Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Co s PET láhvemi na škole ?
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Systém nakládání s odpady
Zlepšování vnitřního i vnějšího prostředí školy. Nové okna, zateplená a barevně omítnuta budova.
EKOŠKOLA 2013/2014 -TÉMA ODPADY
Prezentace k soutěži „CHCEME ČISTÉ MĚSTO“ vyhlášené městem Karlovy Vary kategorie: základní školy.
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Collège Champagne – pohled z přední strany. Hlavní vchod.
Základní škola Lázně Bohdaneč se představuje. ZŠ Lázně Bohdaneč Budova druhého stupně na Masarykově náměstí Budova prvního stupně Na Lužci.
Co víš o recyklaci?.
Šetříme energií v domácnosti
DOMÁCÍ EKOLOGIE – nadměrná spotřeba
Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením a s pohybovým Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Úspory energií na školách 2004 Úspory energií na školách 2004 SEVER Horní Maršov.
Šetření energie Martin, Houska, Michal, Dann. Voda je stále vzácnější a dražší vodovodní baterie-umožňují jednoduché a rychlé nastavení potřebného průtoku.
ČAO Naše úžasná škola... „Supermoderní“ aparát, který kontroluje, zda vůbec chodíme do školy :-)
De Berkenschutse = Škola pod ochranou bříz -určená pro žáky s epilepsií a autismem Přes 400 žáků.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Co víš o recyklaci?.
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
ODPADY.
V 5:00 vyjeli současně z konečné stanice MHD autobusy s čísly 1 a 2. Každý další autobus s číslem 1 odjížděl.
DEN ZEMĚ TEST.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
Vypracovaly: Lucie Hotařová a Michaela Brabencová
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
PROČ JÍT NA MG VSETÍN? Budeš mít všeobecný přehled o čemkoliv
2. ZŠ Dobříš se představuje e- Twinningu. Vítejte uprostřed brdských lesů u nás na Dobříši!
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
Recyklační hra.
1. setkání nového EKOtýmu Jubilejní Masarykovy ZŠ Sedliště
SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí.
Mezinárodní program Ekoškola ( ECO-Schools). ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 336, příspěvková organizace.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Žákovská samospráva “Žák není nádoba, jež se má naplnit, ale pochodeň, která se má zapálit.“ - Sokrates ŠKOLSKÝ PARLAMENT.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Naše škola 1.
Ekologické hotely.
Turistická základna Hraničné Petrovice – přízemí
ZŠ Staré Město.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Analýza naší školy

VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje v květnu, souvisí se zaléváním květin na školním záhonu. + Teplá voda neteče v učebnách, kde ji nepotřebujeme. Teče v učebně VV, na WC a v jídelně. + Každý týden opisuje Jarda Vehovský stav vodoměru, lehce tak zaregistrujeme zvýšení spotřeby a hned pátráme po příčinách.

ODPADY + plusy- mínusy + Kontejnery na odpad jsou umístěny v přízemí. - Nefunguje služba každé třídy, která má odnášet odpadky (PET láhve) do kontejnerů v přízemí. + Druh odpadu je na kontejnerech zřetelně vyznačen, nad nimi visí informační leták. + Třídíme i žárovky.- Spolužáci nesprávně třídí odpad, i když jsou kontejnery řádně popsané. Počmárané papíry vhazují do koše na směsný odpad. + Jsme zapojeni do světové školy, řídíme se heslem:,,Neplýtvejte jídlem“ - Před budovou školy chybí žlutý kontejner. Plasty musíme odnášet až k obchodu. + Zrušili jsme nápojový automat, chodíme pít o velké přestávce do jídelny. - Chodíme pít do jídelny jen o velké přestávce, po tělocviku máme žízeň. + Na škole proběhly 2 bazárky. Byly věnovány lyže na lyžařský výcvik. - Setkali jsme se s malou účastí na bazárku.

ENERGIE + plusy- mínusy + Většinu spotřebičů škola nakoupila v energetické třídě A. - V jídelně někde nejsou úsporné žárovky + Ve školní kuchyni jsou lednice umístěny ve zvláštní místnosti. - Žáci zatahují žaluzie na doraz a v učebnách je chladno. Mnohdy zatahování není ani nutné. + O přestávkách zhasínáme světla ve třídách. - Žáci si občas zatáhnou žaluzie a potom si ve třídě rozsvítí. + Ve třídách máme popsané vypínače světel. + Ve třídách jsou zářivky, na chodbách a na WC úsporné žárovky. + Topení máme nastaveno na 3.

PROSTŘEDÍ + plusy- mínusy + Ve třídách máme květiny. Je zvolena služba, která se o ně po celý rok stará. - Jsme zbytečně hluční o přestávce a v jídelně. + Před letními prázdninami snášíme květiny do vestibulu, kde je zalévá paní uklízečka. - Žáci stále vyhazují odpadky kolem autobusové zastávky. + Postupně zvelebujeme prostranství před budovou školy. Zúčastnili jsme se akcí: Podívej, kvete růže; Zasaď si svou kytku; zasadili jsme jabloň před školou a vrbu u potůčku. - V potůčku za školou jsou naházeny pneumatiky, lahve, atd.