PORADA KÚ A ÚÚP 19.5.2016 ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Advertisements

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Hydrosoft Veleslavín s.r.o. U Sadu 13, Praha 6 Změny DMG ÚAP & jak odevzdat ÚAP ORP Kraji Změny v DMG ÚAP.
Stavební zákon a územní plánování
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Lucie Dvořáková Gabriela Homolková.  INfrastructer for SPatial InfoRmation in Europe  Infrastruktura prostorových informací v ES  Je iniciativou Evropské.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Novela stavebního zákona
Realizační tým ICZ duben 2005
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
INSPIRE Stav a výhled.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Role samosprávy v zajištění INSPIRE tématu Využití území Ing. Jitka Faugnerová Mgr. Lenka Rejentová Mapy jsou pro každého 2016, VZ Měřín.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Aktuální informace k problematice Územně analytických podkladů
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
územního plánování na obcích v roce 2007
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
PORADA S POŘIZOVATELI ÚPD V LK
Územně analytické podklady
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Transkript prezentace:

PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš

Stručný přehled uplynulých událostí Únor - migrace datového skladu (úprava 37 tříd prvků) Březen – úprava geoportálu na DM v3.4, import přemigrované databáze Duben – Porada ÚÚP a KÚ (GIS), kontrola migrace ze strany ORP – Podpis veřejnoprávní smlouvy Květen – výzva poskytovatelů údajů o území – probíhá sběr údajů a jejich postupná aktualizace

Datový model v Zapracování připomínek uživatelů, 2. zapracování nových metodik a výkladů, 3. zapracování změn ve struktuře dat poskytovatelů, 4. zkvalitnění obsahové stránky dat, 5. zjednodušení orientace a práce s daty, 6. sjednocení datového modelu s Plzeňským a Jihočeským kraje, 7. oprava chyb. Hlavní změny v DM Oddělení dat Zásad územního rozvoje do samostatného okruhu dat 18 - zásady územního rozvoje (18_ZasadyUzemnihoRozvoje) a do samostatných vrstev v této skupině, 2. rozdělení dat ÚSES do samostatných vrstev dle jejich zdroje (ÚP, ZÚR, podklady), 3. ve všech vrstvách může nově atribut „STAV_ID“ nabývat všech hodnot (1 - stav 2 - návrh 3 - záměr 8 - návrh ke zrušení 9 - zrušeno), 4. do všech vrstev doplněn atribut POSKYT - poskytovatel údaje o území a POZN_OST - doplňující poznámka, do relevantních vrstev doplněn atribut VPS_VPO.

Informace z porady KÚ a MMR -Potvrzen termín zpracování ÚAP ORP a krajů do konce roku 2016 resp. ½ Oznámeno zveřejnění aktualizovaného metodického návodu k pořizování ÚAP a jejich aktualizací -Oznámena příprava a brzké zveřejnění aktualizovaného metodického návodu k příloze 1A vyhlášky, návod k příloze 1B je v přípravě -Novinky v poskytování údajů -SCHKO už nejsou poskytovateli, místo nich poskytují údaje regionální pracoviště AOPK -NPÚ má nový portál pro poskytování údajů s upozorněním, že jeho funkce není zcela ideální -ČGS – nový aplikace na výdej dat, pasport rozeslán poštou, do budoucna samostatně na webu MŽP -ÚAP MMR -Hotova kapitola ochrany životního prostředí -Ostatní kapitoly rozpracovány -Problém se zpracováním datové části, v týmu zpracovatelů chybí pracovníci GIS -Obsah bude klasický dle vyhlášky, po dokončení budou ÚAP MMR zveřejněna

Informace z porady KÚ a MMR -INSPIRE a ÚP -Naplnění směrnice 2007/2/ES do roku MŽP zřídilo národní geoportál INSPIRE a KOVIN – koordinační výbor jehož úkolem je koordinace povinných subjektů (členem je 19 ministerstev a další subjekty) -Určitá skupina subjektů se snaží z národního geoportálu udělat geoportál pro poskytování údajů o území pro ÚAP -MMR převzalo garanci za naplnění tématu 3) „využití území“ -Založena koordinační skupina jejímž členem je MMR, ČÚZK, CENIA, MZE -Pro téma 3 jsou stanoveny číselníky z roku 2012, které neodpovídají vyhlášce č. 501 – snahou bude „naroubovat“ číselníky na vyhlášku -Data o stavu využití území bude poskytovat ČÚZK -Data o plánovaném využití MMR (ÚPD) -Do konce roku 2016 budou zveřejněna data ZÚR v rozsahu výkresu ploch a koridorů včetně ÚSES -Do konce roku 2020 budou zveřejněna data z ÚP v rozsahu hlavních výkresů -Zveřejněním se rozumí, že budou připraveny všechny služby dle INSPIRE (metadata, prohlížní, stahování, transformace)

Informace z porady KÚ a MMR -INSPIRE a ÚP -Bude stanoven jednotný datový model a jednotná legenda -K jednotlivým funkčním plochám bude připojena jejich regulace -Snahou bude stavět na existujících řešeních krajských geoportálů -Zvažuje se uzákonění povinnosti odevzdávat data ÚP (ÚZ) ve vektorech a sdílení těchto údajů mezi orgány VS -Zvažuje se způsob publikace vytvořených služeb -Národní geoportál INSPIRE? -DMVS krajských úřadů? -Nový samostatný geoportál MMR?

Geoinfostrategie -Co se udělalo -současný stav (východiska, informační systémy, INSPIRE, identifikované problémy) -stanovení vizí a definice strategických cílů -návrh řešení -Akční plán -návrhy opatření -Co se dělá dnes -Analýza zdrojů Implementace (Finanční, lidské, časové, technologické) -Optimalizuje se akční plán (41 opatření, rozvoj stávající infrastruktury vs. nová infrastruktura) -Co bude v roce Analýza prostředí a požadavků -Návrh obecné architektury (NaSaPO, NIPI, NGP) -Realizace resortních opatření (ČUZK, MŽP, MD, MPO, MZE, MMR) -Zastřešující legislativa

DĚKUJI ZA POZORNOST