Česká asociace věřitelů Zavedení principu teritoriality v exekučním řízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Advertisements

Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - cz.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Insolvenční řízení v ČR Zmar nebo nová šance?. Uspokojení věřitelů: World Bank65 % (údaj z dotazníkové akce) Reálná data ,4 % Co víme o insolvenčních.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.02 Ročník2. ročník.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Daň z nabytí nemovitých věcí
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Tisková konference, 29. března 2017
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pojem přeměna obchodní společnosti
Úřad práce České republiky
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Občanské soudní řízení I.
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Pracovnělékařské služby
Právo sociálního zabezpečení
Katedra finančního práva a národního hospodářství
RIZIKO.
Správa sociálního zabezpečení
ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA. ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA MZDA JE ODMĚNOU ZA VYKONANOU PRÁCI JE SMLUVNÍ MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁKONÍK PRÁCE A ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ, MZDOVÉ.
Digitální učební materiál
Obecné výklady o důkazech
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti  
Správa sociálního zabezpečení
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Sociologické aspekty ochrany spotřebitele
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
RIZIKO.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Hodnocení korupčních rizik (CIA) Oddělení boje s korupcí Praha, 2018
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽ A BYROKRACIE   V INSOLVENČNÍCH ŘÍZENÍ Z POHLEDU DAT InsolCentrum, červen 2018  
Občanské soudní řízení I.
Optimalizace chování firmy v podmínkách dokonalé konkurence
Občanské soudní řízení I.
EVROPSKÁ UNIE.
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Další subjekty působící v oblasti zaměstnanosti
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Seminář o stavebním spoření
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Statistická pravda o insolvenčních řízeních
Transkript prezentace:

Česká asociace věřitelů Zavedení principu teritoriality v exekučním řízení

Aktuální situace z pohledu věřitele Exekuce před rokem 2001 Vykonavatel = zaměstnanec soudu s tabulkovým platem Vymahatelnost kolem 3 % Exekuce v roce exekutorských úřadů fungujících na podnikatelském principu Exekutoři mezi sebou soutěží kvalitou zpracování agendy Vymahatelnost % exekucí, z toho asi 10 % mobiliárních Motivace předkladatele ke změně Regulace excesů při výkonu mobiliárních exekucí Zlevnění a zkrácení neúměrné délky výkonu exekuce

Argumenty zastánců teritoriality Přínos pro věřitele: zvýšení efektivity vymáhání ×Exekutor, který má jistý objem kauz bez ohledu na úspěšnost vymáhání, pravděpodobně nebude motivován k důslednému provádění exekuce, ani dalšímu rozvoji svého úřadu Přínos pro dlužníka: potlačení excesů velkých úřadů ×Počet stížností je úměrný počtu vyřizovaných exekucí ×Většina z nich plyne z neznalosti Exekučního řádu ×Není patrné, že více kárných odsouzení připadá na velké exekutorské úřady, které se mají dopouštět více excesů

Argumenty zastánců teritoriality Přínos pro dlužníka: snížení cestovních výdajů ×Výše náhrady cestovních výdajů limitována částkou 1 500,- Kč (vyhláška Ministerstva spravedlnosti č. 330/2001 Sb.) ×Dlužník ani jeho majetek se nemusí nacházet v místě trvalého pobytu nebo sídla firmy ×Dlužník může v průběhu exekučního řízení měnit své bydliště Přínos pro dlužníka: zamezení vzniku dodatečných nákladů uměle navyšovaných o provizi věřiteli ×Výpočet odměny exekutora je jasně stanoven Exekutorským tarifem ×Vyplácení provizí se jeví spekulací a z ekonomického hlediska by takový stav ani nebyl dlouhodobě udržitelný

Argumenty proti principu teritoriality Poškození věřitele: pokles vymahatelnosti pohledávek a)Snížení zainteresovanosti exekutorů na výsledku – Stabilní nápad exekucí může vést k pasivitě exekutorů – Návrat do stavu před rokem 2001, kdy vymahatelnost dosahovala pouhých 3 % (nedá-li se měřit, pak byla tristní) b)Neschopnost úřadů provádět exekuce většího rozsahu – Některé úřady nejsou nyní zařízeny na provádění rozsáhlejších mobiliárních exekucí (36 % úřadů dle průzkumu Katedry sociologie FFUK z roku 2010 mobiliární exekuce vůbec neprovádí) – V současnosti potřebně vybavené úřady nebudou při průměrném zpracování exekučních návrhů ročně schopny udržet tým a zázemí pro exekuce většího rozsahu

Argumenty proti principu teritoriality Poškození věřitele: pokles vymahatelnosti pohledávek c)Zrušení svobodné volby exekutora – Věřitel si nemůže svobodně vybrat exekutora, s nímž se mu dlouhodobě dobře spolupracuje a který naplňuje jeho očekávání – Věřitel nemůže ukončit spolupráci s přiděleným exekutorem, přestože je neúspěšný a věřitele poškozuje (nebo jen velmi obtížně) d)Únik dlužníků do „exekučních rájů“ – Volba exekutora de facto připadne povinnému, který bude mít možnost přesunout adresu trvalého pobytu do místa s nízkou úspěšností vymáhání

Argumenty proti principu teritoriality Poškození věřitele: zvýšení administrativních nákladů Povinnost komunikovat s až 155 exekutorskými úřady současně přinese věřitelům administrativní zátěž, která se odrazí v jejich nákladech Poškození spotřebitele: zvýšení cen Zvýšení administrativních nákladů věřitele se může promítnout v ceně výrobků a služeb pro spotřebitele Zvýšením cen si věřitelé mohou kompenzovat také ztráty způsobené sníženou vymahatelností pohledávek

Argumenty proti principu teritoriality Poškození státu: zatížení justice a státního rozpočtu Věřitel nespokojený s prací teritoriálně stanoveného exekutora obejde exekuční řízení podáním insolvenčního návrhu, což povede k zatížení soudů a tím i státního rozpočtu Budou-li soudy nově rozhodovat o rozvrhu exekucí, musí na ně přejít i úvodní fáze exekuce, což povede k jejich zatížení, průtahům a růstu nákladů Poškození exekutorů: zásah do svobody podnikání Má-li být exekutor i nadále vnímám jako podnikatel, musí být zachována svoboda jeho podnikání, pokud nikoli, musí mu stát vytvořit náležité materiálně-technické zázemí

Závěr Věřitelům ani dlužníkům navrhovaná změna nepřinese žádné výhody Navrhovaná změna naopak závažně poškodí: – Věřitele – Spotřebitele – Justici a stát