ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: Vzdělávání ředitelů SŠ Kraje Vysočina Téma: Implementace ŠVP a jejich soulad se vzdělávacími potřebami KV Příspěvek: Daří se školám získávat zpětnou.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Střední škola stavební Jihlava Spolupráce s firmami autor : PhDr. Pavel Toman Červen 2014.
Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Spolupráce školy s partnery Střední škola stavební Třebíč Technické fórum – Valeč 2016.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Výzvy, možnosti a vize spolupráce škol a zaměstnavatelů Workshop KAP.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Platformy projektu KAP LK
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Zlepšení metodologických kompetencí učitelů anglického jazyka
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro žadatele Praha, 22. března 2010.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Základní formy prodeje
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Setkání zaměstnanců FHS
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Gymnasium Jižní Město Praha
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 1. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Uživatelská příručka DuoTrainin
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
zpracovaný v rámci projektu
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Stavebně truhlářská výroba
Život bez střeva , Praha.
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Transkript prezentace:

ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

2 PROJEKT reg. č. CZ.1.07/1.1.16/ Příklad dobré praxe projektu: Kvalitní konstrukce pro suché stavby

3 CÍLE PROJEKTU Zlepšení podmínek kvality výuky stavebních oborů Seznámení vyučujících s moderními technologiemi a materiály používanými při suché výstavbě Zlepšení provázanosti teorie s praxí Rozšíření portfolia sociálních partnerů Zvyšování konkurenceschopnosti žáků na pracovním trhu Rozšíření kompetencí žáků o problematiku suché výstavby Mezioborový nadhled (exkurze na staveništích a ve výrobních závodech) Seznámení s obrazem pracovního trhu v regionu

4 Proškolení odborných pracovníků bylo velice těsně provázáno s navazováním nových partnerství s výrobními závody a stavebními firmami. Exkurze na staveništích partnerů umožnili našim odborným pracovníkům proniknout do progresivních technologií současné stavební praxe a seznámit se prakticky s moderními stavebními materiály. Zkušeností pak pedagogové využili při tvorbě odborných textů a prezentací, které mohli doplnit o velké množství pořízené fotodokumentace. Proškolení OP

5

6 Kurzy a odborné texty V počáteční fázi projektu připravili odborní pracovníci (na základě informací získaných ve výrobě i na staveništích sociálních partnerů) dva prezenční kurzy (základní a rozšiřující) a výukové materiály v celkovém rozsahu 300 stran. Pro možnost uplatnění v zahraničí vznikla následně i Didaktická příručka A-N-Č odborné terminologie a v závěru projektu ještě Příručka pro workshopy, která žákům shrnuje možnosti uplatnění po ukončení vzdělávání.

7 Kurzy a odborné texty

8 Prezenční kurzy Prezenční kurzy sestávaly z 35 hodin teoretické přípravy a 35 hodin praktického nácviku stavebních prací z oblasti suché výstavby. Připraveny byly ve dvou variantách: Základní – seznamoval žáky s materiály a základními zásadami suché výstavby Rozšiřující – byl určen pro žáky oboru MSS a absolventy základního kurzu

9 Prezenční kurzy

10 Prezenční kurzy

11 Prezenční kurzy

12 Prezenční kurzy

13 Prezenční kurzy

14 E-learning V rámci projektu vznikly i dva e-learningový kurzy, které z pochopitelných důvodů neobsahují praktický nácvik, ale technologický postup je v nich podrobně zdokumentován. Kurzy jsou díky možnosti dálkového přístupu vhodné k samostudiu motivovaných žáků. Opět byly připraveny dvě varianty: základní (pro seznámení s problematikou), rozšiřující (pro pokročilé).

15 E-learning

16 Exkurze ve firmách Exkurze probíhaly ve výrobních závodech firem Rigips a Knauf. Žáci měli možnost vidět v Horních Počaplech a Počeradech výrobu SDK desek a profilů a v Novej Bani pak výrobu tepelné izolace. Na staveništích sociálních partnerů pak sledovali zpracování těchto materiálů a kladli dotazy (směřované od variant řešení specifických detailů přes pracovní podmínky až po finanční ohodnocení jednotlivých pozic) stavbyvedoucím i řadovým pracovníkům.

17 Exkurze ve firmách

18 Exkurze ve firmách

19 Exkurze na staveništích

20 Exkurze na staveništích

21 Workshopy V závěrečné fázi projektu se žáci se zájmem o danou problematiku mohli zúčastnit Workshopů se zástupci zaměstnavatelů z regionu měli tak možnost získat relevantní informace o finančním ohodnocení i požadavcích na nové zaměstnance. Nám poskytlo toto setkání zároveň příležitost, zkonzultovat se zástupci firem úroveň našich absolventů a získat tak zpětnou vazbu pro úpravy ŠVP a další rozvoj kariérového poradenství.

22 Workshopy

23 Slovo závěrem Přes všechna výše uvedená pozitiva, považuji za hlavní přínos projektu navázání dlouhodobých partnerství s konkrétními zástupci výrobců stavebních hmot, stavebních firem v našem regionu a další rozvoj již dříve navázaných partnerství (např. firmami zajišťujícími IVC našim žákům). Také díky jejich podpoře se nám daří získávat relevantní argumenty ve prospěch studia stavebních oborů, které donutí nejednoho rodiče přemýšlet o uplatnitelnosti dětí po ukončení studia.

Jméno: Ing. Petr Veselý Organizace: Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g Kontakt: Děkuji za pozornost a přeji Vám krásný zbytek odpoledne