Odbor služby pořádkové policie. Za rok 2013 bylo zrealizováno uniformovanou policií Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje celkem 328 akcí a opatření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_01_VEŘEJNÝ.
Advertisements

Prezentace vnější služby Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje – 2013.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie 10. ledna 2013.
Mezinárodní kontrolní operace 24-BLUE/RED GOLD na železnici
Policie České republiky PREVENCEPREVENCE. Preventivně informační skupiny PREVENCEPREVENCE spolupráce se sdělovacími prostředky informační servis z oblasti.
Projekt „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Odbor služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor služby pořádkové policie.
Základní statistické údaje o trestné činnosti v roce 2014.
Oddělení služební kynologie Martina Kučerová referent majetkové správy ppor.Oldřich Cach vedoucí skupiny SSKČ HK nprap. Rudolf Tomáš vrchní inspektor SZKČ.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk za rok 2012 tisková konference – Praha,
Zpráva o kriminalitě na území hlavního města Prahy za rok 2011.
Prázdniny Prázdniny dopravní nehodovost 2011, Prázdniny 2012 Policie České republiky porovnánív % počet.
Činnost služby dopravní policie v roce 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. ledna 2010.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
Projekt „Nulová tolerance“ statistika 2010 Sídliště Janov
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
TISKOVÁ KONFERENCE Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje
Činnost služby dopravní policie za I. až III. čtvrtletí roku 2010 plk
Úřad práce České republiky
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015
Hradec Králové, 17. září 2014.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
NÁPAD TRESTNÉ ČINNOSTI VÝVOJ DOPRAVNÍ NEHODOVOSTI ÚO Břeclav
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - PROSINEC 2010“
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2010 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
Radek John ministr vnitra
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Přehled nejdůležitějších novinek
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Drogová kriminalita - priorita
Nelegální migrace na území České republiky
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie plk. Ing. Jindřich Rybka BA. Statistika nehodovosti.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2015 plk. Ing. Tomáš LERCH
Kriminalita na území okresu Most ve sledovaném období od do
Statistika kriminality za rok 2017 Plzeň – město
VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE OD –
Omezení silniční dopravy na silnici III. třídy č
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Prázdniny 2011 Policie České republiky
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje
PRÁZDNINY 2014 plk. Ing. Tomáš LERCH ŘSDP PP ČR
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor služby dopravní policie.
Bilanční tisková konference OSDP
Služba pořádkové policie Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2013
Průběh trestního řízení část první – Přípravné řízení trestní
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2014 plk. Ing. Tomáš LERCH
Statistika nehodovosti na území hl. m. Prahy v roce 2014
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Prevence v období adventu
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Velikonoce plk. Ing. Tomáš LERCH.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

odbor služby pořádkové policie

Za rok 2013 bylo zrealizováno uniformovanou policií Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje celkem 328 akcí a opatření. Dopravně-bezpečnostní akce (258) - zaměření na dodržování zákona o silničním provozu, na požití alkoholu a OPL u řidičů před i během jízdy, chodci, cyklisti, motorkáři, nákladní a autobusová doprava. Policejní opatření (61) – zajištění shromáždění občanů, demonstrací a shromáždění skupin osob s pravicovým či levicovým radikálním smýšlením, fotbalová, hokejová a futsalová utkání (velká koncentrace osob a vozidel). Bezpečnostně-pátrací akce (4) – zaměření na alkohol podávaný mládeži, na krádeže v předvánočním období, kontroly na požívání alkoholu u řidičů v zimních střediscích. Dopravně-bezpečnostní opatření (5) - zajištění velkých společenských a sportovních akcí (Závod míru juniorů, akce v areálu výstaviště Zahrady Čech). V měsíci červnu 2013, kdy kraj postihla povodeň na třech územních odborech (DC,LT,UL) bylo enormní zatížení útvarů pořádkové policie v souvislosti se zajištěním bezpečnosti osob a zajištění majetku v zatopených oblastech. Bezpečnostní situace

Přestupkové řízení V přestupkovém řízení bylo v r zjištěno celkem spisů ( ), naproti tomu se daří v oblasti objasněnosti, kdy bylo o spisů více objasněno než v roce Stále vysoký a mírně vzrůstající podíl přestupkových spisů je zaznamenám v majetkové oblasti, která tvoří 51,68% z celkového nápadu přestupkových spisů. V roce 2013 bylo řešeno na úseku VP + obč. soužití celkem (+382) přestupků (včetně BP), s objasněností (+357). Na úseku ochrany před alkoholismem a toxi bylo řešeno v roce 2013 celkem (+310), objasněnost (+273) skutků. Z toho na úseku toxikománie bylo v r zjištěno celkem 680 (+99), s objasněností 613 (+95) skutků. U přestupků řešených v blokovém řízení došlo k navýšení oproti roku 2012 o případů. Nejvyšší navýšení bylo u položky BESIP a silničního hospodářství ( ) případů.

Zkrácené přípravné řízení trestní V roce 2013 v porovnání s rokem 2012 bylo sděleno podezření ve zkráceném přípravném řízení celkem u (+ 453) případů trestního řízení, z toho služba PP zpracovala (+ 458) případů, což činí 85,79% z celkového počtu. Službou KPV bylo zpracováno 401 (- 88) případ tj. 6,39% a službou DP bylo zpracováno 491 (+ 83) případ ve ZPŘ, tj. 7,82%. Nejvíce případů zpracovaly územní odbory Ústí n. L. = případů, Teplice = 972 případy a Most = 876 případů.

Zkrácené přípravné řízení trestní

Domácí násilí V roce 2013 policisté organizačních článků KŘP-Ú vykázali 156 osob ze společného obydlí v souvislosti s domácím násilím. Při porovnání s ostatními KŘP v republice jsme se umístili na 1. místě v celkovém počtu vykázaných osob (dlouhodobě již od r. 2009). Nejvíce případů vykázání osoby v roce 2013 zpracovali policisté územního odboru Ústí nad Labem = 46, Teplice = 28 a Most = 27 osob. Této problematice je věnována velká pozornost včetně pravidelného proškolování zasahujících policistů.

Speciální pořádková jednotka V roce 2013 byla jednotka nasazena celkem do 234 policejních opatření:  38 rizikových sportovních utkání (28 fotbal, 10 hokej) – nasazeno celkem policistů,  40 doprovodů fanoušků v souvislosti s výše uvedeným,  15 zajištění demonstrace a shromáždění extremistů,  11 zajištění demonstrací a shromáždění ostatních,  37 rozsáhlejších pátracích akcí,  64 součinnost s SKPV, ZJ, celostátními útvary-NPC, ÚOOZ,  24doprovody vlaků osobní přepravy,  4 krátkodobá ochrana osoby,  1masivní nasazení na povodních v červnu 2013 – nepřetržitý výkon služby po dobu několika dní,  478 posílení běžného výkonu služby na územních odborech v kraji;

Oddělení služební kynologie V roce 2013 bylo zadrženo 169 pachatelů trestné činnosti, 61 osoba byla vyhledána a zadržena v objektech, terénu a v dopravních prostředcích, vypátráno bylo celkem 45 osob. V rámci výjezdů na místa trestné činnosti bylo vypracováno 596 pachových stop a vyhledáno 485 předmětů pocházejících z trestné činnosti. Psovodi byli povoláni v 69 případech k místu požáru, kde služební pes provedl v 58 případech pozitivní značení místa zahoření. Na vyhledání zbraní byli povoláni v 7 případech se 3 kladnými. Psovodi zabývající se problematikou metody pachové identifikace ve sledovaném období přijali případů, s pachovou shodou ve 203 případech.

Poříční oddělení V letním období jsou prováděny především plavební hlídky na vodní cestě Labe v délce 103 km. Velmi úzce spolupracujeme s Wasserschutzpolizei Dresden na obou stranách hranice. V zimních měsících jsou prováděny policisty oddělení kontroly v lyžařských střediscích tzv. „skipatrolami“ a je prováděn ledový monitoring. Celkově bylo provedeno 100 měření na 33 vodních plochách:  v okrese Děčín 14 měření na 5 vodních plochách  v okrese Litoměřice 1 měření na 1 vodní ploše  v okrese Most17 měření na 6 vodních plochách  v okrese Teplice30 měření na 10 vodních plochách  v okrese Ústí n.L.38 měření na 11 vodních plochách

Děkuji za pozornost plk. Ing. Bc. Pavel Holzknecht vedoucí odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje