Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Evropský sociální fond
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
Časté chyby v projektech, aneb na co si dát pozor! Seminář pro žadatele Praha, 31. května 2011.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
VŠFS. Rozhodnutí řídícího orgánu Výběrová komise Expertní posouzení Hodnocení přijatelnosti Posouzení formální správnosti Podání projektu.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Výzva č. 03_15_037 (č. 37) Podpora procesu transformace pobytových služeb a podpora služeb komunitního typu vzniklých po transformaci metodický den na.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF

Obsah 1.Základní problémy 2.Cílové skupiny 3.Klíčové aktivity 4.Rozpočet projektu 5.Monitorovací indikátory

Základní problémy Nedostatečné promyšlení způsobu realizace projektu –návaznost aktivit, vhodnost aktivit pro cílovou skupinu. Realizace prostřednictvím dodavatelů – jasné vymezení aktivit, které budou zajištěné dodavatelsky, nedělit zakázky. Návaznost rozpočtu na klíčové aktivity projektu. Detailní popis klíčových aktivit, vazba na analýzu a monitoring.

Základní problémy Nedostatečné vymezení rizik projektu a jejich omezení. Přímá podpora – rozpočet v kapitole 7 musí odpovídat velikosti cílové skupiny v souvislosti s popisem přímé podpory v KA. Publicita – dostatečný popis publicity projektu, rozlišení aktivit zaměřených na cíl. skupinu a proti tomu publicita projektu v tisku a s tím související zařazení do přímých či nepřímých nákladů.

Cílové skupiny Popis cílové skupiny – kolik, kdo, kdy → analýza + monitoring. Nevhodně zvolené aktivity ve vazbě na cílovou skupinu a situaci na trhu práce.

Klíčové aktivity Příliš obecné vymezení aktivit. Nenavazující aktivity, nahodilost aktivit. Aktivity netvoří logický celek. Absence vazby na trh práce → chybí tvorba pracovních míst nebo umisťování na volná pracovní místa. Neoprávněné aktivity (vzdělávání realiz. týmu). Aktivity nezaměřené na práci s cílovou skupinou (metodiky, analýzy, studie,…).

Rozpočet projektu Nepřehledný rozpočet: –Příliš obecný (popis položky, jednotka, počet, cena); –neprovázaný s aktivitami – neodůvodněné položky; –nadhodnocený (využívat doporučené ceny a výši mezd a platů, příp. zdůvodnit výši); –obsahuje položky spadající do nepřímých nákladů; –mzdové příspěvky – max. trojnásobek minimální mzdy.

Rozpočet projektu Nejčastější chyby (kapitoly a položky): Vysoká částka v evaluační položce; PC – HW a základní SW = jedna položka; nezdůvodněná nebo předražená technika realizačního týmu (fotoaparát, notebooky); chybějící audit – při rozpočtu projektu nad 3 miliony Kč je audit povinný.

Monitorovací indikátory Extrémní hodnoty (příliš nízké nebo vysoké). Nejasné hodnoty – chybí popis, co je danou hodnotou míněno (např. nové / inovované produkty). Do indikátoru „Počet podpořených organizací“ se zahrnuje jen příjemce podpory. Termín dosažení stanovené hodnoty → vazba na harmonogram aktivit (doporučení stanovit termín dosažení až ke konci realizace projektu).

Děkuji za pozornost. Milan Kvapil tel: