Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Vstup absolventů středních škol na trh práce
Digitální učební materiál
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Jak se uplatnit na trhu práce
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Analýza a popis pracovního místa
Vzdělávací obor: Svět práce
 Stanovení a upřesnění potřeby a to v množství, kvalitě i čase  Profil pracovního místa a profil personálu  Zmapování zdrojů uchazečů  Volba dokumentů.
Výběr pracovníků Úkolem výběru pracovníků je rozpoznat, který z uchazečů bude nejlépe vyhovovat požadavkům obsazovaného pracovního místa.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Tazatelská síť.
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Personální řízení Cvičení 1
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Pracovní skupina ČAS Soudní znalci
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Personální procesy.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
První zaměstnání Petr Machala.
Personální mamagement
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Absolventi na trhu práce
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
Personální strategie mezinárodní firmy
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Název: VY_42_INOVACE_MA_7B_32A Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Helena Židová Ročník: 7.r. Tematický.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_19.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PRACOVNÍ SMLOUVA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_09_PRACOVNÍ SMLOUVA Téma: OBČANSKÁ.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Získávání a výběr zaměstnanců. Význam lidí ti, kteří vyrábějí ti, kteří rozhodují ti, kteří kradou.
Psychologie práce a organizace Matěj Stříteský
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Přijímání zaměstnanců
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Název: VY_32_INOVACE_VVP_9A_10F Škola:
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_ 15F Škola:
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_3M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Kariérové poradenství a podnikavost
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh, předmět: Využívání informační a komunikační technologie (PC, dataprojektor) Výchova k volbě povolání Téma: Přijímací pohovor Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Datum: Anotace: Žáci se seznámí s průběhem a formami přijímacího pohovoru. Zkusí si v modelových situacích klást otázky či odpovídat na ně. V prezentaci použity zdroje: Ing. M. Šikýř Ph.D. „ Jak připravit a vést výběrový pohovor“ Řízení školy 3/ 11 a pořad ČT1 „ ETIKETA - přijímací pohovor „

PŘIJÍMACÍ POHOVOR Je nejvhodnější metoda výběru uchazečů, neboť umožňuje komplexní a efektivní posouzení způsobilosti a předpokladů uchazeče vykonávat požadovanou práci. Je osobním setkáním představitelů školy nebo zaměstnavatele s uchazečem Např: - na střední školu - do zaměstnání

Účelem výběrového pohovoru je ověřit a doplnit rozhodné údaje o uchazeči posoudit způsobilost, chování a zájem uchazeče informovat uchazeče o podmínkách práce a zaměstnání zjistit představu uchazeče o podmínkách práce a zaměstnání tzv. strukturovaný výběrový pohovor (30 – 90 min)

Postup výběrového pohovoru Úvod pozdrav, klidná atmosféra, úvodní informace Představení zaměstnavatele základní informace o podmínkách a obsahu práce Představení uchazeče jméno, zájem o práci, přednosti, zkušenosti a praxe, stručný životopis Otázky a odpovědi vzájemné vyjasnění představ o zaměstnání a uplatnění, přínos zaměstnání uchazeče pro obě strany, dostatek informací pro rozhodování Závěr způsob a termín informace o rozhodnutí přijetí, poděkování, rozloučení

O t á z k y a o d p o v ě d i (SKUPINOVÁ PRÁCE ŽÁKŮ) Ze strany zaměstnavateleZe strany uchazeče Proč zájem o práci Jaké vzdělání a kde studia Jaké předchozí zkušenosti a praxe Jaké jazykové znalosti, zahraniční cesty Jaké dovednosti v ovládání PC Jaké úspěchy v minulé době Co se nepodařilo Jaké znalosti a informace o firmě Jaká představa pracovních podmínek S jakými lidmi příjemná spolupráce Jaké cíle a plány do budoucna Jaké dopravní spojení do práce Jaká představa o platu Jaký obsah práce, požadavky Jaká pracovní doba, kde výkon práce Jaké pracovní pomůcky Jaké nutné zdravotní předpoklady Možnost benefitů, stravování Pracovní cesty Kulturní akce pořádané firmou, dovolené