All rights reserved © 2006 eda seibert1 Gustav Klimt Vůdčí osobnost Vídeňského modernismu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výběr úkolů pro rozbor divadelní hry po obsahové, literární a jazykové stránce. Prezentace je doplněna ukázkou z internetu a pracovním listem.
Advertisements

ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.
Karel Jaromír Erben Kytice O sbírce celým názvem Kytice z pověstí národních vyšla v roce 1853 (téměř dvacet let po napsání „Polednice“)
Předmět:Přírodověda Ročník:5. Tematický okruh:Rozmanitost přírody Název učiva:Včela medonosná Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_RUDOLF II. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm VY_52_INOVACE_ČLAJS_JF_14 VLÁDA PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ Vlastivěda pro 4.třídu Vzdělávací oblast Člověk.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Druh učebního materiálu
Autor: Mgr. Božena Andrašková
Kdo je kdo Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Maya Angela a její moudrá slova
Bůh je moje jistota..
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_16_ Vánoce Téma: Vánoce
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
O JAKÝ ZAJÍMAVOSTECH SE CHCETE DOZVĚDĚT ???
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Vojtěch Kawan Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_HUDEBNI_CINNOSTI_02.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
RUDOLF II..
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
PSYCHOHRÁTKY 02.
Člověk a jeho svět 2.ročník
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Název vzdělávacího materiálu
VY_32_INOVACE_07_Literatura 19. století Romantismus
Šablona 32 VY_32_INOVACE_14_24_Moliére
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Jaklová
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A15Prv2_Rodina
Friedrich August von Stradonitz Kekule
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN MNĚ? VÁM? SOBĚ? NAŠIMI?
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
… čti pozorně ….
Slovo života Prosinec 2012.
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Blanka Matragi.
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
Do Finska, Číny a zase zpátky do Ostravy Stipendista města Ostravy
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Co je tvoje....
Malé povzbuzení pro chvíle volna
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Naučil jsem se....
Renesance Mgr. Hana Šenková.
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
AKUZATIV OF LIVING CREATURES MALE ALIVE
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Dobrá nálada nevyřeší všechny Tvoje problémy, ale nasere tolik lidí,
VY_52_INOVACE_PR Šablona.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
Prestiž sociální práce očima veřejnosti
Chtěl jsem pro Vás hledat krámek za lesní tůní, koupit tam pro Vás dárek s vánoční vůní. Bohužel, jenom na tiché volání, otevřete prezentaci a podívejte.
Každý den jsme trochu starší…
Co je tvoje....
Transkript prezentace:

all rights reserved © 2006 eda seibert1 Gustav Klimt Vůdčí osobnost Vídeňského modernismu

all rights reserved © 2006 eda seibert2  narodil se r.1862 blízko Vídně  otec byl český zlatník a chtěl to samé po svých synech, ale…  Klimt dobře kreslil a v 14 se dostal na Vídeňskou školu uměleckoprůmyslovou Kunstgewrbeschule  1807 spoluzakládá Vídeňskou secesi a maluje krajiny a portréty

all rights reserved © 2006 eda seibert3 Klimt byl navenek plachý, uzavřený, nepříliš komunikativní a kvůli svým vlastnostem příliš nezapadal do společnosti, která mu nerozuměla. Se svými přáteli se však projevoval jako příjemný člověk. Měl spoustu krátkých vztahů a tři nemanželské děti. Mimochodem dvě s Mizzi Zimmermannovou. Měl dlouholetý nemanželský vztah s Emilií Flögeovou.

all rights reserved © 2006 eda seibert4  Nyní jsme se dozvěděli o Klimtovi jako o člověku.  „Chce-li se někdo něco dozvědět o mně jako umělci, a jedině to je hodné pozornosti, ať pozorně studuje moje obrazy a hledá tam odpověď na otázku, kdo jsem a co chci.“  To chcete všichni, tedy hledejte!

all rights reserved © 2006 eda seibert5 Schlos Kammer on Attersee

all rights reserved © 2006 eda seibert6 Weg im Park von Schloß Kammer (1912) Často maloval Klimt přírodu v okolí zámku Kammer, nedaleko domu Emilie F., kam se vydává každé léto od r Pro tyto obrazy je typické:  Čtvercový formát  Dekorativnost plochy  Snaha dosáhnout harmonie

all rights reserved © 2006 eda seibert7 Birkenwald, 1903

all rights reserved © 2006 eda seibert8 Die Sonnenblume, 1906/07

all rights reserved © 2006 eda seibert9 Der Birnbaum, 1903

all rights reserved © 2006 eda seibert10 Apfelbaum I, um 1912

all rights reserved © 2006 eda seibert11 Bauerngarten (Blumengarten), um 1905/06  Příroda mu umožňuje být sám, svým způsobem meditovat, přemýšlet a odreagovat se od společnosti

all rights reserved © 2006 eda seibert12 Adele Bloch- Bauer I

all rights reserved © 2006 eda seibert13 Adele Bloch-Bauer II

all rights reserved © 2006 eda seibert14 Polibek

all rights reserved © 2006 eda seibert15 Danaë 1907  Danae byla dcera krále z Argu, jehož měl zabít vnuk, syn Danae. Dal ji zavřít, ale Zeus k ní v podobě zlatého deště propršel. Měli spolu Persea. Je zde značně eroticky laděná Danae v netypické pozici a kompozici. Najdete zde i zlatý déšť.

all rights reserved © 2006 eda seibert16 Judita a Holofernes I  Jedná se o biblický příběh, jak Judita usekla Holofernovi hlavu, nikde jsem ale nenašel proč.

all rights reserved © 2006 eda seibert17 Judita II a Nymfy

all rights reserved © 2006 eda seibert18 Emilie Flögelová  Emilie je sestra manželky Klimtova bratra. Je to typická žena tehdejších časů– emancipovaná, schopná, ctižádostivá, pracuje jako módní návrhářka. Je to Klimtova jediná opravdová láska.

all rights reserved © 2006 eda seibert19 Mäda Primavesi. 1912

all rights reserved © 2006 eda seibert20 Přítelkyně

all rights reserved © 2006 eda seibert21 Portrét Johanne Staud

all rights reserved © 2006 eda seibert22 Další:

all rights reserved © 2006 eda seibert23