHKO je zejména: ochrana lesů, stromů, půdy

Zóny CHKO Beskydy Zóna 1 Zóna 2 Zóna 3 Zóna 4

Ukázka informačních tabulí v CHKO

Použité zdroje MGR. ZDENĚK KUBEŠ. Česky: Černé jezero zabírané z karové stěny pod Jezerní horou poblíž Svarohu [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: v%C3%A9_st%C4%9Bny.JPG HUHULENIK. Čertovo jezero, které je součástí národní přírodní rezervace Černé a Čertovo jezero, nedaleko Železné Rudy v okrese Klatovy [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: x122.jpg x122.jpg

Chráněné rostliny Dřípatka horská Mařinka vonná zpět

Ochrana přírodních zdrojů Černé jezero Čertovo jezero zpět

Ochrana lesů, stromů, půdy zpět

Ochrana chráněných živočichů Sokol netopýr rys zpět

Ochrana krajiny

Zóna 1 1. zóna (přírodní - jádrová)  obsahuje přirozená a polopřirozená lesní společenstva  málo pozměněná člověkem a nejcennější druhově rozmanité nelesní plochy  péče je zaměřena na jemné formy lesního hospodaření, ve vybraných částech lesa ponechání samovolnému vývoji a na účelové obhospodařování luk a pastvin zpět

Zóna 2 2. zóna (polopřirozená)  zahrnuje lesní porosty s výrazněji pozměněnou druhovou skladbou přírodě blízkých lesních společenstev a druhově bohaté travní porosty  V lesním hospodářství preferována přirozená obnova, louky a pastviny obhospodařovány trvale s nízkou intenzitou. zpět

Zóna 3 3. zóna (kulturně-krajinná)  zařazeny monokulturní hospodářské lesy s mozaikou luk a pastvin, rozptýlenou zástavbou a bohatým zastoupením mimolesních dřevin  Cílem je uchování a zlepšení malebnosti krajinného rázu běžným obhospodařováním s dotvořením zástavby respektující krajinný ráz zpět

Zóna 4 4. zóna (sídelní)  zahrnuje souvisleji zastavěná území s návazností na intenzivně obdělávanou zemědělskou půdu  umožňuje umisťování obytných a podnikatelských aktivit a intenzivnější zemědělskou výrobu zpět