Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Aktuální stav projektu Digitální mapa veřejné správy
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Porada tajemníků úřadů obcí III. a II Praha.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Krajský rok informatiky Ústí nad Labem.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Informace o výzvě pro školy
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Porada KrÚ JMK s úřady územního plánování
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Aktuální dotační příležitosti IROP
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Územně analytické podklady
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Transkript prezentace:

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v krajích Žadatel o finanční podporu: Kraje (dle zákona č. 129/2000Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo vnitra České republiky vyhlásilo Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu: 1/2010

Část I. Výzvy -Elektronická spisová služba Část II. Výzvy - Digitální mapa veřejné správy Účelová katastrální mapa (UKM) Digitálně technická mapa (DTM) Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP Část III. výzvy - Digitalizace a ukládání dat Část IV. Výzvy - Vnitřní integrace úřadu a integrace s ISVS Část V. výzvy - Datové sklady, manažerské informační systémy a nástroje Business Intelligence Základní datový sklad kraje Část VI. Výzvy - Zřízení technologického centra na úrovní kraj (TCK), včetně zajištění povinných služeb programu-na-rozvoj-sluzeb-egovernmentu-v-krajich.aspx Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Rozvoj služeb eGovernmentu v krajích Digitální mapa veřejné správy 20. března 2012

Část II. Výzvy - Digitální mapa veřejné správy Způsobilé výdaje této části ve výši maximálně ,- Kč Účelová katastrální mapa (UKM) Digitálně technická mapa (DTM) Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP 2. Účelová katastrální mapa (UKM) 3. Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP (řeší všechny kraje mimo Pardubický kraj) 1. Digitálně technická mapa (DTM) (řeší pouze Plzeňský, Liberecký, Karlovarský kraj) Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Rozvoj služeb eGovernmentu v krajích Digitální mapa veřejné správy 20. března 2012

Účelová katastrální mapa (UKM) – charakteristika projektu Cíle projektu: Vytvořit a aktualizovat digitální vektorové mapové dílo s obsahem KM pokrývající území kraje, na kterém je KM vedena na plastové fólii. Cílové skupiny: Kraje, obce, zřizované a zakládané organizace kraje a obcí, veřejnost. Předpokládané výstupy: ÚKM na území kraje, na kterém dosud není DKM, KMD nebo KM-D. Začleňování aktualizovaných souborů vektorizovaného obrazu KM, vedené na plastové fólii (analogové mapy), ÚKM minimálně 2x ročně, do doby dokončení RUIAN, po dobu udržitelnosti projektu. Zároveň bude vytvořena navazující efektivní technologie zapracování změn polohopisu KM do vektorové orientační mapy parcel, která zajistí průběžnou aktualizaci ÚKM a jenž bude součástí RUIAN. Tato technologie pokryje požadavky krajů a bude zajištěn soulad se spuštěním ZR a DMVS. Pořízení PK stavu jako volitelného doplňku ÚKM v případě, že na území byla již ÚKM vytvořena, přičemž PK stav není součástí datového fondu ÚKM ani předání z Kraje do rezortu ČÚZK. Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Rozvoj služeb eGovernmentu v krajích Digitální mapa veřejné správy 20. března 2012

Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP – charakteristika projektu Cíle projektu: Zefektivnění procesů při poskytování údajů o území, zejména údajů v digitální podobě. Vytvoření nástrojů pro ukládání a správu sledovaných jevů a údajů o území, údajů o stavu a vývoji území, hodnotách území, limitech a záměrech na provedení změn v území. Vytvoření nástrojů pro ukládání a správu metadat k sledovaným jevům a údajům o území. Založení systematické správy pasportů údajů o území. Zajištění přímé vazby na projekt DTM a převzetí odpovídajících standardů tohoto projektu. Efektivní a kvalitní zpřístupnění ÚAP obcí (pro správní území ORP) a krajů v rozsahu a způsobem umožňujícím dálkový přístup. Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Rozvoj služeb eGovernmentu v krajích Digitální mapa veřejné správy 20. března 2012

Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP – charakteristika projektu Cílové skupiny: úřady územního plánování a krajské úřady, poskytovatelé údajů o území, veřejnost Předpokládané výstupy: Portál ÚAP obsahující mapové kompozice k prohlížení, služby k řízené distribuci a možnost efektivního vyhledávání na základě metadat. Očekávané přínosy: Zefektivnění procesů při poskytování údajů o území, zejména údajů v digitální podobě. Vytvoření a efektivní správa databází informací o území. Vytvoření metadatového systému. Zpřístupnění výstupů ÚAP Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Rozvoj služeb eGovernmentu v krajích Digitální mapa veřejné správy 20. března 2012

Účelová katastrální mapa (UKM), Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP – současný stav probíhá veřejná zakázka formou užšího řízení výzva zájemcům, kteří splnili kvalifikační předpodklady předpoklad duben 2012 otvírání obálek s nabídkami ( – ÚKM, ? – nástroje ÚAP) předání ÚKM na katastrální úřady ÚKM 6.aktualizace Nástroje ÚAP rozšíření funkčnosti stávajícího Geoportálu ÚP JMK Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Rozvoj služeb eGovernmentu v krajích Digitální mapa veřejné správy Geoportál Územního plánování JMK března 2012 Ing.arch. Milan Pachta