Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr. Lenka Rasochová Název : VY_12_INOVACE_25_F_Rasochová_magnet, jeho druhy a využití. Téma: Magnet, jeho druhy a využití. Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Materiál určen pro žáky 8. ročníku ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Volně navazuje na prezentaci „Magnet, jeho druhy a využití“ (32_03). Samostatná práce - v předtištěné podobě, aby měl žák čtený text před sebou. Slabší žáci mohou při řešení využít okopírovaný text z prezentace (výkladu). Důraz je kladen na čtení s porozuměním, porozumění zadání.

3 Správnou odpověď podtrhni
Kompas obsahuje magnetku žiletku. Kompas ukazuje východ sever. Přírodní magnet se nazývá magnetovec vřesovec. Elektromagnet je cívka s jádrem magneticky měkké oceli baterie. Elektromagnet obsahují kreditní karty mince. Uveď příklady využití magnetu: ……………………………………………………………………………………..

4 Správnou odpověď podtrhni
Kompas obsahuje magnetku žiletku. Kompas ukazuje východ sever. Přírodní magnet se nazývá magnetovec vřesovec. Elektromagnet je cívka s jádrem magneticky měkké oceli baterie. Elektromagnet obsahují kreditní karty mince. Uveď příklady využití magnetu: Cd, dvd, kazety, zavírání dveří, cestovní člověče, magnetická tabule, magnety na ledničku, rozsypané špendlíky, kompas…

5 Použité zdroje Vlastní práce


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google