Chuchelský háj zpracovali-Šimon,Julie,Nikol,Štěpa a napsal Matyáš P.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Advertisements

EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Návštěva Chuchelského háje Chuchelský háj je přírodní rezervace.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV: VY_32_INOVACE_02A_18_LESY MÍRNÉHO PÁSU TEMA:Přírodní obraz.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Opakování, shrnutí Sochařství a architektura v českých zemích v období baroka Materiál je zpracován v rámci.
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
AnotacePrezentace pro 5. třídu ZŠ speciální k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o bydlení dříve a dnes. Je určeno pro.
Chuchelský háj. poloha Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj je jedním z posledních.
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 05 Květiny na jaře Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Jana Fabiánková Škola:ZŠ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Centrum ekologické výchovy „Aquila“ v Bartošovicích na Moravě.
TATENICE Mgr. Michal Oblouk.
Lesy mírného pásu.
Odborná praxe v Německu
Co je to NATURA 2000? NATURA 2000 je soustavou chráněných území evropského významu. Jejím prostřednictvím se chrání nejvzácnější a nejvíce ohrožené druhy.
1. Popiš co vidíš a odhadni teplotu na obrázku?
S H O D A ? Topoly šuměli. Topoly šuměly. Psi štěkali. Psi štěkaly.
VY_32_INOVACE_16_PŘV_LES
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Výlet do Prahy V říjnu jsme jeli na výlet do Prahy.
České Budějovice VY_32_INOVACE_1C_16 Číslo projektu: CZ /1. 5
Prvouka – vesnice.
Biologické a zeměpisné školní akce
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Běžné reprezentace grafu
DRAVÍ VAČNATATCI AUSTRÁLIE
Ekologicky příznivý životní způsob v běhu času (GA S)
Autor: Mgr. Karolina Pátková
LOVCI A SBĚRAČI V DOBĚ KAMENNÉ
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výlet do Olomouce říjen 2011
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
Žít svůj život naplno.
Děti jsou naše budoucnost
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_14 TÉMA: Vlastivěda4
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Přírodní podmínky na území Slovácka
LES Les hraje v životě každého člověka důležitou roli.
Obhajoba bakalářské práce
Smíšené a listnaté lesy
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
KARTOGRAFIE: MAPY A PLÁNY
Moje město MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 1. díl Vítejte v Mariánských Lázních!
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_24_SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS.
VY_32_INOVACE_Sib_II_07 Řešení slovních úloh 1
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Svitavské památky – sochařství
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto Učivo: Louka a les
Vítá vás nový PowerPoint
Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina Žák ZŠS, 7. ročník
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_25_TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS TÉMA:TROPICKÝ.
ANOTACE NÁZEV: Druhy map AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL.
Vodní autobusy a vodní taxi
Transkript prezentace:

Chuchelský háj zpracovali-Šimon,Julie,Nikol,Štěpa a napsal Matyáš P.

mapy

možný přístup Do lesa je možný přístup z Malé Chuchle - (zastávka autobusů 172, 204, 244, 241, 243, 129 na znamení) po žluté turistické značce do kopce. Do lesa je možný přístup z Malé Chuchle - (zastávka autobusů 172, 204, 244, 241, 243, 129 na znamení) po žluté turistické značce do kopce.

Chuchelský háj Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj najdeme nad levým břehem Vltavy v oblasti mezi Velkou a Malou Chuchlí a je chráněn jako přírodní rezervace. V těchto místech roste přirozený les s habrovou doubravou, i přes těžbu dřeva si les zachoval svůj původní charakter. Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj najdeme nad levým břehem Vltavy v oblasti mezi Velkou a Malou Chuchlí a je chráněn jako přírodní rezervace. V těchto místech roste přirozený les s habrovou doubravou, i přes těžbu dřeva si les zachoval svůj původní charakter.

Kostel svatého Jana Nepomuckého Kostel svatého Jana Nepomuckého Barokní svatyně z roku 1729, vybudovaná na zalesněném návrší Chuchelského háje. U kostela je hřbitov. Na hlavním oltáři se nacházejí sochy svatého Prokopa a svatého Ivana, svým rázem odpovídající způsobu práce dílny Matyáše Bernarda Brauna. Barokní svatyně z roku 1729, vybudovaná na zalesněném návrší Chuchelského háje. U kostela je hřbitov. Na hlavním oltáři se nacházejí sochy svatého Prokopa a svatého Ivana, svým rázem odpovídající způsobu práce dílny Matyáše Bernarda Brauna.

zoologická zahrada Na kopci mezi Malou a Velkou Chuchlí je malá lesní zoologická zahrada, které vládne muflon, rys, a polární liška. Na kopci mezi Malou a Velkou Chuchlí je malá lesní zoologická zahrada, které vládne muflon, rys, a polární liška. Pár minut autobusem ze Smíchovského nádraží vás dělí od hezké přírodní rezervace Chuchelský háj. V ní, kromě kostela sv. Jana Nepomuckého a naučné stezky Barrandovské skály – Chuchelský háj, můžete navštívit malou zoo. Pár minut autobusem ze Smíchovského nádraží vás dělí od hezké přírodní rezervace Chuchelský háj. V ní, kromě kostela sv. Jana Nepomuckého a naučné stezky Barrandovské skály – Chuchelský háj, můžete navštívit malou zoo.

Žijí zde Uvidíme zde prasata,sovy,krkav- ce,lišky,srnce jeleny a mnoho dalších zvířat.

Hry Také se tam hrálo spoustu zajímavých her a bylo tam taky spoustu prolézaček. Také se tam hrálo spoustu zajímavých her a bylo tam taky spoustu prolézaček.

občerstvení Stánek je otevřen pouze o víkendu. Stánek je otevřen pouze o víkendu.

doporučení Doporučili bychom vám tam jít, protože se tam člověk nikdy nenudí.Je tam plno zábavy a ponaučení a také se seznámíte se spoustou různých zvířat. Doporučili bychom vám tam jít, protože se tam člověk nikdy nenudí.Je tam plno zábavy a ponaučení a také se seznámíte se spoustou různých zvířat.