PLAKÁT Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Bitmapová (rastrová) grafika
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Finální úpravy fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/60 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotografické retuše Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní.
Spotřebiče U každého spotřebiče vyber jednu správnou odpověď. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné.
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafické editory Číslo DUM: III/2/VT/2/3/52 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
ANIMACE NA HUDBU Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu.
ČAS Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
K V A R T E T O Co k sobě patří Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
SETKÁNÍ S UMĚLECKÝM DÍLEM
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
POZVÁNKA Mgr. Alena Ščuková
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
České bankovky a kdo je na nich vyobrazen
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Rozvíjíme zrakovou paměť
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

PLAKÁT Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

CO JE PLAKÁT? Vyber správné pojmy a vepiš do PL! Rozměrný Malinký Papír Dřevo Vystavený na veřejnosti Doma v šuplíku Používá text. Používá obrázek. Nabízí zboží. Upozorňuje na skutečnost. Upozorňuje na kulturní akci. Kombinuje text a obraz. Je to obalový materiál. Slouží jako poděkování za nákup.

Historie 17. století – upoutávky na představení rozmach s vynálezem litografielitografie V 19. století vynikají Henri de Toulouse- Lautrec a Jules Chéret.Henri de Toulouse- LautrecJules Chéret u nás především Alfons MuchaAlfons Mucha v meziválečném období – politický plakát pak zejména filmový plakát

Ukázky Henri de Toulouse-Lautrec Obr. 1 Obr. 2

Ukázky Alfons Mucha Obr. 3Obr. 4

Obr. 5Obr. 6

Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9

Zadání úkolu Vytvoř plakát. téma – představení tvé záliby (pokud nelze, vymysli si film) – „ZÁLIBA – MY HOBBY“ Vytvoř černobílou nebo barevnou kompozici. Užij písmo i obrázek. Inspiruj se rozložením plochy plakáty z historie. Pracuj v libovolném programu – Malování, Textový editor, jiný grafický program. Vytvoř plakát jinou výtvarnou technikou.

Doporučený postup Připrav si myšlenkovou mapu – návrh, co by ve tvém plakátu mělo být. Rozvrhni si v náčrtku plochu A 3. Následně upravuj pozadí. Použij obrázky z internetu nebo své vlastní. Výsledný plakát vytiskni. Uspořádejte výstavu svých plakátů ve třídě nebo škole. OBRÁZEK VLASTNÍ SESTAVENÝ Z VIZ ZDROJE OBRÁZEK VLASTNÍ SESTAVEN Z VIZ ZDROJE

V MALOVÁNÍ Použij nástroj výběr. Přesouvej připravené obrázky do rámečku. Používej volný výběr s průhledným pozadím (pro ořez obrázku). Kopíruj některé výběry a rozlož v ploše, zmenšuj/zvětšuj. Doplň kompozici tvary a vybarvi volné plochy.

ZDROJE A ODKAZY PRO DALŠÍ INFORMACE Obr. 1 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 2 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 3 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 4 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 5 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 6 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 7 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 8 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 9 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 10 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 11 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obr. 12 – Lienhard Schulz. [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: