BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Dobré jméno České republiky jako zajímavé turistické destinace nemůžeme tvořit jinak než-li společně.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Česká asociace adiktologů
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Turistická informační centra - první krok na vašich cestách
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Seminář pro studenty a odborníky v cestovním ruchu 26. dubna 2016.
Asociace turistických informačních středisek České republiky - A.T.I.S. ČR NIRES - Národní informační a rezervační systém turistiky Ministerstva.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE REGIONTOUR Brno ledna 2015.
Kateřina Čadilová konference Venkov 2016 Význam partnerství pro rozvoj lokální ekonomiky a služeb.
JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR.
Šachy do škol 2016/17.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
PROJEKT "START" - speciální nabídka pro podnikatele
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
20 let
Terapie pachatelů domácího násilí
turistická oblast v srdci Čech
CCRJM Certifikace DMO TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM MĚSTA BRNA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Sociální práce TEĎ a TADY II
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE

BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např. při členských fórech, vzdělávat se v potřebných tématech, podívat se na turistické možnosti v jiných částech země, jak se služby TIC dělají jinde, mít více potřebných informací, mít více zdrojů na činnost - v krajích, která TIC podporují být informačním centrem s certifikovanými (ověřenými) službami poskytovanými v předepsaném rozsahu využívat všech možností, které asociace nabízí a mít možnost ovlivňovat její činnost ku prospěchu informačních center

BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE metodickou pomoc při zřizování a vedení turistického informačního centra odborná školení a další vzdělávání členů; ve 14 krajích ČR se od roku 2009 každoročně pro členy asociace organizují bezplatné vzdělávací semináře s aktuálními tématy (komunikace s klienty, sociální sítě, zážitkové průvodcovské služby apod.) odborné zájezdy možnost výměny propagačních materiálů a zkušeností s ostatními TIC možnost podílet se na formování jednotného systému poskytování turistických informací na území České republiky Asociace nabízí infocentrům, svým členům: Odborné zájezdy: Když jsou, tak to stojí za to

BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE prezentace asociace a kontaktů na členy na veletrzích Regiontour v Brně a Holiday World Praze prostor stávající webové prezentace k získávání potřebných kontaktů a oborových informací V rovině propagace a prezentace se jedná o: zveřejňování informací a kontaktů o TIC na internetových stránkách a v elektronickém “Zpravodaji“ asociace zveřejňování kontaktů a informací o TIC v tiskovinách - vlastní Adresář členů a čekatelů A.T.I.C. ČR a další propagace v mapách, průvodcích, atlasech dle dohody s vydavateli - např. Kartografie Praha, Shocart), propagaci asociace a novinek TIC v odborných časopisech: zveřejňování adresáře členů v TIM, články o aktivitách členů v C.O.T. Business, Kam po Česku apod. vydávání Zpravodaje, v nichž mohou členové prezentovat své aktivity

BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Asociace zabezpečuje certifikaci TIC: Cena za certifikaci dle Jednotné klasifikace TIC v ČR je již zahrnuta v ročním členském příspěvku A.T.I.C. ČR Členové svým členstvím v asociaci: umožňují a napomáhají existenci a fungování A.T.I.C. ČR. Ta prosazuje aktivity prospěšné pro činnost turistických informačních center v podobě potřebných zákonných úprav, - vstupuje do jednání s kraji o dotacích pro TIC, - vyjednává o aktualizaci katalogu prací a profesí, - prezentuje turistická informační centra v obecné i konkrétní rovině - a celou svojí činností pomáhá k zakotvení jejich role ve společnosti.

BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE V roce 2014 asociace vydala pro své členy do jejich TIC návštěvní knihu a stojánky na jmenovky. Pro prezentaci byly vydány turistické známky, turistické vizitky a veselé pohlednice, tzv. pidifrky, papírové sáčky na pohlednice a drobné suvenýry. K prezentaci TIC přispěla konference v Ostravě, soutěž o nejoblíbenější IC 2014, články v časopisech (C.O.T. business, TIM, Kam po Česku, apod.), účast na veletrzích a další aktivity.

Zavedení standardu služby TIC, definování požadavků na činnost vedlo až k Jednotné klasifikaci TIC platné pro celou Českou republiku Společná prezentace a propagace - Adresář TIC, web, film, prezentace v odborných časopisech, spolupráce s VLP, el. bulletin - Zpravodaj ATIC Jednotná image, vizuální styl, stojánky na vizitky, návštěvní knihy, turistické známky a vizitky Spolupráce se státními institucemi (MMR a CzechTourism) - kolegium České republiky, připomínkování koncepcí cestovního ruchu, Český systém kvality služeb Spolupráce s profesními svazy - AHR, Kempy ČR, Asociace vleků a lanovek Vzdělávání pracovníků TIC Katalog prací, kvalifikace pracovníka TIC Prostor pro setkávání a konzultace - členská fóra Výběr z činnosti ATIC ČR v uplynulých cca 5 letech BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE

Členská fóra - letem světem BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE

Turistické informační centrum, první krok na vašich cestách Roční členský poplatek: 4.000,- Kč Roční certifikační poplatek (2.500,- Kč) je zahrnut v ceně ročního členského poplatku, členové jej nehradí. Motto: Jak se stát členem: 1)Poslat vyplněnou, podepsanou, orazítkovanou originál přihlášku na sekretariát A.T.I.C. ČR. 2)Přihlásit se k certifikaci Jednotné klasifikace TIC na webu 3)Na základě faktur uhradit členský poplatek. 4)Stát se certifikovaným turistickým informačním centrem - zisk certifikátu a známky certifikovaného TIC, označení TIC certifikační samolepkou. 5)Být schválen radou ATIC ČR za člena - zisk členského listu, označení TIC logotypem asociace Kontakt: A.T.I.C. ČR, Tyršova 32, Polička Kontaktní osoba: Mgr. Jan Matouš, tel.: Kontakt: A.T.I.C. ČR, Tyršova 32, Polička Kontaktní osoba: Mgr. Jan Matouš, tel.: BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE