Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Podpora meziobecní spolupráce
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Ing. Stanislava Správková
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Plán participace aktérů na rozvoji Prahy 14 (komunity, NNO, UMČ, komerční sektor) Městská část Praha 14 Praha 14 kulturní p. o. Anthropitures z. s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov vznikla v rámci projektu: „Podpora vzdělávání ve školách oblasti ORP Ostrov“ Jak na společné.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Název akce, místo, datum.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
2. jednání řídícího výboru
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Ing. Stanislava Správková
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka

Komunitní plán – vize a cíle Vize Písecko – příjemné místo pro život, společně pomáháme, podporujeme a doprovázíme. Cíle Analýza potřeb sociálních služeb v dané lokalitě Zpřístupnění a rozvoj potřebných sociálních služeb Zajištění informovanosti poskytovatelů i uživatelů

Komunitní plán – obsah Analytická část (analýza cílových skupin a jejich potřeb, další analytické dokumenty – ankety, analýza zadavatelů) Strategická část (vize, priority, opatření) Implementační část

Komunitní plán – průběh vzniku a organizace Realizátor Partner Řídící tým Realizační tým projektu

Komunitní plán – pracovní skupiny Časová náročnost Červen 2013 Březen 2015

Komunitní plán – účast knihovny v průběhu prací Veřejná projednání v jednotlivých fázích projektu Kulatý stůl Jednání jednotlivých pracovních skupin Přizvání do práce řídícího týmu

Komunitní plán – priority ¨

Komunitní plán – výstupy Průřezová témata: Opatření knihovna

Komunitní plán – výstupy Aktivity knihovny

Komunitní plán – výstupy Aktivity knihovny

Komunitní plán – výstupy Aktivity knihovny

Cíle webu Zajištění informovanosti v oblasti sociálních služeb Přispět k rychlejšímu řešení jednotlivých sociálních problémů Atraktivní obsah webu zaměřený na praktické informace i události v oblasti sociální a kulturní Získávání zpětné vazby od uživatelů

Prostředky k zajištění cílů Atraktivní design Přehlednost webu atraktivita informací Odbornost a spolehlivost Srozumitelnost

Funkcionality webu Většina informací s příznakem (včetně dotazů) V horním menu při výběru skupiny vystupuje do popředí Spodní menu reaguje na výběr skupiny Vyhledávání podle klíčových slov

Podíl knihovny Pravidelná aktualizace informací Koordinace a součinnost webu s oblastními pokytovateli soc. služeb Aktualizace seznamu a kontaktů zajištění tisku, bude-li třeba Propagace webu v rámci celého ORP zajištění propojení a napojení složek v rámci města

Co z toho máme? Finance? Ne. Možnost získání dotací? Ne. Nejsme poskytovateli, ani realizátory. Práci navíc? Ano? Tak proboha proč? Další upevnění pozice knihovny v rámci komunity i městských organizací zprostředkování kontaktu mezi uživateli SS a poskytovateli. Posílení identifikace knihovny jako informačního uzlu. Navázání spolupráce s poskytovateli a získání nových kontaktů – vytváření sítí. Možnost aktuální reakce designu služeb knihovny, případně celé komunity. (neuralgický bod nejen obývák, ale i mozek)

Co je nejdůležitější? SPOLUPRÁCE