Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
X EXEL.
Hromadná korespondence
Databáze Sestavy.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Hromadná korespondence
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence OpenOffice.org 3. Potřebujeme více adresátům zaslat dopis Nejlehčí by bylo univerzálně napsaný dopis nastrkat do obálek …, kdo.
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Základní pojmy v informatice –II.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Hromadná korespondence, makro
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
Textový procesor (MS Word)
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
Hromadná korespondence
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
MS WORD 2010 – úvod do programu
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Vytvoření formuláře Access (11).
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek

Témata přednášky 2 1. Úvod 2. Pokračování v postupu tvorby a. Hlavní dokument b. Zdroj dat c. Slučovací pole 3. Příklad 4. Závěr

3 1. Úvod Opakování poznatků z přednášky č.1 Seznámení s obsahem přednášky č. 2

2. Postup 4 Příkazem Nástroje -> Hromadná korespondence otevřeme průvodce. Ve třetím kroku vybereme Dotaz. V dialogovém okně vybereme pole, jež budeme hledat kritéria Porovnání, (je rovno,není rovno, …) a Porovnat s (hodnota, kterou budeme porovnávat). Samozřejmě můžeme využít více kritérií. Př. Přátelé s křestním jménem Jan a bydlištěm Boskovice. První položka se nazývá primární klíč, další podmínky se kombinují se spojkami a a nebo. Záznamy můžeme též řadit sestupně, či vzestupně.

a. Hlavní dokument 5  Vybrat typ dokumentu -> Formulářové dopisy, Adresní štítky, Obálky, Katalog  V dalším okně je třeba zvolit, zda se má jako standardní dokument brát aktivní dokument, pokud již máme dopis napsaný, stiskneme aktuální dokument

b. Zdroj dat 6  Data -> Otevřít zdroj dat, Vytvořit zdroj dat, … Zdroj dat může být další dokument aplikace Word, či jiné aplikace (Excel, Access,... )  Datový soubor musí mít podobu databáze. Nejlepší pro tyto účely je nejlepší použít tabulku. Můžeme si také zvolit pomoc průvodce.V průvodci si vybereme pole, která využijeme v naší “databázi”. Pokud nám některá nabízená pole nevyhovují, můžeme je tlačítkem odstranit, podobně pokud chceme nějaké pole přidat. Až budeme mít strukturu hotovou stiskneme OK.  V datovém formuláři vložíme potřebné údaje do seznamu.

Pozor! 7 Pokud chcete přidat více položek, klikněte na tlačítko Přidat další, ne OK !!! Tlačítko OK by uzavřelo datový formulář!!!

c. Slučovací pole 8 V programu Word máme panel nástrojů - Hromadná korespondence. Vše, co budeme potřebovat najdeme v tomto panelu. Mimo to můžeme pořád užívat menu Nástroje -> Hromadná korespondence).

Slučovací pole Teď použijeme Vložit slučovací pole. Ve výklopném menu se nám objeví všechny sloupce našeho zdroje dat. Vybereme, který potřebujeme a jeho jméno se vloží na místo kurzoru. Položky jsou ohraničeny >. Nevidíme konkrétní jméno, pouze jméno pole! Pozn. Pokud vkládáte slučovací pole vedle sebe, nezapomeňte mezi ně vložit mezeru!!! 9

Slučovací pole 10  1. Sloučení  Můžeme využít ikony pro sloučení a to přímo na tiskárnu, či do nového dokumentu.  Sloučíme si data do nového dokumentu, abychom viděli případné chyby, která vznikly vkládáním slučovacích polí.

Slučovací pole 11  2. Dotazy  Nastavení dotazu do databáze se rozumí určení takových podmínek, které jsou potřeba pro specifikaci záznamů, jež mají být použity pro slučování.

3. Příklad 12 Budeme chtít poslat dopis pouze do některého města, či lidem se stejným jménem k svátku. Vytvořte korespondenci pro všechny zaměstnance se jménem Jan

4. Závěr 13 Otázky do diskuze Zadání úkolů na procvičení Poděkování za pozornost a pozvánka na další přednášku

Zdroje &tbm=isch&tbnid=w0hxkeTT3YCKiM:&imgrefurl= /9/1/word-2007-nabidka-korespondence-pracujeme-se-seznamy-prij 667&tbm=isch&tbnid=w0hxkeTT3YCKiM:&imgrefurl= /9/1/word-2007-nabidka-korespondence-pracujeme-se-seznamy-prij &tbm=isch&tbnid=Bp6NFcyVXE4aUM:&imgrefurl= m/product_document.php&docid=rbUQqOuxq3_80M&imgurl= &tbm=isch&tbnid=Bp6NFcyVXE4aUM:&imgrefurl= m/product_document.php&docid=rbUQqOuxq3_80M&imgurl= Obrázky vytvořené pomocí Print Screen Wikipedie