Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Advertisements

Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
zelená linka: Veřejné zakázky v OPŽP a nejčastější pochybení Odbor právní Státní fond životního prostředí.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 2.2 VZNIK NOVÝCH A ROZVOJ EXISTUJÍCÍCH PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V OBLASTI SOCIÁLNÍHO.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Veřejné zakázky v rámci OP VK pro GP administrované Ústeckým krajem.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Program rozvoje venkova Veřejné zakázky – v Pravidlech (vybrané části) 1. kolo PRV.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
1 Lesná - Workshop pro příjemce Administrace projektu ( projektová část ) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (obecná část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Problematika koncesí a sektorových veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele 5. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP KOMUNITNÍ CENTRA 2017
Seminář pro žadatele IROP
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Program rozvoje venkova
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
jako forma kontroly ve veřejné správě
Seminář „Kontrola výdajů“ v rámci programu Interreg CENTRAL EUROPE
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
veřejných zakázek IROP
Informace k e-tržišti Gemin
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z OPERAČNÍHO PRGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky v rámci malého projektu
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem Dohody Oproti období 2007 – 2013 významné změny při zadávání zakázek Zadávací/výběrová řízení

Předpokládaná výše peněžitého závazku vyplývající pro zadavatele z plnění zakázky - do Kč bez DPH = přímé zadání - do Kč bez DPH = marketingový průzkum - nad Kč bez DPH = Příručka pro zadávání veřejných zakázek více než 50 % dotace a překročení zákonných limitů = VŘ v režimu ZVZ Zadávací/výběrová řízení Druhy zakázek podle předpokládané hodnoty

- cenový marketing od minimálně 3 dodavatelů - přehledná tabulka cen a dodavatelů podložené písemnou nebo mailovou nabídkou (nebo údaje z internetové nabídky) - transparentně a nediskriminačně Zadávací/výběrová řízení Zakázky do Kč bez DPH

a) malé hodnoty = uzavřená výzva - dodávky do ,- Kč bez DPH - stavební práce do ,- Kč bez DPH b) vyšší hodnoty = otevřená výzva, el. tržiště - dodávky nad ,- Kč bez DPH - stavební práce nad ,- Kč bez DPH Zadávací/výběrová řízení Zakázky nad Kč bez DPH Zadavatel nesmí rozdělit předmět zakázky tak, aby tím došlo ke snížení předpokládané hodnoty pod finanční limity stanovené v těchto Pravidlech a k zadání zakázky v jiném (mírnějším) druhu výběrového řízení, než jaký odpovídá celkové předpokládané hodnotě

Úplatné poskytnutí dodávek či služeb nebo úplatné provedení stavebních prací - zakázky na dodávky - zakázky na služby - zakázky na stavební práce Zadávací/výběrová řízení Zakázka

- pořízení věci („zboží“) formou koupě, koupě zboží na splátky… - stavební práce spočívající v montáži či uvedení do provozu zboží Nesmí se jednat o zhotovení stavby! Zadávací/výběrová řízení zakázky na dodávky

- provedení stavebních prací dle přílohy č. 3 k ZVZ - projektová nebo inženýrská činnost související s provedením stavebních prací - zhotovení stavby, která je jako celek schopna plnit samostatnou ekonomickou nebo technickou funkci Zadávací/výběrová řízení zakázky na stavební práce

- zakázky stejného nebo obdobného předmětu plnění - údaje a informace získané průzkumem trhu - jiným vhodným způsobem Obdobné zakázky, které spolu časově, věcně a místně souvisí se sčítají!! Zadavatel nesmí rozdělit předmět zakázky tak, aby tím došlo ke snížení předpokládané hodnoty pod finanční limity stanovené v těchto Pravidlech a k zadání zakázky v jiném (mírnějším) druhu výběrového řízení, než jaký odpovídá celkové předpokládané hodnotě Zadávací/výběrová řízení Stanovení předpokládané hodnoty zakázky

dodávky do ,- Kč bez DPH, stavební práce do ,- Kč bez DPH - písemná výzva min. 3 zájemcům k podání nabídky - hodnocení resp. výběr z minimálně 3 nabídek - lhůta pro podání nabídek nesmí být kratší než 10 kal. dnů Zadávací/výběrová řízení Výběr dodavatele v uzavřené výzvě

dodávky nad ,- Kč bez DPH, stavební práce nad ,- Kč bez DPH - oznámení VŘ na Portálu Farmáře nebo na Věstníku veřejných zakázek nebo na Profilu zadavatele - hodnocení resp. výběr z minimálně 1 nabídky - lhůta pro podání nabídek nesmí být kratší než 15 kal. dnů Zadávací/výběrová řízení Výběr dodavatele v otevřené výzvě

