ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/02.0010 Autor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_16.
Advertisements

ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Generátor střídavého proudu. K primárním zdrojům elektrické energie řadíme uhlí, ropu, zemní plyn, vodu v přehradách a také jaderné palivo. Přeměna energie.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Vytápění Teplárny. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Obsah Generátor střídavého proudu Trojfázová soustava střídavého napětí Transformátor Přenos elektrické energie Střídavý proud v energetice 1.
Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
VY_52_INOVACE_05_13_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
VY_52_INOVACE_05_08_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_52_INOVACE_05_12_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Ing. Oldřich Vavříček NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Základy elektrotechniky.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 AutorIng. Ivana Bočková Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 37 AnotaceRegulátory.
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Elektromagnetická slučitelnost
Senzory pro EZS.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základy automatického řízení 1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Elektrické stroje točivé
Název prezentace (DUMu)
Termika – Fotovoltaika
Zpětná vazba v zesilovačích 2
Elektrické vodiče a izolanty
Elektromagnetická slučitelnost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Ochrana před úrazem elektrickým proudem
MATEMATIKA Funkce.
Aritmetická posloupnost
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Funkční styl odborný Oblast odborných publikací, časopisů, učebnic.
Netradiční zdroje elektrické energie
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Teoretické pojmy z výpočetní techniky
Snížení nákladů na vytápění budov
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
Elektromagnetická slučitelnost
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Regulátory spojité VY_32_INOVACE_37_755
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_28_01_stavba nervové soustavy.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Zpráva o uplatňování územního plánu
BIBS Informatika pro ekonomy přednáška 2
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
Transkript prezentace:

ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/ Autor : Pavel Porteš

NÁZVY ROZVODNÝCH SOUSTAV Rozvodnou síť tvoří soustava kabelů, drátů a vodičů, které vedou elektřinu ve vzduchu, pod zemí i pod vodou, a dělí se na elektrickou přenosovou soustavu a distribuční síť. Elektrická energie má významné využití v průmyslu, stavebnictví, dopravě, lékařství sdělovacích prostředcích, v domácnostech apod. Její nenahraditelnost vyplívá především z možnosti přenosu na velké vzdálenosti, a přeměny na energii jiného druhu. S použitím elektrické energie, ať při procesu výroby, rozvozu nebo spotřeby, sou spojeny mnohé negativní důsledky, při nichž dochází k ohrožení zdraví a života lidí a často i materiálních hodnot. Na základě výskytu těchto nepříznivých skutečností byly zpracovány předpisy, při jejichž dodržování se zamezí jejich vzniku nebo se riziko možnosti výskytu omezí na únosnou míru.

SÍŤ IT IZOLOVANÁ SOUSTAVA Elektrické síť, ve které nejsou bezprostředně uzemněné body pracovního obvodu, ale jsou uzemněny neživé části. K izolovaným soustavám patří i soustavy, jejichž uzel je spoje se zemí přes indukčnost kompenzující kapacitní proudy-Pettersenova tlumivka, nebo přes průrazku.

SÍŤ TN UZEMĚNÁ SOUSTAVA Elektrická síť, ve které určitý bod pracovního obvodu, z pravidla nulový bod, je bezprostředně uzemněn a neživé části jsou vodičem spojeny s tímto bodem.

SÍŤ TN-C UZEMNĚNÁ SOUSTAVA Elektrická síť, TN-C je síť TN, ve které ochranný vodič současně plní funkci středního vodiče.

SÍŤ TN-S UZEMNĚNÁ SOUSTAVA Elektrická síť TN-S je síť TN, ve které je ochranný vodič samostatný a neplní funkci středního vodiče.

SÍŤ TN-C-S UZEMNĚNÁ SOUSTAVA Elektrická síť TN-C-S je síť TN, kde v první části plní ochranný vodič současně funkci středního vodiče a její druhé části je ochranný a střední vodič veden samostatně.

SÍŤ TT UZEMNĚNÁ SOUSTAVA Elektrická síť TT je síť, ve které určitý bod pracovního obvodu, zpravidla nulový bod zdroje, je bezprostředně uzemněn a neživé části nejsou vodičem spojeny s tímto bodem.

Sítě TN a TT se nazývají sítěmi s uzemněným nulovým bodem, uzlem. Sítě IT se nazývají sítěmi s izolovaným nulovým bodem. Význam písmen používaných v termínech: První písmeno: T- terre (franc.) bezprostřední uzemnění určitého bodu obvodu pracovního proudu, zpravidla uzlu – nulového bodu. I- insultation (angl.) izolace všech živých vodičů vůči zemi nebo spojení bodu sítě se zemí přes velkou imperanci.

Druhé písmeno: N- neutre (franc.) neutral (angl.) bezprostřední spojení neživých částí s uzemňovacím bodem sítě ochranným vodičem. T- terre (franc.) uzemnění neživých částí nezávisle na možném uzemnění určitého bodu sítě. Třetí písmeno: C- combiné (franc.) combined (angl.) kombinace středního vodiče s ochranným. S- separé (franc.) separeted (angl.) oddělení středního vodiče od ochranného.

ZDROJE: Dílenská příručka učebních oborů elektro Elektrotechnické předpisy v obrazech- Miroslav Stabryn Dílenská příručka –silnoproud II, Kolektiv autorů – Josef Bohdal, Jan Staněk, Jaroslav Podimák Rok vydání : 2002 Autor : Pavel Porteš DĚKUJI ZA POZORNOST