Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 17. a 25. ledna 2012 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Možnosti podpory z Národního programu podpory cestovního ruchu
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2015 – Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 15. a 16. ledna 2015.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU Podprogram pro rok 2012 Cestování dostupné všem Prezentaci připravily firmy REDEA Žamberk s.r.o. a.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Národní dotační programy
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Národní program podpory cestovního ruchu
Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační program pro rok 2019
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem

Zaměření podprogramu:  podpora rozvoje domácího cestovního ruchu zejména vybudováním odpočívadel a hygienických zařízení podél turistických tras a stezek  zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu  podpora ekologicky šetrných forem cestovního ruchu a ekologicky šetrné dopravy (např. jízdní kola, výletní vláčky, šetrná přeprava po vodě, apod.)

Preferované cílové skupiny:  děti (do 15 let)  rodiny s dětmi  zdravotně handicapovaní  senioři Projekty zaměřené na tyto cílové skupiny budou při věcném hodnocení zvýhodněny.

Cíle podprogramu:  začlenění nových cílových skupin, pro které je účast na cestovním ruchu obtížná, do aktivit cestovního ruchu  zachování zaměstnanosti v oblasti cestovního ruchu v souvislosti s aktuální ekonomickou situací ČR  vytvoření podmínek pro zlepšení infrastruktury cestovního ruchu (např. zlepšení vybavenosti služeb podél pěších tras a cyklotras)  zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu (zavádění ekologicky šetrných forem dopravy, zabezpečení bezbariérových vstupů)

Podporované oblasti: oblast 1  rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované turisty podél pěších tras, naučných stezek, cyklotras a zdrojových tras pro zvýšení návštěvnosti včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu (vhodné v blízkosti zařízení s certifikací Cyklisté vítáni)

Podporované aktivity: oblast 1.1  výstavba/rekonstrukce odpočívadel podél turistických tras, vč. doprovodné infrastruktury v přímé vazbě na cyklostezky, cyklistické trasy a turistické stezky zvyšující atraktivitu stezek (např. dopravní hřiště, cyklotrial, bikepark pro BMX a horská kola, skatepark pro skateboarding, kolečkové a in-line brusle apod.)  pořízení a umístění informačních stojanů a značek  vybudování/vybavení/rekonstrukce „centra služeb“ pro turisty (cykloservis, půjčovna sportovních potřeb, turistické informace…)

Podporované aktivity: oblast 1.2  výstavba sociálního zařízení (WC - min. 1 bezbariérové pevné i mobilní, sprcha) u odpočívadel, u parkovišť pro turistické trasy, u poskytovatelů služeb v okolí turistických tras (občerstvení, restaurace, ubytování)  dovybavení prostor poskytovatelů služeb v okolí turistických tras (občerstvení, restaurace, ubytování) o dětské koutky, sportoviště, stojany na kola, místa pro odpočinek turistů atd.

Podporované oblasti: oblast 2  zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu - projekty musí být zaměřené na ochranu životního prostředí a podporu ekologicky šetrných forem cestovního ruchu a ekologicky šetrné dopravy (rozvoj ekologicky šetrné dopravy v místě atraktivit, doprava do místa atraktivity a doprava v rámci atraktivity)

Podporované aktivity: oblast 2.1  zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu všem (vybudování nájezdových plošin, schodolezů, výtahů atd.)  pořízení tzv. „městských kol“ – rozmístění stojanů s koly v centrech měst a poblíž atraktivit cestovního ruchu (možnost půjčení kola na vratnou kauci)  pořízení prostředků ekologicky šetrné dopravy provozovaných mezi parkovištěm a atraktivitou, v místě atraktivity a do místa atraktivity (cyklo/ski bus, povoz, výletní vláček, mikrobus atd.); alternativní forma dopravy v místě atraktivity (např. lodičky)

Podporované aktivity: oblast 2.2  úprava/vybavení prostředků ekologicky šetrné dopravy o prvky umožňující bezpečný a snadný nástup a výstup handicapovaným a cestujícím s kočárky (zvedáky, plošiny, nájezdy apod.)  zavedení/zlepšení/vytvoření navigačních a informačních systémů pro zlepšení orientace a informovanosti po/o atraktivitách pro zrakově postižené účastníky cestovního ruchu (sluchové a hmatové expozice, nápisy a popisy v Braillovu písmu apod.)

Podporované aktivity: oblast 2.3  zavedení/zlepšení/vytvoření navigačních a informačních systémů pro zlepšení orientace a informovanosti pro sluchově postižené účastníky cestovního ruchu: vytvoření systému, který usnadní pohyb sluchově postižených osob po atraktivitách cestovního ruchu a který zkvalitní jejich zážitek z návštěvy dané atraktivity (grafické popisy expozic atd.). Vytvoření systému, který usnadní pohyb ZTP osob po atraktivitách cestovního ruchu a který zkvalitní jejich zážitek z návštěvy dané atraktivity.

Oprávnění žadatelé rok 2011 :  podnikatelské subjekty (právnické a fyzické osoby) Žadatel o dotaci musí prokázat min. 2 podnikatelskou historii (2008, 2009, 2010).

Alokace podprogramu:  72 mil. Kč v roce 2011 Principy dotace :  individuální projekty  dotace může být až 50% z celkových uznatelných nákladů akce, zbytek hradí příjemce  celkové náklady na jeden projekt se mohou pohybovat od Kč do 5 mil. Kč.

Realizace akce:  dotace musí být vyčerpána v roce přiznání dotace  akce, která bude spolufinancována v rámci podprogramu, musí být dokončena nejpozději v roce následujícím po výběru akce k dotaci (tzn. akce vybraná v roce 2011 musí být dokončena nejpozději do konce roku 2012)

Cílem letošní realizace Národního programu je:  zlepšit nabídku a kvalitu služeb pro všechny potenciální účastníky cestovního ruchu  dovybavit stávající úroveň zejména pěších tras, cyklotras, naučných stezek a turistických cílů (místa pro odpočinek turistů, bezbariérové WC apod)  zpřístupnit objekty handicapovaným spoluobčanům (ekologicky šetrná doprava, bezbariérové vstupy, pomocná zařízení pro zdravotně handicapované např. vizuální navigace a audio)

Příklady dobré praxe:  dovybavení služeb podél cyklostezek v místech soustředěného cestovního ruchu

Informace o podprogramu budou prezentovány na:  Web mmr:  Po vyhlášení výzvy budou pořádány semináře k danému tématu.  Kontaktním místem je odbor cestovního ruchu.  Kontaktními osobami jsou: Ing. Renata Štefanová, tel.: , Ing. Bohuslav Dvořák, tel.: , Ing. Šrajbová Jana, tel.: ,

Ing. Rostislav Hošek Odbor CR Staroměstské nám Praha 1