Oznámení výzvy a) Identifikační údaje zadavatele b) Název zakázky c) Druh zakázky (dodávky, služby nebo stavební práce d) Lhůta a místo pro podání nabídky e) Předmět zakázky f) Hodnotící kritéria (cena x ekonomická výhodnost) g) Způsob hodnocení hodnotících kritérií h) Způsob jednání s uchazeči i) Podmínky a požadavky na zpracování nabídky j) Způsob zpracování nabídkové ceny k) Doba a místo plnění zakázky l) Variantní řešení m) Poskytování dodatečných informací n) Údaje povinné publicity Zadávací/výběrová řízení Zadávací podmínky

Další podmínky a) Kvalifikace uchazeče (základní, profesní, technické kvalifikační předpoklady) b) Obchodní podmínky (závazné Obchodní podmínky pro zakázky na stavební práce jsou uvedeny Příloze č. 1 Příručky) c) Specifikace případných subdodavatelů Vzorový formulář oznámení výběrového řízení je přílohou příručky Zadávací/výběrová řízení Zadávací podmínky

Otevírání obálek, posouzení a hodnocení nabídek provádí: a) zadavatel b) jiná osoba, pověřená zadavatelem (pouze u zakázek malé hodnoty) c) hodnotící komise, která má alespoň 3 členy krok 1 - Posouzení nabídek, zda jsou zpracovány v souladu se zadávacími podmínkami krok 2 - Hodnocení nabídek podle hodnotících kritérií uvedených v zadávacích podmínkách. Výstupem je protokol, obsahující rozhodné skutečnosti o doručených nabídkách, vyzvání k doplnění či objasnění, vyřazení nabídek, popisu hodnocení a výsledků hodnocení. Zadávací/výběrová řízení Otevírání obálek, posouzení a hodnocení nabídek

Osoby, které posuzují nabídky: - nesmí být ve vztahu k zakázce a uchazečům podjaté, - musí zachovávat mlčenlivost. Dodavatel / uchazeč: - se nesmí podílet na zpracování zadání VŘ (platí i pro subdodavatele) - nesmí být členem statutárního orgánu a zároveň členem statutárního orgánu zadavatele Stavební či prováděcí dokumentace není zadáním VŘ ! Zadávací/výběrová řízení Posouzení a hodnocení nabídek

Smlouva musí mít písemnou formu a musí obsahovat: - označení smluvních stran vč. IČ a DIČ pokud jsou přiděleny, - předmět plnění, - cena bez DPH, vč. DPH a uvedení samotného DPH, - doba a místo plnění, - další náležitosti dle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Zadavatel nesmí umožnit podstatnou změnu práv a povinností vyplývajících ze smlouvy, kterou uzavřel na plnění zakázky. Zadávací/výběrová řízení Smlouva s výtězným uchazečem

Smlouva musí mít písemnou formu a musí obsahovat: - označení smluvních stran vč. IČ a DIČ pokud jsou přiděleny, - předmět plnění, - cena bez DPH, vč. DPH a uvedení samotného DPH, - doba a místo plnění, - další náležitosti dle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Zadavatel nesmí umožnit podstatnou změnu práv a povinností vyplývajících ze smlouvy, kterou uzavřel na plnění zakázky. Zadávací/výběrová řízení Smlouva s výtězným uchazečem

Zadavatel je oprávněn výběrové řízení zrušit do uzavření smlouvy. O tomto kroku je povinen informovat všechny uchazeče, kteří podali nabídku. Pokud bylo VŘ zrušeno v době běhu lhůty pro podávání nabídek, je nutné o zrušení informovat stejným způsobem, jakým toto výběrové řízení zahájil. Zadávací/výběrová řízení Zrušení výběrového řízení

VŘ je na SZIF odevzdáváno v 16. – 19. týdnu od ukončení příjmu žádostí VŘ končí podepsanou smlouvou s vítězným uchazečem Zásadní chyby ve VŘ znamenají sankce Výsledek VŘ je závazný po celou dobu realizace projektu a změny v projektech budou velmi obtížné = perfektní připravenost při samotném zadávání VŘ Zadávací/výběrová řízení Důležité informace