Ředitel útvaru strategie a manažerské podporyIng. Luboš Hlinovský, MBA Cenová politika ŘLP ČR, s. p. XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopady oslabení kurzu na ceny potravin a české zemědělství Mojmír Hampl Viceguvernér ČNB Žofínské fórum na téma „České zemědělství“ 10. března 2014.
Advertisements

Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Význam genderové optimalizace rozvoje lidských zdrojů Genderový audit v návaznosti na personální audit Reg.č.: CZ.1.04/3.4.04/
Podmínky optimalizace kapitálové struktury
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Kalkulace plných a variabilních nákladů
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Útvar strategie a manažerské podpory Regulační rámec ŘLP ČR, s.p. Výkonnostní plánování pro druhé referenční období (2015 – 2019) Setkání s leteckými dopravci,
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2014 Generální ředitel 21. října 2014 IATCC PRAHA XII. ročník jednání s leteckými dopravci.
Úvod do podnikových financí
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2013 Generální ředitel 30. října 2013 IATCC PRAHA XI. ročník jednání s leteckými dopravci.
ÚSMP / VMKMartin Podešva Benchmarking ANS JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP ČR, s. p. IATCC,
Makroekonomická predikce (leden 2010) a dlouhodobý scénář
Předmět: Řízení podniku 1
Makroekonomické ukazatele
Rozpočty.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Ekonomické aspekty fotovoltaiky A5M13FVS-12. Ekonomické hodnocení PV systémů Cena elektřiny vyrobená nějakým systémem (např. fotovoltaickým) se obvykle.
Plynárenství v evropském kontextu Situace na trhu s plynem ČR Možnosti odběratelů při výběru dodavatele Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. 8. březen 2007.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Generická preskripce a pozitivní listy
Citlivostní analýza k některým parametrům důchodového systému a migraci.
1 Přehled situace, dopad změn pro rok 2009 na odběratele, cenové srovnání dostupných evropských zemí Zdeněk K Á N S K Ý ENA s.r.o. listopad 2008
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 19. března 2015.
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Česká fiskální politika jako přizpůsobovací mechanismus
Úvod do podnikových financí
1 VŠFS – KS – LS 2006/07 Mezinárodní ekonomická integrace Plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a ekonomická sladěnost ČR s Eurozónou
Svaz průmyslu a dopravy ČR. I. OZE Svaz průmyslu a dopravy ČR.
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2015 Generální ředitel 10. listopadu 2015 PRAHA 13. ročník jednání s leteckými dopravci.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
Regulace lékového trhu MUDr. Tom Philipp Ph.D., MBA; náměstek pro zdravotní pojištění Mgr. Martin Mátl; ředitel odboru farmacie Podvýbor pro ekonomiku.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
zelená linka: Provozování vodohospodářské infrastruktury – Podmínky přílohy č. 6 OPŽP.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
ÚSMP / MKMartin Podešva Monitoring plnění výkonnostního plánu XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP ČR,
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Maastrichtská kritéria a ČR, současnost a perspektivy. ČR a Euro.
Útvar strategie a manažerské podporyIng. Lukáš Řezníček Informace o Programu SESAR XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Plnění výkonnostních parametrů a cenová politika ŘLP ČR, s. p
Devizové intervence Měnové právo.
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Podnikohospodářské techniky postupu
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Free Route Airspace Prague
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Regulace výkonnostních parametrů a cenová politika ŘLP ČR, s. p
Free Route Airspace Prague
Dopady oslabení kurzu na ceny potravin a české zemědělství
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Rozpis rozpočtu a normativy
Manažerské účetnictví a řízení po linii výrobků, prací a služeb
Regulační rámec ŘLP ČR, s.p.
STAV PODNIKU 2017 – 2018 AKTULIZACE STRATEGIE ŘLP ČR, s.p.
Transkript prezentace:

Ředitel útvaru strategie a manažerské podporyIng. Luboš Hlinovský, MBA Cenová politika ŘLP ČR, s. p. XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP ČR, s. p. IATCC, 10. listopadu 2015

Cenová politika ŘLP ČR, s. p. Obsah prezentace:  Vazba jednotkových cen na Výkonnostní plán a provozní výkony  Výše jednotkových cen traťové a letištní služby řízení  Změna traťové jednotkové sazby  Evropský kontext

Cenová politika ŘLP ČR, s. p. Jednotkové ceny jsou stanoveny na základě schváleného objemu nákladů (Cost risk sharing) a očekávané úrovně provozu (Traffic risk sharing), tyto parametry jsou definovány ve Výkonnostním plánu. Výkonnostní plán FAB CE pro RP2  Výše poplatků vychází z Výkonnostního plánu  Výkonnostní plán v částech SAF, ENV a CEF byl pro ČR již schválen EK (nařízení 2015/348 z března 2015) Traťová služba řízení  17 nejnižší z ECTL, výrazně pod celoevropským průměrem  Další pokles jednotkové sazby v průběhu RP2 Letištní a přibližovací služba řízení  Dlouhodobě stabilní výše přes významný pokles provozu  V zájmu udržení ceny nebude ani v roce 2016 účtován CoC  Pokles sazby při vyjádření ve stálých cenách odpovídá úrovni inflace (CPI)

Cenová politika ŘLP ČR, s. p. Provoz – skutečnost při porovnání s předkrizovým rokem 2008

Cenová politika ŘLP ČR, s. p. Provoz – očekávání dle Výkonnostního plánu  Traťový provoz byl k 10. měsíci 2015 nižší o 1,1% (vyjádřeno v SUs)  Nyní dynamika narůstá a za rok 2015 je očekáváno splnění parametrů Výkonnostního plánu  Letištní provoz byl k 10. měsíci pod plánem o 7,2% (při vyjádření v SUs)  I zde se zvyšuje dynamika, nicméně nepředpokládáme dosažení hodnot z Výkonnostního plánu STATFOR – aktualizovaná předpověď  V souladu se zaznamenanými hodnotami roku 2015  Mírně nižší predikce proti předpokladům Výkonnostního plánu

Změna traťové Unit Rate:  Listopad 2014 – en-larged Committee for enroute charges schválila traťové jednotkové sazby pro rok 2015  Přelom 2014 / 2015 – ČR po projednání s EK a PRB připravila Corrigendum upravující Výkonnostní plán  Březen 2015 – EK vydala Commission implementig decision 2015/348 konstatující soulad některých částí výkonnostních plánů s celoevropskými cíli (v našem případě CEF, ENV a SAF)  Červen 2015 – požadavek EUROCONTROL / CRCO na úpravu Reporting Tables pro červnovou en-larged Committee  Září 2015 – uplatňována snížená traťová jednotková sazba Dopady: Výsledkem bude pokles jednotkové ceny traťové služby řízení v letech 2015 a 2016 Cenová politika ŘLP ČR, s. p.

Jednotkové ceny traťové a Letištní a přibližovací služby řízení - vývoj

Cenová politika ŘLP ČR, s. p.

DĚKUJI ZA POZORNOST