Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala Jitka Ciprová
Advertisements

Název školy Střední odborná škola Luhačovice
OPAKOVÁNÍ IV. Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_698_2TR_PRV Autor: Mgr.
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Název Výživová pyramida
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
VY_52_INOVACE_PRV.3.26_Složení půdy_pracovní list
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 07) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 03 ) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 04) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Místo,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníúnor 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 19) Lidé kolem.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nela Šulcová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ CAJS.4.A.03_pece_o_zdravi Název: Péče o zdraví Číslo operačního.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Potrava
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 07 ) Rozmanitost.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Žáci se seznamují s rozdělením přírodnin na živé, neživé a na výrobky.
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Název projektu: Moderní škola
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
Název projektu: Moderní škola
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Z DRAVÁ VÝŽIVA Autor: Natálie Mrkvová Pro 6. Třídu.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Transkript prezentace:

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk a jeho zdraví Téma – název učebního materiálu Co jíme? Anotace  žáci se prezentací seznamují s původem potravin, pojmy: strava živočišná, rostlinná, nerostná, na základě získaných vědomostí potraviny třídí  dále třídí běžné potraviny do skupin: pečivo, mléčné výrobky, masné výrobky, ovoce, zelenina, sladkosti, nápoje  vhodnost výběru potravin si žáci ověří na „pyramidě“, se kterou se již dříve seznámili  v návaznosti na „pyramidu“ hodnotí žáci 2 nabízené varianty oběda  součástí materiálu jsou 2 pracovní listy (vymýšlení vlastního návrhu na „zdravý“ oběd a tajenka)  oba pracovní listy žáci zkontrolují prezentací

CO JÍME? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,je Mgr. Stanislava Junková.

Ovoce a zelenina, to je zdraví, to je síla. Kdo jí mrkev, ředkvičky, bude zdravý celičký!

Odkud získáváme potraviny? z těl živočichů STRAVA ŽIVOČIŠNÁ z těl rostlin STRAVA ROSTLINNÁ z neživých přírodnin a nerostů STRAVA NEROSTNÁ

Rozdělme potraviny podle původu. STRAVA ŽIVOČIŠNÁ STRAVA ROSTLINNÁ STRAVA NEROSTNÁ

JAKÉ ZNÁME DRUHY POTRAVIN. PEČIVO Co sem nepatří?

MLÉKO+MLÉČNÉ VÝROBKY Co sem nepatří?

MASO+MASNÉ VÝROBKY Co sem nepatří?

ZELENINA A OVOCE Co sem nepatří?

CUKROVINKY-SLADKOSTI Co sem nepatří?

NÁPOJE Co sem nepatří?

DRUHY POTRAVIN-SHRNUTÍ. NÁPOJE MLÉKO+MLÉČNÉ VÝROBKY CUKROVINKY SLADKOSTI ZELENINA OVOCE MASO+MASNÉ VÝROBKY PEČIVO

PYRAMIDA CO VYČTEME Z PYRAMIDY?

nejčastěji bychom měli jíst potraviny umístěné nejníže čím výše jsou potraviny umístěné, tím bychom jich měli jíst méně potraviny na vrcholu bychom měli jíst spíše vyjimečně v každém patře jsou vlevo vhodnější potraviny směrem doprava jsou méně vhodné

POROVNEJME DVA OBĚDY.

prohlédněte si ještě jednou můj zdravý oběd na nakopírovaný pracovní list si nakreslete a popište svůj zdravý oběd kdo bude hotový dříve, může si vyřešit tajenku SAMOSTATNÁ PRÁCE

zeleninový salát rajská polévka zapečená ryba bramborová kaše ovocná šťáva

MŮJ ZDRAVÝ OBĚD PRACOVNÍ LIST

CO JE ZDRAVĚJŠÍ? Pro každého člověka je nejdůležitější ___________________. nebo KŘÍŽOVKA

CO JE ZDRAVĚJŠÍ? Pro každého člověka je nejdůležitější ___________________. nebo HRO Z MED EN SÝR JABLKO MRKEV ROHLÍK ZDRAVÍ KONTROLA

DANIHELKOVÁ, Hana. Prvouka pro 2. ročník. neuvedeno. vyd. Olomouc.: PRODOS, ISBN s 42. obrázky z Galerie Q-draw /ZDROJE: