245 00 $a Rok s RDA 700 1- $a Svobodová, Jaroslava $4 com.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co nás čeká v r. 2015? RDA! Jaroslava Svobodová NK ČR listopad 2013.
Advertisements

RDA a analytické zpracování Edita Lichtenbergová, Jarmila Přibylová březen 2015.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.05 Téma: PowerPoint.
K NIHY, HUDBA A FILMY NA INTERNETU Pavlína Trchalíková, Dominika Šmiřáková, Lenka Švrčková, Soňa Frnková a Petr Smolka.
ALGORITMIZACE Mgr. Milan Pastyřík IUVENTAS, s. r. o.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ZEMĚPIS Téma: Liberecký kraj Ročník: 9. Číslo.
Změny ve věcných údajích v BIB a AUT záznamech v souvislosti s používáním pravidel RDA Květen 2015
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 06 – Osobnost a temperament NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_12_NEŽIVÁ PŘÍRODA_OBNOVITELNÉ ZDROJE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Členění dokumentu Členění dokumentu na menší části Usnadňuje orientaci
Etiketa ové korespondence
Název prezentace (DUMu)
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
TÉMA: Rostliny-opakování
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_inovace 7_07
Tvorba WEBOVÝCH stránek – úvod do HTML
TEPLOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_29.
Jmenné autority - změny podle RDA Personální autority
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Publicistický styl VY_32_INOVACE_CJL_3,4_72
Jak zahájit spolupráci
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název projektu: Moderní škola
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr. Taťána Radimská Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_III.Vu_LIDSKÉ.
Název školy:. Základní škola Netvořice. Autor:. Olga Marková. Název:
Vkládání záznamů do databáze OBD
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Název.
Sémantické aspekty katalogizace. IX. Pravidla a formáty
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
SLOVNÍ DRUHY. SLOVNÍ DRUHY Přehled slovních druhů: Slova ohebná: Skloňují se: 1. Podstatná jména 2. Přídavná jména 3. Zájmena 4. Číslovky Časují se:
Dělení celých čísel (- 10) : (- 5) = 4 : (- 2) = (- 25) : 5 = Obsah:
Významné normy Bibliografické citace - obsah, forma, struktura ČSN ISO 690 Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovávaných textovými editory ČSN.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč
Katalogizace beletrie pro knihovny ČR
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
Jak zahájit spolupráci
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
UNIMARC / AACR2 Škarková Taťána FF MU
IP-2018 Propagace a marketing FMIMS
Části obchodního dopisu, osnova
Na podporu PEK PEK - Písemná a elektronická komunikace je předmět na Obchodních akademiích Jeho obsahem je naučit žáky psát desetiprstou technikou (námaha.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Lomené výrazy (2) Podmínky řešitelnost
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Tvorba webových stránek - úvod
20.1 Malá násobilka - násobení
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.08_Význam_slov Datum:
Počítačová grafika.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
Dělitelnost přirozených čísel
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Portál - role studenta v informačním systému STAG
Transkript prezentace:

$a Rok s RDA $a Svobodová, Jaroslava $4 com

ŽIVOT S RDA JE TĚŽKÝ, ALE ČEKALI JSME TO HORŠÍ ZVYKÁME SI – NA NĚKTERÉ ZMĚNY LÉPE, NA NĚKTERÉ POŘÁD NE PRAVIDLA LADÍME ZA POCHODU, DOPLŇUJEME INSTRUKCE NAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ WWW STRÁNKA: cinnosti/zpracovani-fondu/katalogizacni-politika/standard1http:// cinnosti/zpracovani-fondu/katalogizacni-politika/standard1 JE K DISPOZICI E-LEARNING: PŮVODNÍ PŘEDSTAVA, ŽE NEBUDEME PŘEDĚLÁVAT Z AACR NA RDA NENÍ ÚPLNĚ REÁLNÁ – U RETROZÁZNAMŮ TO NEFUNGUJE: NOVÍ KATALOGIZÁTOŘI UŽ NEZNAJÍ AACR A NEUMÍ „JEN DOPLNIT ÚDAJ ČI OPRAVIT CHYBU“, NĚKDY JE PŘEPRACOVÁNÍ NA RDA EFEKTIVNĚJŠÍ NEŽ OPRAVA

PROBLÉMOVÉ UNIFIKOVANÉ NÁZVY – NÁZVY ČÁSTÍ, NÁZEV NEBO EDICE?, CO S PODNÁZVY, ANONYMNÍ DÍLA PŘÍTISKY – POJETÍ ZÁHLAVÍ STEJNÉHO AUTORA (1XX+7XX A-N) I RŮZNÝCH AUTORŮ (JEN 7XX A-N/730) SOUBĚŽNÉ TEXTY JSOU VLASTNĚ PŘÍTISKY – PLATÍ I U ODBORNÝCH PUBLIKACÍ PŘIBLIŽNÉ ROKY U SOUBORŮ A POKRAČUJÍCÍCH ZDROJŮ – UŽ ŽÁDNÉ POMLČKY ÚDAJE O ODPOVĚDNOSTI – CO JEŠTĚ ANO, CO UŽ NE

A PÁR ČÍSEL Z NK VROČENÍ 2015 S RDA: BK – SE 340 VROČENÍ 2015 S AACR: BK 2206 – SE 8 CELKEM PODLE RDA V NKC: BK – SE CELKEM PODLE RDA V CNB: BK – SE 7385

VIDĚLA JSEM NA VLASTNÍ OČI …  Zapiš název přesně: 245 $a Viktor Stretti. Z Mnichova do Paříže : $b korespondence a skicáře... grafická úprava: UN x edice: 245 $a Ledová past / $c... ; z anglického originálu Spirit animals. Fire and ice … 240 $a Spirit animals. $l Česky 490 $a Spirit animals ; $v 4 Souběžný text: 245 $a Jeleni v Krkonoších = $b Jelenie w Karkonoszach $a Šustr, Pavel. $t Jeleni v Krkonoších $a Šustr, Pavel. $t Jelenie w Karkonoszach. $l Polsky